zondag 22 februari 2015

Terugblik

Zo, vandaag precies een week thuis, en weer volop in het "normale" leven. Wat zeg ik, dinsdag weer begonnen met werken, en al mijn collega's waren ziek, dus dat was vol aan de bak. Niet leuk, maar het is niet anders. Heb geprobeerd me niet gek te laten maken, want je kan nu eenmaal niet het werk van 4 mensen in je uppie doen, maar van rustig opstarten was geen sprake ;-)

Voor mijn vakantie had ik last van een abces (heb een chronische huidaandoening, Hidradenitis, wat de laatste tijd weer erg opspeelt) en was bang dat die weer op zou spelen in Orlando, maar dat was gelukkig niet het geval. Nog tips gevraagd voor klinieken, en gekregen, nog bedankt daarvoor, maar gelukkig niet nodig gehad. Ben momenteel weer onder behandeling van een dermatoloog hiervoor, moet in april weer terug. Dat is maar goed ook, want afgelopen donderdag kreeg ik een nieuw abces. Zo blij dat ik dat niet in Orlando heb gekregen!

Deze was zo vreselijk pijnlijk, denk de pijnlijkste die ik ooit heb gehad. Heb 3 dagen volop ibuprofen en paracetamol moeten slikken om de pijn draaglijk te maken, denk dat ik weinig had kunnen doen in Florida... Me door mijn werk heen geslagen donderdag, vrijdag naar mijn moeder geweest met veel moeite, en gisteren is het abces uiteindelijk open gebroken. Het abces is nog niet helemaal weg, zit met een pijnlijke wond in mijn lies, zitten is nog pijnlijk (en doe kantoorwerk) dus moet morgen maar even kijken of ik ga werken of niet.

Afijn, gisteren en vandaag genoeg tijd gehad om mijn 9 dagen Orlando te overdenken, en wilde nog even terugkijken naar wat onderwerpen.

Als eerste: de vlucht. Ik vloog met Jetair, en zag al weken van te voren dat deze vlucht toch regelmatig vertraging had. Dus had me op alles voorbereid. Maar we gingen zowaar op tijd (dacht rond 10 uur, zo'n vertraging t.o.v. 9.20 uur schematijd vind ik verwaarloosbaar) de lucht in.
Vond de vlucht weer erg lang duren, net zoals vorige keren op de heenweg. Vooraf denk ik altijd; oh heerlijk, eindelijk dat boek lezen, eindelijk die film kijken. Maar kan mijn draai nooit echt vinden. En krijg een houten reet van het zitten haha. Dus af en toe naar het toilet, wat lezen, wat kijken, en zo kom je er uiteindelijk wel. Was heerlijk op tijd, dacht zo rond 13.45 uur geland.
Het rechtstreekse vond ik weer heerlijk! De verzorging was ook goed, je kon drinken pakken wanneer je wilde. Nu had ik mazzel dat de stoel naast me vrij was, en kon gaan en staan waar ik wilde. En veel ruimte had, Had ik een vreemde naast me gehad, had ik het vrij lastig gevonden dat je drinken zelf moest pakken.
Ook de terugvlucht ging gelukkig op tijd. Heen vloog ik Economy en terug Comfort. Bij Jetair zit hier toch wel duidelijk verschil in verzorging in. Waar je in Economy je drinken zelf kon/moest pakken werd het in Comfort uitgedeeld. Ook de lekkere croissantjes die je 2 uur voor landing kreeg waren lekker. Heen zag ik ze wel uit het oventje komen, maar in Economy kreeg je ze niet ;-)
Terug had ik een vriendelijke dame naast me, die ook niet kon slapen, dus hoefde haar gelukkig niet wakker te maken om af en toe even te lopen.
Terug waren we helemaal snel, 8 uur over de vlucht gedaan, waardoor we al rond 11 uur aan kwamen op Schiphol.
Al met al dus erg tevreden over Jetair. Ik besef vooral vandaag weer dat ik echt mazzel heb gehad dat de vluchten op tijd gingen. Momenteel zijn er veel mensen die vast zitten in Miami en Orlando omdat deze vlucht wederom een fikse vertraging heeft opgelopen, zo zijn er mensen die nu reeds 36 uur wachten in Miami.

Ten tweede; het hotel. Celebration Suites in Kissimmee. Ook hier ben ik erg tevreden over. Ruime kamers, met een aparte woonkamer en keuken, en goede verzorging. Elke dag schoonmaak en stapels schone handdoeken. En, voor mij het belangrijkste, goed en snel internet. Vorig jaar en het jaar daarvoor was de wifi gratis bij Ramada Gateway, maar vreselijk onbetrouwbaar. Hier betaalde ik USD 15 voor een week, maar had wel altijd internet tot mijn beschikking.

Wel was dit internet voor 1 device, dus ik had geen wifi op mijn mobiel. Hiervoor heb ik een USA simkaartje gekocht van T Mobile. Deze kostte USD 30,=, voor onbeperkt internet en bellen binnen de USA. Ook deze beviel erg goed. Overal en altijd internet tot je beschikking. Heb hiervan ook dankbaar gebruik gemaakt door regelmatig foto's en updates te Facebooken of te Instagrammen :-)
Wel 1 maar (tip voor de mensen die hier ook gebruik van willen maken): terug in NL had ik geen toegang tot internet. Uiteindelijk bleek ik mijn Samsung Galaxy S4 terug te moeten zetten naar fabrieksinstellingen. Gelukkig heb ik altijd back up van alles, dus was niets kwijt. Maar wel iets om in de gaten te houden. Bij navraag blijkt dat dat simkaartje toch wel iets aan je instellingen verandert. Er is een eenvoudiger manier om alles weer terug te zetten volgens Belcompany, waar ik nog navraag heb gedaan, maar wat dat is weet ik zo even niet. Weet ook niet of dit alleen bij Android gebeurt.

De ligging van het hotel was ook ideaal, bij Old Town, aan de 192, dus alles in de buurt. Er zitten 3 zwembaden bij, even zoeken waar ze zaten, maar deze waren ook erg fijn, en er lagen ook handdoeken bij het zwembad die je kon gebruiken. Er zijn 2 verwarmde baden, en 1 onverwarmd. Deze was erg koud kan ik je zeggen, heb er een teen in gestoken ;-)

Ten derde: de huurauto. Ik had weer bij Alamo geboekt, wat weer erg goed is bevallen, geen gepush om upgrades te nemen bij het afhalen, ruime keuze. Ik had een prachtige rode Kia Rio. Erg fijn vind ik ook het tolsysteem, gewoon de Sunpass lane nemen, en achteraf worden de kosten verrekend via je CC.
Minder was mijn aanrijding. Maar goed, het verkeer is erg druk in Orlando, dus de kans is nu eenmaal wat groter dat zoiets gebeurt. Ik reis alleen, en vind dat prima, heerlijk zelfs. Maar op dat moment vond ik het even niet leuk om alleen te zijn. Maar ook daar heb ik me weer mee gered.
Melding gemaakt bij Alamo, achteraf toch ook de politie gebeld en daar is telefonisch rapport op gemaakt. Je hebt zo'n melding ook altijd nodig voor de verzekering. En, maar ik stond stijf van de stress, daardoor totaal vergeten, maak ook altijd een foto van het nummerbord van de tegenpartij.
Het lastige was ook dat de vrouw die dit veroorzaakt had, was gevlogen. Had gevraagd om even naar een veiliger plaats te rijden omdat we op een drukke kruising stonden, maar daar was ze gevlogen.
Bij een eventuele volgende keer zal ik dat nooit meer doen, dan maar lekker al het verkeer laten ophopen en de Highway Patrol direct inschakelen.
Bij het inleveren is er ook nog even een rapportje opgemaakt. Na terugkomst werd ik nog gebeld door de verzekeringsmaatschappij van Alamo. Mij werd gevraagd om nogmaals mijn verslag te doen, en ik moest toestemming geven dat het werd opgenomen. Dit was een dag na mijn terugkeer, op maandagavond. Ik ga er eigenlijk vanuit dat ik nu niets meer hoor. Tenminste, dat hoop ik maar...

En als laatste, ten vierde, het verkeer: ik ben niet zo'n held op de weg. In Nederland durf ik bijna niet de snelweg op. Maar in Florida flik ik het elke keer toch maar weer. Maar het was nu vaak zo druk, niet alleen op de I4, maar ook op de binnendoorwegen, dat het me aanvloog. Het begon een negatieve invloed op mijn vakantieplezier te krijgen. Ik had verwacht dat het niet zo druk zou zijn in Orlando en omgeving, maar het tegendeel was waar. Het lijkt wel steeds drukker te worden.
Toen ik een paar dagen terug was had ik bedacht niet meer naar Orlando te gaan. Waar dan wel weet ik even niet. Wil nog steeds een keer de kant van de westkust op, richting Anna Maria Island, hopelijk is het daar rustiger. Of het noorden van Florida bezoeken, maar dan niet in de winter.
In 2016 wil ik sowieso pas in mei richting Florida gaan. Wil het dan combineren met een paar dagen New York, en dan doorvliegen naar Florida. Waar ik dan zal verblijven, en op welke luchthaven ik dan zal vliegen zal t.z.t. worden bekeken. Tips zijn overigens welkom!!


Hoogtepunten: de shows van Seaworld, Daytona Beach, en de Stateparks. En het shoppen, en het eten, en...en...en....
Dieptepunten: zijn er eigenlijk niet, maar ga toch het drukke verkeer noemen. En de aanrijding uiteraard ;-)
Qua eten heb ik weer gesmikkeld. Helaas heb ik wederom een paar restaurants die ik had willen bezoeken niet bezocht, puur door tijdgebrek (ben er maar zo kort) en soms ook geen zin om voor een complete maaltijd een restaurant te bezoeken. Had Bahama Breeze o.a. nog graag willen bezoeken.
Ik vond het ook erg gezellig om Hannie en haar zoon Luke te mogen ontmoeten op de eerste avond daar, heerlijk gegeten bij Logans. En Desiree en Ronald hadden dezelfde vluchten als ik, en ook hen ontmoeten was erg leuk.

Verder was het heerlijk om er even een week uit te zijn, op een punt waarop je de winter en het grauwe weer zo ontzettend zat bent. Had ontzettend mazzel met het weer. Strakblauwe lucht en volop zon, niet zo heel warm, maar heb liever dit dan 30 graden en bewolkt weer. Heb ervan genoten!
Dat enige middagje regen was ik ook al snel vergeten haha.

Dat was het, ik wil iedereen ontzettend bedanken voor het meelezen en reageren! Erg gewaardeerd!
Tot een volgende keer, dat zal dus (helaas) niet eerder dan mei/juni 2016 zijn.
En tot die tijd ga ik lekker meelezen met iedereen die nog naar Florida gaat, verheug me op de blogs!
In augustus staat de volgende trip gepland: een weekje naar de Costa del Sol, maar eerst even lekker van het voorjaar en de zomer genieten.

En nogmaals, als er iemand tips heeft voor een wat rustiger deel van Florida, waar het niet zo druk is qua verkeer en files, ik hoor ze graag!

Liefs van Cindy
26 opmerkingen:

 1. Heb toen gevlogen van Orlando international naar Newark in NY en terug. Fijne vliegvelden vond ik persoonlijk. Hotel in NY kan ik je niet aan helpen omdat ik er maar een dag was. Wat me daar overigens opviel aan de vliegvelden was dat je zo naar buiten kan lopen als je van een binnenlandse vlucht komt. Ook groot voordeel op Newark is het eten daar op het vliegveld. Erg goed. Nadeel: Je kan op beide vliegvelden nergens roken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. En dat zie je veel, dat je nergens kan roken, Op Sanford kon dat dan weer wel.

   Verwijderen
 2. Hi Cindy, we hebben met plezier je blog gelezen, dank daarvoor. Ik wil je nogmaals zeggen dat ik het ontzettend stoer van je vindt dat je alleen zo'n reis aandurft! Wat leuk dat je de volgende keer via NY wil gaan. Hebben wij afgelopen zomer ook gedaan, toen alle hoogtepunten gedaan, terug te vinden in ons blog. Komende zomer gaan we weer eerst naar NY, dan naar Florida. Ook hiervan ga ik een verslag bijhouden. Als je vragen hebt mag je ons altijd via Fb benaderen. Succes met je NY plannen, echt een geweldige stad. De Ft Myers, Naples regio hebben wij wel als minder druk ervaren om te rijden, gaan wij elk jaar heen. In Miami verblijven wij altijd zonder auto, nemen dan wel een hotel op South Beach in bepaald gedeelte. we lopen dan veel of huren een fiets.
  groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En zal je verslag met veel interesse gaan lezen, dank je wel ook voor het aanbod vragen te stellen. Zal het in mijn achterhoofd houden :-)
   En dat gedeelte heb ik voor mei 2016 ook in gedachten, omgeving Ft Meyers/Cape Coral tot Sarasota, even goed inlezen :-)

   Verwijderen
 3. hi Cindy. Je noemt het veel drukkere verkeer. Teleton merkte diverse keren al op dat er veel Zuid-Amerikanen zijn. In de parken, en zeer waarschijnlijk ook op de wegen met hun huurauto's. Nou vind ik rijden daar 10x fijner dan rijden in Nederland waar velen aan het stressen zijn. Een rustig stuk Florida...ik was in 2001 in een villa in New Port Richey aan de westkust, niet ver ten noorden van Tarpon Springs en Clearwater Beach. Zeer naar m'n zin gehad; minder druk dan Orlando en omgeving, maar toch alle voorzieningen. Maar ja, dat ik ook alweer 14 jaar geleden (wat vliegt de tijd!) dus wie weet hoe de situatie daar nu is. Ik heb met plezier je verslagen gelezen en ik zou zeggen; keep them coming!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt Eric, erg veel Zuid-Amerikanen ook nu aanwezig, zal zeker bij hebben gedragen aan de verkeersdrukte. En dat is wel waar, het verkeer in NL is sneller/stresseriger. Maar toch... En ja, ook dat gebied zal ik even verkennen voor mei 2016. Denk zelf meer in de richting van Ft Meyers/Cape Coral tot Sarasota, maar heb alle tijd om dat uit te puzzelen :-) En dank je wel!

   Verwijderen
 4. Gelukkig geen arts bezoek nodig gehad, balen van je aanrijding en ik snap dat je iets rustigers wil opzoeken, nadeel is sowieso altijd wel dat je van en naar de luchthaven/pretpark/mall de drukte tegen komt, maar wat je opperde over AMI, kan ik natuurlijk alleen maar van harte aanbevelen :)
  Blijf het stoer vinden dat je ondanks dat je je niet happy voelt op de weg, je er toch niet van laat weerhouden om te genieten van een vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar hou ik idd wel rekening mee Marja, dat het wel druk is van/naar de luchthaven, maar daar tussendoor wil ik gewoon geen verkeersdrukte/chaos meer. En ja, ook door jou wil ik graag die kant op :-) En dank je wel!

   Verwijderen
 5. Wat een mooie samenvatting. Ook ik neem nogmaals mijn petje voor je af. Je onderneemt het toch allemaal maar en zet je zelfs over je angst voor het verkeer heen. Denk dat je een voorbeeld voor velen kunt zijn. Vervelend dat je nu zo'n last heb van je huid maar gelukkig is dit je bespaard gebleven in de vakantie. Dank je wel dat ik mocht meelezen en veel plezier met de voorbereidingen en voorpret voor de Floridavakantie 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En ja, ben zeker blij dat mijn huid rustig was in Orlando. En graag gedaan!

   Verwijderen
 6. Hoi cindy wat heb je genoten.
  Ik heb genoten van je leuke blog hier in de kou met een bakkie thee.
  En jeetje petje af hoor vindt je echt zo stoer dat je het allemaal alleen doet.
  En dan hier niet op de snelweg willen rijden:) na al die drukte in florida is het voor jou
  hier ook goed te doen hoor!!!!
  En wij gaan van de zomer ook voor het eerst naar NY zullen voor wat tips zorgen.
  Groetjes en tot op fb....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te horen :-) En dank je wel! En ook jullie blog ga ik met extra interesse volgen ;-)

   Verwijderen
 7. Altijd al stoer gevonden dat je overal alleen naar toe gaat en ik kan het me voorstellen dat zo'n aanrijding heel heftig is, maar stond je toch weer je mannetje.
  Wij gaan in het voorjaar naar NY dus dat kun je nog volgen en zoals je weet zijn we afgelopen zomer naar de Westkust geweest en dat is allemaal wel relaxter dan Orlando eo, maar ja, keuzes keuzes
  Iig bedankt en tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, en zo is het, heb me er toch weer doorheeng eslagen ;-)
   En ja, ook jullie volg ik graag! Zal jullie verslagen ook weer eens gaan teruglezen, die omgeving trekt mij erg. En ja, keuzes, keuzes, maar goed, ook buiten Orlando genoeg te doen.

   Verwijderen
 8. Het is al vaker gemeld maar super dat jij dit avontuur in je eentje hebt volbracht, helemaal als je niet dol op autorijden bent, bedankt voor het bloggen en ik hoop dat je niet al te veel last meer hebt van je lies,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En lies is nog niet over, integendeel... maar ook daar komt ooit een eind aan ;-)

   Verwijderen
 9. Ook ik sluit met aan bij de vorige reacties: echt top dat je dat avontuur alleen aandurft!
  Gelukkig dat je in Florida geen last hebt gehad van dat abces, dan kun je toch maar beter thuis zijn. Ook wij gaan komende zomer naar NY, misschien heb je nog wat aan ons blog.
  Voor nu bedankt voor het meelezen en tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel ook! En ja, blij dat ik daar geen last had, was toch een stuk minder mobiel geweest... ook jullie ga ik met extra interesse volgen :-)

   Verwijderen
 10. Leuke uitgebreide samenvatting Cindy. En inderdaad maar goed dat je in Orlando niet naar de dokter hoefde en het hier kunt afhandelen. Jammer dat het vakantiegevoel zo snel verdwenen is als je thuis volop aan de bak moet maar die week zon neemt niemand je meer af. Tot een volgend blog xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita! En ja, blij dat ik daar niet naar een arts hoefde... Liever hier dan daar. En zo is het inderdaad, die week zon neemt niemand me meer af, heerlijk nagenieten :-)

   Verwijderen
 11. Inderdaad ook van mij petje af hoor. Ik zou niet weten of ik alleen de reis aan durfde. Heb met veel plezier mee gelezen. Tot de volgende keer .

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Cindy, super nabeschouwing geschreven! Wij zijn 2 keer in New york geweest en hebben vooral de eerste keer de hoogtepunten gedaan en een stadswandeling met een Nederlandse gids. Vooral dat laatste was heel erg leuk, onze jongens waren toen nog wen stuk kleiner maar hebben het er nu nog over ( en dat is bijzonder hoor) .
  Als je interesse hebt, weet je mij te vinden, kan ook via fb.
  De rustige delen in Florida, vinden wij vooral de buurt van Fort Myers maar ook Sarasota. Aankomende zomer verblijven we 2 weken in Bradenton, dan maken we ook weer een blog verslag. Als je weer meeleest doe je misschien nog wat idee├źn op...
  Sterkte met je gezondheid, veel plezier net je voorbereidingen en dank voor je enthousiaste blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En ja, leuk, wil ook vooral de highlights meepakken in NY, en daar gewoon eens geweest zijn :-)
   En wil ook graag die richting uit, heb al een prijsaanvraag lopen voor een appartement in die hoek, puur even voor prijs ori├źntatie ;-) Ik zal vooral jouw blog ook met veel interesse lezen :-)

   Verwijderen
 13. Hoi Cindy, beetje laat met lezen sorry daarvoor,, maar meid wat heb jij een hoop meegemaakt, en wij vinden het ook steeds drukker worden rondom Orlando.

  Misschien kun je je eens orienteren op Clearwater Beach en omgeving, wij gaan daar in sept heen voor ik zal je tzt eens vertellen hoe het daar was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja druk he! Vind het echt niet leuk meer. En zal eens kijken of het wat is om in de buurt van Clearwater te verblijven. Ben benieuwd hoe het jullie gaat bevallen, lees in september weer graag mee!

   Verwijderen