zaterdag 7 februari 2015

Reisdag

Vanmorgen ging om 3.45 uur de wekker. Kort nachtje, want kon het toch niet laten om de avond ervoor ajax-AZ te kijken, met een positief resultaat voor AZ, dus kon met een goed gevoel slapen :-)

Rustig aan gedoucht, en laatste spulletjes gepakt. En mijn katjes geknuffeld... Oh wat ga ik die toch weer missen! (ze zijn in goede handen hoor, maar toch...)

Taxi kwam iets te laat, maar we hoefden niemand op te halen dus ik was keurig op tijd op Schiphol. Iets moeten wachten bij de incheckbalie, maar viel erg mee.
Daarna even iets gegeten, en in paniek op zoek naar een rookruimte, want de 2 bij mij bekende werden op dat moment gereinigd. Stomme verslaving... Afijn, Murphy's bood uitkomst.
Daarna boarden en iets te laat gingen we de lucht in, na 20 minuten gereden te hebben op de Polderbaan. Dacht eerst dat we rijdend gingen i.p.v. vliegend ;-)

De vlucht was erg aangenaam, want ik had 2 stoelen voor mezelf, yay! Eten was redelijk goed, iets met curry cocos kip (lust geen curry, maar een warm hapje was toch even lekker dus het ging er toch in) met fruitsalade en slagroomsoesjes na. Drinken kon je pakken wat je wilde achterin, daar stonden vele soorten drinken en frisdrank.
Soms wat turbulentie onderweg waardoor de riemen even vast moesten, maar mag verder geen naam hebben.
Vlucht duurde voor mijn gevoel wel erg lang, veel gelezen, af en toe even wat gesuft, en zelfs een keer in slaap gevallen. Helemaal blij kijken op mijn horloge hoeveel uren er verstreken waren, maar dat waren slechts 10 minuten...

Afijn, om 13.45 uur zijn we geland. Was vrij snel bij de douane, en dat ging ook allemaal snel. Om half 3 stond ik al bij Alamo. Heb een mooie rode Kia uitgezocht, je mocht ook kiezen uit de Compact cars (had Economy geboekt)



Het was super toen ik de luchthaven uit liep, de zon en blauwe lucht kwamen me tegemoet, en warmte, heerlijk! Niet superwarm, maar vergeleken bij NL wel, zo'n 18 graden met zon.





Toen via de tolwegen naar Orlando gereden, had even geen zin in de drukke I4, en ingecheckt bij Celebration Suites bij Old Town. Erg tevreden! Zit in gebouw N, wat verder weg, heel rustig gelegen, dus geen last van de muziek in Old Town (had hierover al mail contact gehad)
Laptop aangesloten, en online voor een week wifi gekocht voor USD 14,= en ook daar erg tevreden over. Snel! Zie net ook dat ik een eigen router in de kamer heb. Betaal liever wat en dat het goed is, dan gratis wifi en het frustraties oplevert omdat het niet of nauwelijks werkt zoals vorig jaar

Ik heb een woonkamer met bank en tv, een keuken met een joekel van een koelkast en zelfs een vaatwasser. En een aparte slaapkamer met 2 grote bedden. Hier kom ik mijn tijd wel door. Super!
Foto's maak ik nog wel.

Daarna met mijn inmiddels gare hoofd naar Formosa Gardens gereden, eerst even naar de Publix, dorst! Dus lekker iets te drinken gehaald. Daarna even snel de Super Target binnen, want ik was te vroeg Heerlijk om weer in die supermarkten te lopen!

Om 18 geparkeerd, en het toeval wilde dat ook Hannie en haar zoon Luuk op bijna exact dezelfde plaats parkeerden (grote parkeerplaats voor Supertarget). Druk bij Bahama Breeze, alles zat vol, dus uitgeweken naar het ernaast gelegen Longhorn. Daar ook druk, wachttijd was een half uur, dus bieper mee en wachten maar. Met kletsen was dat uiteraard zo voorbij.

Heerlijk gegeten, vergeten foto's te maken... Een heerlijke biefstuk op advies van Hannie, en vooraf deelden we asperges met parmezaanse kaas, in een krokant korstje, ook super lekker!
Hannie en Luuk gaan helaas morgen alweer naar huis, maar toch leuk om elkaar even ontmoet en gesproken te hebben. Goede reis terug morgen!

Daarna nog even naar de Publix bij Celebration gereden (bijna naast hotel) voor de nodige spulletjes zoals water, frisdrank, watermeloensap!!! En wat flesjes Budweiser :-)

Wat ik morgen ga doen weet ik nog niet, Seaworld stond onverwachts op de planning vanwege een speciaal evenement dat alleen dit weekend is, maar heb er geen zin in, drukte (en kan daar zo niet tegen...), vroeg daar staan, nee. Morgen lekker rustig aan, genieten van het zonnetje, wat rondrijden, wat shoppen. Even bijkomen en chillen. Ga komende week wel op een doordeweekse dag naar Seaworld.

Nu even een lekkere Budweiser, en dan straks lekker mijn bedje in, ben nu op een kwartier na 24 uur wakker, dus het wordt wel eens wat. En de oogjes branden behoorlijk van vermoeidheid.

Tot morgen maar weer!

En sorry, niet veel foto's gemaakt, zal dat vanaf morgen beter doen :-)


24 opmerkingen:

  1. Fijn dat het hotel zo goed bevalt. Dat is een prima start. En werkende wifi!
    Rustig beginnen, niet meteen de drukte in, lijkt me een goed plan. Eerst even acclimatiseren en dan lekker los gaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke start van je vakantie, en wat fijn dat je vlucht op tijd ging ;). Die asperges zijn erg lekker he? Die had ik ook met Hannie gedeeld in november! Heel veel plezier en we lezen lekker mee. See you!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent er, met een fijne vlucht! Nu lekker genieten. Veel plezier toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat je er weer bent. Vorig jaar vlogen wij ook op die dag en nu... niet :(.
    Renée en ik hebben ook in Celebration Suites gezeten tijdens onze eerste keer Florida (1992) en dat beviel ons prima.
    Gezellig avondje met Hannie en Luuk!!!
    Maak er een mooie week van!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke start van je vakantie, al samen gegeten, mooie car, prima verblijf. Het genieten is er al !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goede start vd vakantie Cindy, knap dat je nog zo lang bent opgebleven EN een blog geschreven! Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt je eerste vakantiedag ten volle benut, bijna 24 uur genoten.
    Rustig aanvandaag, geniet van het zonnetje en vanavond van de parade in
    Old town ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou nou wat een heerlijk begin. Bloggen is leuk maar je hebt wel vakantie hè. DUS GENIETEN

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Niks geen sorry voor de foto.s hoor, je bent al een hele tijd wakker en perst er toch nog even wat leesvoer voor ons uit bij het ontbijt...Petje af! :)
    Wat goed van je dat je meteen op pad gaat, en wat gezellig dat je de eerst avond nog even met net zulk verslaafd gezelschap hebt kunnen eten Hahaha
    Doe vandaag lekker relaxed en Geniet ze !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat si weer een behoorlijk lange dag. Nu lekker genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lange maar leuke dag Cindy. Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijn zeg dat de vlucht mooi op tijd was en je daardoor al vroeg in Florida was. Leuk dat jullie elkaar nu ontmoet hebben, ziet er gezellig uit. Geniet lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat was al een ontzettend lange dag. Heerlijk om zo in de middag aan te komen. Mooie rode bak heb je onder je kont. Daar kun je lekker mee rond gaan rijden. Petje af dat je er nog een blog hebt uitgeperst. Ik hoop dat je de eerste nacht goed heb kunnen slapen en wens je heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zo knap van je om al een blog te maken de eerste dag !!!
    En fijn dat alles goed is gegaan, en een mooie auto.
    En longhorn is ook een van onze favorieten heerlijk.
    Morgen veel plezier en geniet van de zon het is hier echt koud!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lekker geen vertraging, ondanks alle berichten op het forum! Nu lekker genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk in Orlando weer! Je eerste dag heb je toch veel gedaan! En de Target in is een must :-) Fijn dat je weer blogt, kan ik meegenieten (en ik snak naar Orlando!)
    Veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Fijn dat alles zo vlot verlopen is. Dat scheelt een hoop stress. Als ik dit zo lees is het net of ik er ook al weer ben. Wat een grote auto heb je uitgezocht ! Gaaf hoor. Ben zo benieuwd naar de foto's van je appartementje. En ja, als je gegarandeerd goed internet hebt als je betaald dan is dat natuurlijk veel fijner dan die slechte verbinding in het Ramada.
    Nu lekker genieten van het heerlijke weer en alles in de relax-stand.

    Enjoy !

    BeantwoordenVerwijderen
  18. HEEEEEEEEEERLIJK, De blauwe lucht.. warm weer.. weer thuis.. heel veel plezier.. ik geniet mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat heerlijk de blauwe luchten weer te zien en te genieten van de heerlijke temperatuur. Kortom je bent weer heerlijk in Florida! Gelijk al veel gedaan, zeg! Maar groot gelijk, hoor. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een luxe, geen buren in het vliegtuig....de toon voor de vakantie is gezet. Fijn dat je hotel zo goed bevalt, ook dat is een proma begin. Ik ben wel benieuwd naar de foto's maar ik kan me voorstellen dat je kapot was.
    Have Fun en ik ga meegenieten :).

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Haha je had niet veel te vertellen zei je, maar het is toch een heel verhaal geworden. We hadden het erg gezellig gisteravond. Jammer dat we maar 1x konden afspreken.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat heerlijk dat de reis zonder vertraging is verlopen en dat je een fijn/rustig hotel hebt! Lijt me lekker watermeloensap, nooit gezien daar anders had ik dat zeker al eens gekocht. Geniet van het zonnetje en al het andere moois wat Florida te bieden heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Goed begin, nu volop genieten en die foto's houden wij tegoed van je.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heerlijk je bent er weer en een zonnetje dat gaat helemaal goed komen veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen