zaterdag 14 februari 2015

Laatste volle dag en vrijdag de 13e....

Vanmorgen op tijd wakker, 7 uur, en rustig aan gedaan en rond half 9 richting Seaworld gereden. Onderweg even gestopt bij Dunkin Donuts voor een lekker ontbijtje.

Was even na 9 uur bij Seaworld. Het was fris, zeg maar gerust koud, dus warm fluffy vest aan. Wel 3/4 broek erbij, dat dan weer wel ;-)Op mijn gemakje rondgelopen en snel naar de Dolphin Nursery, helaas, deze was gesloten, en het was niet zeker of het open zou gaan. Waarom weet ik niet. Later toen ik er weer langs liep nog steeds gesloten. Jammer. (ook omdat het deel waar je dolfijnen kan voeren gesloten is voor een tijdje)
Nog even lekker in het zonnetje op een bankje gezeten, in de zon was het heerlijk.

Besloten om om 11 uur de Blue Horizons te gaan bekijken, weinig foto's gemaakt (sowieso bijna geen foto's gemaakt vandaag) en vooral genoten.

Wazig, maar wel mooie sprong :-)


Het was erg druk in Seaworld, hele schoolklassen waren aanwezig, dus ik had het al snel gezien.
Rond 12 uur ben ik alweer weggegaan. Bedacht me dat ik redelijk dichtbij de Mall at Millenia zat, en daar wilde ik eigenlijk ook nog even kijken (vorig jaar niet aan toegekomen, zoals zoveel dingen haha, nu ook weer)

Daar even heerlijk geluncht, en rond gelopen. Daarna nog even bij Super Target geweest, vlakbij. Zo tegen half 3 wilde ik terug naar het hotel om nog even van de zon te genieten, 25 min volgens de Garmin, maar het was weer zo knetterdruk op de weg dat dat half 4 werd. Toen nog even lekker bij het zwembad gelegen.


Helaas geen trek in cheesecake, kon het ook niet meenemen omdat ik daarna nog een winkel wilde bezoeken, te warm in de auto...


Begin van de avond nog even bij Walmart geweest, laatste koffervulling gekocht. En daarna lekkere snelle hap bij Taco Bell. Geen zin in complete maaltijd na de lunch van vandaag.

Toen terug naar het hotel, onderweg wilde ik nog even langs CVS of Walgreens, en zou de Walgreens bij de Krispy Kreme worden, 2 km voor het hotel. Toen het stoplicht op groen sprong sloeg ik linksaf. En ineens dook er een auto voor me op. Kan niet anders dan dat die door rood licht ging vanaf de andere kant. Remde keihard, maar ze raakte me toch aan de voorkant. Uitgestapt, trillend op mijn benen, maar we stonden midden op die drukke kruising, dus stelde voor om even een veilige plek op te zoeken om gegevens uit te wisselen en de politie te bellen.

Zij stelde Perkins voor, ietsje verder, dus daar naar toe gereden, duurde even voor ik van de kruising af was met al dat verkeer. Eenmaal daar was de vogel gevlogen, ze was er niet. Verbaasde me niets, want zij had niets aan haar auto, en vrienden reden al joelend langs, ze is er natuurlijk gewoon vandoor gegaan.

Kon wel janken! Met knikkende knieën naar het hotel teruggereden. Vind het verkeer al niet fijn, laat staan nu. Eenmaal in hotelkamer Alamo gebeld (lang leve de USA sim!!) en het verhaal uitgelegd. Ze heeft rapport opgemaakt en morgen kan ik zo de auto inleveren, nummer van het rapport gekregen, en reportnr van het telefoongesprek. Op mijn vraag of ik alsnog de politie moest bellen zei ze; it's up to you. Tja...
Naar de receptie gereden en daar advies gevraagd. De jongen heeft mijn contract bekeken en omdat ik zo goed verzekerd ben niet nodig volgens hem. Toch zat het me niet lekker dus heb eenmaal terug op de kamer 911 gebeld (tja, weet de nummers hier niet). Kreeg daar, na uitleg, het nummer van de highway petrol. Daar naar toe gebeld, en een vriendelijke agent zei dat het idd niet nodig was om te komen, maar dat hij telefonisch rapport op zou maken. Ook daar weer het nummer van gekregen.

Neem nu maar aan dat alles geregeld is... Jee wat is dat stressen zeg, als je zoiets meemaakt in je uppie, in een vreemd land.

Probeer het nu even te relativeren, het is maar materiële schade, komt allemaal goed, goed om ervaring op te doen in dit soort dingen etc.etc.

Toch zal ik blij zijn als ik morgen veilig op de luchthaven ben! Garmin geeft uiteraard weer I4 aan, maar wil de tolweg pakken, gebruik de Here app op mijn mobiel maar even.

De koffer is bijna gepakt, was in 10 minuten klaar. Moet morgen om 11 uur uitchecken, dus doe rustig aan, laatste dingen in de koffer, rustig ontbijtje bij Ihop (nu het nog kan hihi)

Rond 11 uur ga ik dan richting Sanford. Vorig jaar heb ik de laatste uren gespendeerd in de buurt van Sanford, en dat beviel me wel. Ik ga naar Seminole Town Centre, een shoppingmall met een foodcourt, toiletten, alle voorzieningen aanwezig. Ook fijne zitjes buiten zodat ik nog even de laatste zonnestralen tot me kan nemen.

Ik vlieg om 20.50 uur terug, rechtstreeks naar Amsterdam. Zal eens kijken morgen waar het vliegtuig vandaan komt om te kijken of deze tijdig weg is gegaan.
Wil dan rond 5 uur/half 6 op de luchthaven zijn. Wie weet komt er nog wat administratieve rompslomp m.b.t. de aanrijding, verwacht het niet, maar je weet nooit.

Helaas zit het er alweer op, maar zoals altijd heb ik ook weer zin om naar huis te gaan :-)
Helemaal nu, eerlijk gezegd, na de aanrijding. Stom wijf, sorry dat ik het zeg, maar lekker even mijn laatste avond verzieken door door rood licht te rijden.


Foto van de schade...

Bedankt alvast weer voor het meelezen en de reacties! Mijn volgende, laatste, post zal vanuit NL komen. Wanneer weet ik nog niet ;-)

30 opmerkingen:

 1. Ach meis, heb je zo'n heerlijke vakantie gehad, en dan net op het einde zo'n botsing. Karma will finish it! Als we wat kunnen doen, laat het even weten. Morgen check ik vroeg mijn FB en messenger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, lief! Maar gelukkig niet nodig. Ben alweer bijgekomen, heb het even lekker van me "afgeschreven". Morgen gewoon weer die auto in :-)
   Maar zal blij zijn als ik op het vliegveld ben. En ik geloof in Karma ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een trut zeg! Sterkte ermee!
  Misschien de volgende keer toch een ander (rustiger) deel van Florida doen. Florida is tenslotte niet alleen maar Kissimmee e.o.
  Wij willen de volgende keer de Panhandle en de buurt van St. Augustine doen. De malls en restaurants zijn tenslotte overal hetzelfde.
  Hele goede reis terug naar huis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedacht ik me gisteren al, nog voordat dit gebeurde. Vind het verkeer hier zo druk, zou graag een rustiger deel van Florida bezoeken de volgende keer.

   Verwijderen
 3. Wat walgelijk van dat mens. Ik kan me voorstellen dat je staat te trillen op je benen. Maar petje af hoor zoals je dit toch maar weer in je eentje opgelost hebt. Laat het de laatste uren van je vakantie niet overschaduwen en geniet nog lekker van de laatste zonnestralen. Veilige reis naar het vliegveld en naar Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een muts zal wel onverzekerd zijn of iets anders maar ja dat weet je nooit. gelukkig alleen matriaal en niet jezelf. Vandaag nog lekker genieten en een hele fijne vlucht terug

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gemene trut!! Gelukkig heb je zelf niks. En ik heb hier iets van gekeerd: als ons dat overkomt maak ik denk ik maar een foto van de kentekenplaat van de tegenpartij. Nog een fijne laatste dag en een goede terugvlucht .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een rotervarijg zo op je laatste dag. Nou, alleen materiele schade gelukkig. I.i.g goede terugreis en misschien kunne we zwaaien onderweg als je ergens boven de Atlantic bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed en knap opgelost van je hoor! Een foto maken van de tegenpartij en of kenteken is een goeie Marion, ga ik onthouden!
  Goede reis terug alvast, maar geniet eerst nog even van je laatste dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jemig Cindy, wat zal je enorm geschrokken zijn zeg! Zo zie je maar, je kunt niemand vertrouwen..... Hele fijne dag nog en alvast een hele goede reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vervelende afsluiting, gelukkig is het maar materiele schade. Geniet van de laatste Floridiaanse zonnestralen en voor vanavond een goede vlucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Balen van de aanrijding, wat een bitch !!
  Gelukkig heb jezelf niets, das dan een troost....
  Voor straks alvast een vellige reis naar huis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een ellende op je laatste dag, daar zit je toch helemaal niet op te wachten, ik kan me goed voorstellen dat je flink geschrokken bent.
  Geniet nog maar van je laatste volle dag en een veile rit en reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah Cindy, wat een rot einde van je vakantie. Laat je door zo'n vervelende situatie niet weerhouden eropuit te gaan, hoor! Je ben zo stoer. Wij hebben 2 jaar geleden ongemerkt met een deuk rond gereden. Bij inleveren bij Alamo is er een rapportje opgemaakt, daarna hebben we er nooit meer iets van gehoord, alles werd geregeld via de verzekering. Geniet van je laatste dag en goede reis naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een vervelend einde van een leuke zonnige dag. Goed dat je de politie toch gebeld hebt hoor en een rapport nummer hebt gekregen. Nathalie en ik hebben in 2012 ook een aanrijding meegemaakt maar alles werd keurig geregeld met alle verzekeringen en we hebben ook niets meer gehoord. Kan me nog goed herinneren dat we ook stonden te trillen op onze benen. Wel belachelijk dat ze niet naar de parkeerplaats kwam om gegevens uit te wisselen. Geniet van je laatste volle dag. Het is echt heerlijk om te lezen dat het zulk mooi weer is en je er alles uit haalt om te genieten. Alvast een voorspoedige vlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Niet leuk om zo je vakantie af te sluiten! Een aanrijding is zowizo niet leuk en dan nog in het buitenland en op je eentje....Maar je hebt het schitterend afgehandeld! Laat je hierdoor niet uit het veld slaan!! Prettige terugvlucht

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Niet leuk om zo je vakantie af te sluiten! Een aanrijding is zowizo niet leuk en dan nog in het buitenland en op je eentje....Maar je hebt het schitterend afgehandeld! Laat je hierdoor niet uit het veld slaan!! Prettige terugvlucht

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een kreng om zo door te rijden, kan me haast niet voorstellen dat zij geen schade heeft. Gelukkig ben jij goed verzekerd en hoef je, je geen zorgen te maken. Geniet van je laatste zonnige dag en een goede terugreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een naar einde van je vakantie. Je hebt het verder goed opgelost en gelukkig is er niets met jou gebeurd. Een fijne laatste dag nog en een goede terugreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bah wat loopt er toch een asociaal volk rond.....gelukkig heb je niets en de auto is goed verzekerd. Je hebt alles goed opgelost!! Geniet van je laatste uren en alvast een veilige reis terug naar huis. Je hebt weer een mega week gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo'n ervaring is nooit leuk om mee te maken, maar achteraf is het altijd een leuk verhaal om te vertellen op verjaardagen en zo. Het allerbelangrijkste is is dat jij niets hebt, de rest is bijzaak. Wij hebben in 2008 in Daytona ook een aanrijding gehad, heel veel schade tot gevolg en toch een halve dag van slag. Geen leuke ervaring maar wel goed verzekerd.
  Geniet nog van je laatste dag, pak iedere zonnestraal en vergeet de rotervaring. Goede terugreis !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een stomme trut zeg! Gelukkig is het alleen materiële schade, maar toch een domper op je dag. Super hoe je dit hebt opgelost, Cindy!
  Geniet morgen van je laatste dagje Florida en een goede reis terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeetje wat een pech.
  Wij hadden vorig jaar ook een aanrijding en ja dan sta je te rillen als een rietje!!!
  En al helemaal als je alleen bent,en het overvalt je.
  Ik had toen inderdaad gelijk een foto van die jongens en het nummerbord gemaakt.
  Maar snap het dat je er niet aan dacht op dat moment gaat ook allemaal zo snel.
  Maar gelukkig heb je zelf niets.
  Ondanks alles had je toch een leuke dag gehad.
  Alvast een goede terugreis..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tjee Cindy, dat is een echte vrijdag de 13e! Wat een pech en wat een asociaal gedrag.
  Wij hebben een paar jaar terug in Miami een auto inbraak gehad, heel vervelend maar geen probleem bij de verhuurder.
  Probeer het van je af te zetten en te genieten van je laatste dag!
  Alvast een hele goede reis terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. getver wat heb je toch slechte mensen af en toe. Waarom nou niet even netjes afhandelen. Maar is gebeurd en je hebt het keurig geregeld. Dat het je laatste dag goed verziekt kan ik me voorstellen. Hoop dat je het een klein beetje van je af hebt kunnen zetten en nog een fijne avond hebt gehad en kunt terug kijken op een geslaagde vakantie. Goede terug reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat enorm balen, en dan vooral dat dat mens is doorgereden, bah! Gelukkig waren er genoeg mensen die wel behulpzaam waren, hopelijk is het dan nu zo allemaal afgehandeld. Ik hoop dat je lekker bijgetankt hebt daar in het zonnetje, een heel goede reis terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat vervelend zeg op je laatste dag!! maar je hebt het prima geregeld!! goed van je.
  Morgen nog even genieten en dan weer naar huis!! een veilige en goed reis terug!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeetje joh wat jammer geen leuke afsluiting van je vakantie. Heb heerlijk meegelezen. Goede terugreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat ontzetten balen dat zo'n doos jouw weg doorkruist, hoop dat het allemaal goed is opgelost als je de auto inlevert. Een hele goede terugreis!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik kan me voorstellen dat het schrikken is. Zeker als je op vakantie bent. Gelukkig had je zelf niets, maar het is zeker geen leuk einde van de vakantie. Hopelijk verloopt de terugreis zonder problemen. Welkom thuis.

  BeantwoordenVerwijderen