dinsdag 3 februari 2015

De laatste loodjes en tips gevraagd

Zo, nog even een update voor ik vertrek. Nog 3 nachtjes slapen en dan mag ik eindelijk!

Alles was al geregeld wat er geregeld moest worden, ESTA, nieuw paspoort, huurauto etc.etc., alvast wat dollars gehaald in december, hoewel de koers toen niet zo best was, maar inmiddels is dat niet veel beter weten we allemaal...

Afgelopen weekend alvast kleding en andere spullen klaargelegd, de koffer in en hoppa, klaar.

Deze week nog de laatste werkdagen. Normaliter werk ik de dag voor vertrek nog (zonde van vakantiedagen haha) maar deze keer niet. In december besloten dat ik donderdag a.s. lekker vrij neem. Rustig aan mijn koffer pakken, i.p.v. gejaagd in de avond. Alle tijd voor de laatste huishoudelijke klusjes die vrouwen nu eenmaal "moeten" doen voor een vakantie, ahum...(slaat nergens op want eenmaal terug moet je toch weer aan de gang haha)
Afijn, het geeft me wel rust dat dagje vrij.

Laatste 2 jaar met Tinker naar Schiphol gereisd (hoef ik geen mensen "lastig" te vallen om me weg te brengen) maar die had zijn prijzen bijna verdubbeld, dus dat zou ik nu anders doen. Mijn vader bood aan me weg te brengen en terug zou ik met de trein gaan. Maar ja, best wel raar winters weer, met vaak gladheid en dan wil ik niet dat mijn vader heen en terug naar Schiphol moet 's ochtends vroeg.
Vlieg Schipholtaxi was 2 jaar geleden bijna failliet (vandaar toen uitgeweken naar Tinker) maar daarna doorgestart en daar nu even tarief van bekeken, niet heel goedkoop, maar ook niet onoverkomelijk, dus daar maar weer geboekt. Hoef ik me niet bezwaard te voelen om me weg te laten brengen, en terug ook weer lekker met de taxi naar huis. Dus ook dat is geregeld.

Zal zo rond 5.30 uur vrijdag a.s. naar Schiphol rijden, tijd hoor ik donderdag nog, alwaar ik hoop om 9.20 uur de lucht in te gaan. Echter, bijna elke week heeft Jetair vertraging, dus daar hou ik alvast maar rekening mee.

Zonder vertraging verwacht ik rond 15 uur in Orlando te landen, dan de auto ophalen en naar Celebration Suites rijden. 's avonds heb ik een gezellige eetafspraak met Hannie en haar zoon bij Bahama Breeze. Zal wel moe zijn, vroeg op, lange vlucht, tijdverschil, maar eten moet je toch, dan maar gezellig! Leuk! Zij hebben dan hun laatste avond in Orlando, dus dat is wel even gezellig.

Heb nog wel wat kleine hobbeltjes gehad, afgelopen weekend werd ik ontzettend verkouden, was nog even bang dat ik griep zou krijgen, maar nee, gelukkig niet. Vorige keer dat ik zo ontzettend verkouden was zat ik tegen een oorontsteking aan, en omdat alles weer zo raar klonk in mijn hoofd vanmorgen afspraak bij de huisarts gehad om oren te checken, en dat was gelukkig allemaal goed. Vliegt anders niet zo fijn... of helemaal niet.

Ik heb een huidaandoening met bij tijd en wijle vervelende abcessen, en helaas kreeg ik er daar ook weer 1 van gisteravond, sinds maanden, zul je net zien... Huisarts ook meteen laten kijken, en ik zal jullie niet vervelen met de details, maar echt lekker was het niet zeg maar. Ook niet helemaal "schoon" gekregen omdat de pijn te hevig was.

Meestal lost dit vanzelf wel op, mede door medicatie die ik sinds december (weer) gebruik voor deze huidziekte. Maar er bestaat een kansje dat het weer terugkomt, en dan zal ik in Orlando naar de dokter moeten om eventueel teruggekeerd abces open te laten snijden. Daarvoor wil ik graag tips: als dit wel nodig is, waar kan ik dan het beste naar toe gaan, een kliniek, of een walkin dokterspost bij een Walmart ofzo? Bedankt alvast, ben namelijk liever een beetje voorbereid qua adressen. En ik heb geen flauw idee, want ik ben (gelukkig...) nog nooit bij een arts geweest in het buitenland.

Ik ga even positief denken dat het vrijdag gewoon weg is, dat ik geen last ervan heb tijdens de vlucht, en dat het gewoon allemaal goed gaat. But you'll never know ;-)

Morgen laatste werkdagje, even alles overdragen en afmaken. En dan vakantie!!

Mijn planning was niet bijzonder druk, en dat is het nog steeds niet. In Seaworld is komend weekend een evenement waardoor ik bedacht daar meteen zaterdagochtend heen te gaan, maar het kan best zo zijn dat ik zaterdag niets doe dan even wat winkelen en in de zon liggen (hopelijk schijnt ie!!!)
Ik zie wel!
En lekker eten natuurlijk, heb nog een leuke kortingsbon van Anita gekregen voor Chili's (nogmaals bedankt!!), staat ook op mijn lijstje van "nog te bezoeken restaurants" en zo zijn er nog meer. Daar even kiezen wat het allemaal wordt.

Voor nu: bedankt alvast voor de tips, en mijn eerstvolgende update zal vanuit Orlando zijn.

44 opmerkingen:

 1. Lekker Cindy, nog even en dan zit je er gewoon !!
  Super !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met de laatste voorbereidingen, een heel voorspoedige reis gewenst en ik kijk nu al uit naar je eerste verslag vanuit Orlando!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk hoor ga lekker genieten en het event is met Jack Hanna, als ik vorig weekend met Bindi Irwin mag geloven volgens de locals is het een hit. Mocht je toch gaan ga dan zo vroeg mogelijk want vorig weekend moest er zelfs bij Aquatica geparkeerd worden. Heleen en ik hebben een keer Jack Hanna gezien bij Seaworld en dat was gaaf om mee te maken. Qua dokter kan ik je helaas niet helpen ook nooit geweest maar denk dat je wel goeie tips krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En ja, kijk wel zaterdag, Mocht ik nu megavroeg wakker zijn ga ik wel heen, maar voor hetzelfde geld lig ik in een coma (heb dat nooit zo erg, dat vroeg wakker worden) en ik ga er geen wekker voor zetten zeg maar' Het lijkt me wel erg leuk!

   Verwijderen
 4. Hele goede reis en... amusez-vous!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook wij wensen je heel veel succes en natuurlijk veel plezier met de laatste voorbereidingen voor je tripje naar The Sunshine State. Voor wat betreft je vraag over een (eventueel) doktersbezoek, daar zal ik je wel even apart over benaderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen dokters advies voor je, maar ik zal duimen dat je gezond en wel de lucht in gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je langs de Walmart aan de 192 rijdt (Walmart dan aan je rechterhand) dan heb je even verderop, aan een pleintje, een inloop kliniek van het ziekenhuis. Hier wordt je heel goed geholpen en krijgt alle papieren mee in een map voor je verzekering. Wel eerst zelf direct betalen. Medicijnen kun je bij de naastgelegen Walmart halen. Hoop niet dat je het nodig hebt! Hele fijne vakantie en geniet er lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, zal deze ook even onthouden, opgezocht op de kaart. Klinkt goed ook! Heb van Pieter ook een tip gekregen voor een andere, iets soortgelijks. En zelf eerst betalen weet ik, geen probleem. Daarna declareren. En hoop ook niet dat ik het nodig heb, maar wel fijn dat ik nu alvast weet waar ik terecht kan.

   Verwijderen
 8. Alvast een hele fijne reis Cindy en ik kijk met smart naar je blog. Succes met de gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hopelijk gezond op vakantie, hele goede reis en have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede reis en veel plezier. Seaworld is ontzettend druk tijdens de events. Als je van de shows wilt genieten en het event laat voor wat het is, kun je heerlijk genieten. De tip van José voor de kliniek aan de 192 to Walmart is een goede tip, het is prijzig, maar goed en snel. Je krijgt het toch vergoed en je bent dan meteen van je eigen risico af. 😃.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En ja, de drukte houdt me ook een beetje tegen eerlijk gezegd, wellicht liever midweeks heen gaan. Kijk wel :-) En dank je ook! En eigen risico betaal ik toch altijd in 10 termijnen, zo handig, dus zal er geen erg in hebben ;-)

   Verwijderen
 11. Hey Cindy, alvast een hele goede reis en ik ga lekker meelezen!! Wij zijn een paar jaar geleden met Alec bij de Walgreens aan de 192 geweest. Heel goed geholpen, het manneke heel goed onderzocht en zelfs een labtest voor toen $75. Laten we ervan uitgaan dat je het niet nodig hebt.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ook voor de tip, goed te horen! En denk momenteel dat ik het niet nodig ga hebben :-)

   Verwijderen
 12. Lekker jou vacantie begint donderdag al!!!
  Fijn alles geregeld en hopelijk dat alles goed gaat met je gezondheid..
  En lekker de eerste avond naar bahama breeze.
  En met gezellig gezelschap.alvast heel veel plezier.
  En kunnen wij weer lekker een beetje mee genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goede reis en veel plezier! Ga lekker meelezen. Voorpret voor ons tripje wat begint als die van jou eindigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk nog maar 1 dagje werken en dan lekker rustig het koffertje pakken en gaan. Alvast een hele goede reis, hopelijk zonder vertraging, en een hele fijne vakantie in goede gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alvast een goede reis en veel plezier.
  Heerlijk, het koude weer even ontvluchten.
  Doen wij momenteel ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoop dat alles goedgaat en we je vrijdagavond zien. goede vlucht alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Zal blij zijn als alles goed gaat idd, tot morgenavond :-)

   Verwijderen
 17. Ik heb deze blog gebookmarked. Dat zegt genoeg denk ik ;-)
  Heel veel plezier, en hopelijk heb je de dokter helemaal niet nodig en kan je onbezorgd genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Veel plezier. En hopelijk heb je doktersbezoek niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh heerlijk Cindy, eindelijk is het bijna zover. Hopelijk heb je geen arts nodig maar bij CVS is ook vaak een arts aanwezig in de zaak. Leuk dat je een eetafspraak hebt met Hannie en haar zoon. Ik wens je alvast een voorspoedige reis en ontzettend veel plezier. Ik verheug me op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ook voor de tip, goed te weten. En ja gezellig, vond onze eetafspraak vorig jaar ook zo leuk.

   Verwijderen
 20. Fijne vakantie toegewenst en hopelijk heb je de dokter niet nodig.
  Je zit bij kennissen van ons op de heenweg in het vliegtuig. Zij gaan vrijdag ook naar Florida.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bijna Cindy! Lekkere vrije dag vandaag en morgen vertrek je al :) ik kijk uit naar je logjes (vakantievoorpret voor mij ) en hoop dat je volop geniet van je vakantie.

  En ik duim dat je lekker geen dokter nodig zal hebben. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hele fijne vakantie. Lees met veel plezier je blog weer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel veel plezier! Voor mij behoorlijk nieuw , al die adresjes waar jullie over praten. Ik lees dus met veel belangstelling mee en hoop dat je ontzettend en in goede gezondheid gaat genieten!
  Groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Inmiddels ben jij als het goed is op de plaats van bestemming, ik hoop dat jij een goede vlucht hebt gehad en nu heel veel plezier. ENJOY!!

  BeantwoordenVerwijderen