maandag 16 februari 2015

De terugreis

Jullie hebben nog een update van mij tegoed, de laatste dag, tevens de terugreis. Maar ik zat er even doorheen gisteravond, dus doorgeschoven naar vandaag :-)

Zaterdagmorgen was ik rond half 8 wakker, uiteraard eerst even de reacties op de blog lezen, dank jullie wel daarvoor! Deed me even goed na de aanrijding van vrijdagavond.

Laatste spulletjes ingepakt, en nog even ontbeten bij de Ihop. Merkte wel dat ik het USA voedsel beetje zat was want kreeg maar de helft op haha.

Rustig aan nog even wat gelezen in het zonnetje, en rond 11 uur uitgecheckt. Met toch wel beetje knikkende knieën naar Seminole Towne Centre gereden, een winkelcentrum vlakbij het vliegveld, waar het goed toeven is de laatste paar uurtjes. En vind het fijn om alvast Orlando uit te zijn.

No way dat ik over de I4 wilde, maar de Garmin heeft niet de mogelijkheid om voorkeur voor tolwegen in te stellen, dus via mijn mobiel (Here app) de 417 genomen. Op een gegeven moment pakt de Garmin het wel over, en kon ik dus verder hiermee.
Wat een heerlijke weg is die 417 toch, vond het in het begin een beetje eng om weer te rijden, maar dat was op een gegeven moment wel over, en ik kon genieten van deze rit. Heerlijk rustig, met af en toe mooie meertjes langs de weg.


Rond 12 uur was ik bij het winkelcentrum, het was weer zalig weer, wel fris, 's ochtends zo rond de 7 graden, maar later rond de 16 met strakblauwe lucht.


Heb daar wat rond gekeken, wat geshopt (wat echt in de koffer gepropt moest worden...) wat gegeten op de foodcourt, en af en toe even buiten in het zonnetje gezeten.
Desiree en Ronald nog tegen gekomen op de foodcourt, dus daar nog even gezellig mee gezeten. Zij hadden dezelfde vlucht als ik terug.


Half 5 richting vliegveld gegaan, op tijd omdat ik verwachtte toch nog even bezig te zijn i.v.m. schade aan de auto, en dat was ook zo, werd weer even een rapportje opgemaakt, en later kreeg ik het bonnetje, deze stond niet op 0 maar op USD 27,=. Dacht dat dit de tank benzine was die ik avond voor vertrek van huis nog even had toegevoegd via Safe Time van Alamo, maar kon het niet checken omdat ik geen toegang had tot mijn mappenstructuur in Outlook waarin ik alles bewaar.
Gisteren even gecheckt, maar was toch dubbel berekend. Mail eruit gegooid naar Alamo, en vanmorgen had ik al bericht terug, de USD 27,= wordt gecrediteerd. Even goed in de gaten houden op mijn CC ;-)

Er stond een kleine rij voor het inchecken, maar dat ging zo voorbij door het kletsen met diverse mensen. Eenmaal door de douane, wat ook weer lekker snel ging, was het erg rustig op de luchthaven. Dit was de enigste vlucht. Wat is Sanford toch fijn! Een terras buiten, waar je ook nog een sigaretje kan roken, wifi (niet zo heel snel, maar toch...) en heerlijk rustig. Wat wil je nog meer?Had 's ochtends al gezien dat de vlucht vanaf Brussel (met dat toestel gingen wij terug) op tijd was vertrokken, en we gingen i.d.d. op tijd de lucht in. Heerlijk! Er werd omgeroepen dat de vlucht 8 uur zou duren, helemaal top! (heen duurde hij 10,5 uur geloof ik)
Wat films gekeken, wat gelezen, uiteraard niet geslapen.

De vlucht ging vlekkeloos, af en toe wat turbulentie in het begin, maar later niet meer. En goh, laat ik daar toch weer Ruud Gullit spotten aan boord :-) Dat is ook toevallig, want dat was vorig jaar ook al zo haha.

Om 11 uur zijn we al geland, volgens schema had dit 12.15 uur moeten zijn, dus dat was een meevaller.
Douane duurde even, koffer was er vrij snel, evenals mijn taxi.

Op naar huis, op naar de katjes! Mijn lieve buurvrouw kwam al naar buiten en heeft me binnen gelaten, daar de katjes geknuffeld en bijgekletst. Toen even een douche genomen want liep al 24 uur in dezelfde kleren :-)

Lekker opgefrist, en klaar om visite te ontvangen, want de Biegjes zouden even langs komen. Dit was erg gezellig, leuk om elkaar ontmoet te hebben.
Ron heeft me nog geholpen met mijn mobiel, die had geen internet meer, maar kwam er ook niet uit. Later nog contact gehad met Vodafone via FB, maar het bleek een software probleem te zijn, moest een fabrieksreset doen. Of het nu door die USA simkaart van T Mobile kwam of niet? Geen idee...

Gelukkig staan al mijn foto's op het externe geheugenkaartje en in Dropbox, maar was wel vergeten mijn telefoonnummers te saven, dus ben veel kwijt, alleen de meest recente heb ik nog. Binnenkort zo her en der wat nummers opvragen. Mobiel doet het weer, gisteravond bezig geweest om alle apps weer te installeren, dat hield me wel wakker haha!

Zo tegen half 9 stortte ik in, tja, 30 uur wakker ofzo? Is niet zo gek. Zou lezen in bed, maar hield mijn ogen niet open, dus ook echt om half 9 gaan slapen. Tot vanmorgen half 9, klokje rond! Heerlijk! Voel me superfit meteen. Alle was is weggewerkt, alles is opgeruimd, alle aankoopjes opgeborgen, en nog even schoongemaakt en boodschappen gedaan.Vanavond met een melatonine naar bed, en morgen de wekker weer om 6.15 uur, back to work again... tja, er moeten toch weer centjes voor een volgende vakantie worden verdiend :-)

Ik kom later deze week nog even met een nabeschouwing, heb nog wat dingen te overdenken, maar wil jullie alvast bedanken voor het meelezen, het reageren, het reageren op FB, erg leuk! Bedankt daarvoor!


27 opmerkingen:

 1. Leuk om het verslag nog even te lezen (we hadden het natuurlijk al "live" gehoord)! We hebben genoten van je verslagen en hopelijk zien we elkaar vaker! Groetjes van ons allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een heerlijke week, je had prachtig weer. Goed geslaagd met het shoppen, Seaworld, natuur en lekker zonnen, veel gedaan en toch kunnen relaxen. Ik heb genoten van je blog. Werkze morgen en tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker weekje op de botsing na(die moet je maar snel vergeten)
  Bedankt weer voor het meelezen en sterkte met de jetlag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom thuis maar weer dan!, je hebt zeker een heerlijk weekje achter de rug, behalve dan jammer van de auto, maar is gelukkig maar blik moet je maar denken.
  Leuk om mee te mogen genieten van je weekje!
  groetjes,Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke week heb je gehad en wat fijn dat de vluchten zo goed verlopen zijn. Wel toevallig dat je Ruud Gullit nu weer tegenkwam, hij vind die periode zeker ook fijn in Florida. Bedankt voor je leuke verslag en tot een volgend blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op het kleine voorvalletje na met die aanrijding heb je toch een lekkere vakantie gehad en genoten. Ik heb in ieder geval lekker meegenoten. Altijd leuk om je blog te lezen. Nu fijn tegen je jetlag vechten en lekker sparen voor je volgende Florida vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt het weer geweldig gehad, op een kleine uitzondering na. Ik vond het weer heel leuk om mee te lezen. Je schrijft erg leuk!
  tot de volgende keer zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alleen de aanrijding was een smetje, voor de rest heb ik je alleen maar zien genieten. Dat zal ook overheersen !!

  Op naar de volgende trip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toch nog een heerlijke afsluiting . Was weer erg leuk om mee te lezen. Ben benieuwd naar de nabeschouwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop dat de eerste dag werken niet al te zwaar viel, maar het is voor een goed doel, op naar de volgende vakantie !! Tot de volgende keer, ENJOY!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuke afsluiting. Wat een soepele vlucht naar huis, he? Leuk dat Ruud en jij weer in hetzelfde vliegtuid zaten (ik weet niet wat ik er van moet denken; Albert Verlinden is gebeld). Was ontzettend leuk je ontmoet te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat was het weer leuk om jouw vakantie een beetje mee te beleven, je hebt echt een heerlijke zonnige en leuke vakantie gehad. Hoop echt dat het er volgend jaar weer van gaat komen voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vond het leuk om met je mee te genieten!!! Ik krijg er nu ook al weer zin in! Welkom thuis en tot de volgende keer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Welkom thuis! Was leuk om je verslag te lezen. We zitten nu aan het zwembad in Davenport.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Op de aanrijding na heb je een heerlijke week gehad. En wat heb je ook een lekker weer gehad. Heerlijk! Nu weer terug in de werkelijkheid en weer aan het werk. Maar ach je weet waarvoor je het doet. Dank je wel dat ik mocht meegenieten van je verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weer thuis na een heerlijk weekje Sunshine State en wat heb je ontiegelijk genoten. Bedankt voor je dagelijkse updates en natuurlijk ook voor de gezellige chats die we gehad hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk tussendoor weekje en bedankt dat we mochten meelezen, elke dag trouw gedaan! Nu weer even wennen met deze NL temp, maar komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je weer veel leuke dingen in een week gepropt, die aanrijding vergeten we maar snel!
  Je hebt in ieder geval je kleurtje weer een beetje kunnen bijwerken, op naar de zomer nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt weer een heerlijke week gehad Cindy en stoer van je dat je gewoon weer op pad bent gegaan....Je hebt natuurlijk weinig keuze maar toch. Succes met de jetlag en bedankt dat we weer mochten meelezen. Heel veel groetje vanuit Londen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi cindy ik heb genoten van je blog.
  Zo leuk om elke dag te lezen hoe heerlijk je het had.
  Wat vliegt een weekje toch snel om he.
  Maar wat een warm thuiskomen met je mooie poesjes die op je wachten.
  Je hebt weer een heerlijke week gehad en bedankt voor het leuke blog.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bedankt voor het meelezen, elke ochtend met een kop koffie :). Zo leuk om je belevenissen te lezen, je hebt een heerlijk weekje gehad, jammer dat het zo snel voorbij is hè.
  Groetjes en succes met de jetlag!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Na een fijne laatste dag weer veilig thuis het zit er weer op.... Leuk weer mee gereisd te hebben en tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Cindy,
  ik heb met veel plezier je blogs gelezen. Ik vind het toch geweldig knap dat jij alleen op vakantie gaat. Balen dan van de auto, daar zit je dan net niet op te wachten!

  Heerlijk thuiskomen zo bij de poezenbeesten hihi... als dan éénmaal de laatste dag is aangebroken wil ik ook heel graag naar huis! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ik heb weer ff bijgelezen,,,pffff zeg die aanrijding, heftig hoor. Maar gelukkig weer heelhuids thuis. Bedankt voor het bloggen, het was erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. 't Zit er weer op Cindy. Het was best een avontuurlijke reis deze keer. Maar voor het belangrijkste deel bestond ook deze Floridavakantie toch uit Genieten. En zo hoort het!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dag Cindy, heb met heel veel plezier al je verhalen gelezen en ik heb groot respect voor je. Om alles alleen te ondernemen en dan zoveel plezier te hebben, ben blij dat het je telkens lukt. Ik hoop dat je geen al te nare dingen overhoudt van de aanrijding en dat je de volgende keer weer gaat - en dan weer een blog voor ons bijhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Alles in een keer uitgelezen. Lekker hoor zo'n weekje naar de zon. Ik heb zoveel voorbij zien komen waar ik weer ff door opleef. Hier nog 5 maanden wachten :-( Een aanrijding in de states dat is ook altijd mijn grootste angst als ik alleen tijdens de vakantie op pad ga. Kan me voorstellen dat de eerste keer achter het stuur ff knikkende knieen geeft. Wij willen dit jaar ook een state park in FL bezoeken. Ziet er altijd erg moei uit. Bedankt dat ik weer heb mogen meelezen. Tot een volgende keer maar weer.
  Groetjes Arianne

  BeantwoordenVerwijderen