dinsdag 10 februari 2015

Nogmaals genieten met grote G

Vanmorgen op tijd wakker, 6 uur, en ben er maar uit gegaan. Pluk de dag :-)
Vaste ochtend routine, douchen, internetten. Lekker wat donuts gehaald bij Krispy Kreme voor ontbijt.
En rond 8.30 uur richting Seaworld gereden, alwaar ik bij opening arriveerde.

Het zonnetje scheen een beetje bleekjes, veel bewolking en er was regen voorspeld. Nou ja, we zien wel dacht ik. De temperatuur was heerlijk, zo'n 23 graden midden op de dag. Heerlijke dag voor Seaworld.

Als eerste liep ik langs de prachtige flamingo's.




Toen even mijn route uitgestippeld om alle shows mee te kunnen pikken. Als eerste ben ik naar Pets Ahoy gegaan, en dat is en blijft toch zo geweldig! Deze dieren worden her en der uit de opvanghuizen/asiels gehaald, en krijgen een liefdevol leven als artiest :-)
Honden, katten, eenden, een muis, noem het maar op. Heel erg gaaf!

Hier geen foto's gemaakt, maar een filmpje. Maar helaas, ik heb wel goed internet, maar niet zo snel dat ik filmpjes kan uploaden. Zal die later nog weleens een keer plaatsen op FB. (internet is sowieso vandaag wat trager, hopelijk niet te vroeg gejuicht)

Daarna richting Shamu stadium gelopen voor de show van 12.00 uur. Hier ook genoten, en veel foto's gemaakt, waarvan er veel zijn mislukt, te vroeg, te laat geklikt. Gelukkig wel een paar mooie geschoten.





Toen nog een rondje gelopen langs diverse dingen, en uiteraard even langs de Dolphin Nursery. Het gedeelte waar je dolfijnen kunt voeren is helaas tijdelijk gesloten (vanwege onderhoud dacht ik) en daar baalde ik heel erg van, maar heb ze hier ook even fijn mogen aanschouwen. Wat zijn het toch prachtige dieren!






Toen begon Blue Horizons, dit is mijn favoriete show, er gebeurt soms zo veel dat je niet weet waar je moet kijken. Hier ook een stukje gefilmd, en maar weinig foto's genomen, heb vooral genoten :-)



Voor deze show begon had ik het voornemen om daarna in Kraken te gaan, en was bezig om moed te verzamelen. Eigenlijk durf ik niet in achtbanen, maar op het werk zijn we druk bezig met een project met dezelfde naam, dus moest eigenlijk wel. Zou dan een foto appen naar collega's. Had besloten er gewoon voor te gaan en het te doen, maar ja... Tijdens Blue Horizons begon het te regenen en niet zo'n beetje ook, tja, dan ga ik niet hoor. Ja, ik weet het, slap excuus haha!


En toen, wachten tot het stopte met regenen maar dat deed het niet. Kreeg via FB een plaatje door van de regenradar, en dat zag er mistroostig uit. Het is ook pas rond 20 uur gestopt met regenen geloof ik.

Ben nog net niet doorweekt bij de auto aangekomen en ben toen even naar Walmart aan Turkey Lake Road gereden, daar weer even rond gesnuffeld, en koffervulling gekocht.

Daarna op naar "huis" dat duurde even, want het was knetterdruk op de weg, en stond vast bij Lake Buena Vista. Daarna reed het gelukkig weer lekker door. Niet echt mijn ding hoor, in de stromende regen op die grote wegen rijden, zeker niet als je opeens 3 rijstroken naar rechts moet omdat je een afslag moet hebben. Maar, het is me weer gelukt :-)

Het plan was om vanavond bij Chili's te eten, zo gezegd zo gedaan. Ik had van lieve Anita een kortingsbon van USD 10,= gekregen, en die verloopt morgen.
Ik had echter niet hele erge honger, en de porties leken me zo groot. Dus ik koos voor een salade.
Quesadilla Explosion Salad
Grilled chicken breast with shredded cheese, diced tomatoes, house-made corn & black bean salsa, crispy tortilla strips, a drizzle of ancho-chile ranch sauce & citrus-balsamic dressing. Served with freshly toasted 3-cheese quesadillas.

En deze was toch lekker, heb gesmuld! En ook niet opgekregen haha, wilde eigenlijk de Molten Lava proberen als toetje, maar dat was kansloos.
Heerlijk, Anita en Tom, bedankt, heb aan jullie gedacht tijdens het eten :-)



Daarna, uiteraard, weer even een stop gemaakt bij Walgreens, en ook daar weer koffervulling gekocht...

Vanavond ben ik lekker in bad geweest, verheugde me daar al een tijdje op, mis een bad nu ik dat thuis niet meer heb, maar viel toch beetje tegen. Laag bad, en de stop werkte niet goed, maar goed, was toch even fijn om je lekker in warm water te dompelen.

Nu de blog aan het schrijven. Nagenieten van deze mooie dag. Klinkt een beetje suf, maar was af en toe emotioneel. Besefte me zo goed dat het bijzonder is dat je dit kan en mag meemaken. Die prachtige shows in een bijzonder park, in een mooi land. Lucky me!

Morgen ga ik naar Highlands Hammock State Park, een trip van ca 1.5 uur naar Sebring. Heb daar ook veel zin in!

Tot morgen weer en bedankt voor het meelezen!

25 opmerkingen:

  1. Lekkere dag weer Cindy. En ja soms mag je er bij stil staan hė.... Fijn dat je in de positie bent om deze vakantie te doen!
    Duim voor beter weer voor je morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is en blijft inderdaad heel bijzonder dat je dit kan (en mag) meemaken, dat beseffen wij ook iedere keer! Ondanks de regen heb je toch weer een heerlijke dag gehad, we verheugen ons al weer op het volgende blog. Have fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk dagje! Echt jammer dat je niet in de Kraken kon ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer van de regen maar voor jou natuurl een mooi excuus om niet in Kraken te gaan, hahaha. Gelukkig heb je wel mooie shows kunnen zien. Je hebt eer weer een heerlijke dag van gemaakt. Veel plezier in het State park.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een TOP-dag heb je weer gehad. Die Pets Ahoy show vonden wij ook verrassend leuk, knap dat ze die dieren zoveel kunnen leren, hè?
    Inderdaad, je bent echt een mazzelaar dat je dit kan en mag meemaken. Wij zeggen ook geregeld tijdens de vakantie: besef besef!!
    Geniet er maar met volle teugen van hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb weer een aantal dagen bijgelezen en jij hebt het toch maar weer prima voor elkaar. Wel jammer dat je een gedeelte van de dag regen hebt gehad, maar ja, Florida is niet voor niets altijd zo mooi groen zullen we maar zeggen ;-)

    Veel plezier in Highlands Hammock State Park, vooral de boardwalks zijn erg leuk om te doen. En als je je ogen goed de kost geeft kun je vlak naast de boardwalks al vanalles, zoals bv slangen, mooi op de foto zetten.

    Tot morgen !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! En ja, gisteren nog jouw en Ricks verslag gelezen, dat gaf de doorslag om toch dit park te gaan bezoeken ;-)

      Verwijderen
  7. Heerlijke dag hoor Cindy met als enige minpunt dat je niet in Kraken bent geweest. Wat een gemis!! Ik kan er ook nooit in want ik moet op de tassen letten :). Ook wij zeggen heel vaak op vakantie hoe lucky we zijn om dit te kogen beleven, en dat is maar goed ook.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kan me goed voorstellen dat het af en toe vervelend rijden is in de stromende regen, helemaal als je dan nog in je eentje bent, petje af hoor!
    Heerlijk als je zo kan genieten van alles wat je om je heen ziet en beleefd, daar mag je best wel even emotioneel van zijn hoor, tenslotte doe je het maar wel allemaal :)
    Logisch dat je niet overal foto's van maakt, soms gaat van alles aan je voorbij omdat je alleen maar naar een klein schermpje zit te staren, zo zonde, haal je je foto's en filmpjes maar van internet Hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Weer lekkere dag, Seaworld is altijd top..
    Rijden met regen in Florida is ook niet mijn favo !!

    Heel veel fun in het statepark !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geweldige dag weer . Jammer van de regen maar een geweldige smoes om niet in kraken te moeten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijke dag weer.
    En ondanks dat er veel foto' s niet gelukt zijn toch mooie plaatjes.
    En wat lief van anita en tom een diner kaart zo smaakt het extra lekker,zag er goed uit.
    En jeetje cindy wat ben ji stoer om overal naar toe te rijden toppie.
    Morgen veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke dag in Seaworld zeg, je hebt echt genoten. De achtbanen worden meestal stil gelegd als het regent dus daar tref je het mee, haha. Die salade ziet er smakelijk uit bij Chili's, fijn dat je gesmuld hebt. Veel plezier vandaag in het State Park.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Cindy, ik lees ook altijd je verslagen, en vind het toch altijd weer bijzonder dat je het allemaal in je eentje doet!
    Heel veel plezier nog lekker daar in Florida!
    Maar zo te lezen gaat dat wel lukken.
    groetjes,Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heb je weer een gave dag gehad...WOW ! Seaworld staat dit jaar zeker ook bij ons op de planning dit jaar. Jammer dat Kraken niet gelukt is want hij is echt super.
    Kan me helemaal voorstellen dat je zo af en toe wat emotioneel word want dat heb ik ook zelfs na al die jaren dat we er komen.
    Ben benieuwd naar je belevenis in Highlands Hammock State Park, daar zijn wij nog nooit geweest. Veel plezier daar.....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. die salade ziet er goed uit.Seaworld is geweldig met super leuke shows.. nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat vind ik het knap dat je dit allemaal alleen doet zeg!! Ik ben erg benieuwd naar het "Florida-gevoel", we gaan het in de zomer beleven dus ik geniet extra van je blog ter voorbereiding!
    Veel plezier nog en een traantje, zeker van geluk, is niks mis mee.

    Groetjes,

    Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijk dagje! Tsja, een regen dag op vakantie is nog beter dan een zonnige dag op kantoor! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Weer helemaal bij gelezen ja dat zit wel goed daar
    Lekker de koffer vullen en dan ook nog een parkje pakken
    En natuurlijk nog even een hapje
    Ga zo door
    Geniet er van

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fijn dat je het zo naar je zin hebt.
    Ik realiseer me achteraf altijd pas goed hoe bijzonder de vakantie weer is geweest.
    Dus ik snao je helemaal.
    Ga nog lekker verder genieten dan lezen wij gezellig mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een heerlijke dag zeg, fijn dat je zo geniet!! Hoop dat het zonnetje zich snel weer laat zien! Have fun.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Superdag ondanks de regenbui en dan ook nog koffervulling gescoord! TOP

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een geweldig dag! Seaworld verveelt nooit. Salade ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Houden zo de komende dagen...
    Veel plezier nog toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Seaworld helaas niet geweest. Moeten we nog een keer voor terug, erg vervelend haha. Maar kan lekker meegenieten met je verslag van dit park. Wat weer een heerlijke dag heb je gehad. En dat emotionele herken ik wel. Soms kun je je zo Lucky voelen met wat je hebt en doet. Dat is genieten van het leven. Ga daar nog maar even mee door. Dan genieten wij weer mee.

    BeantwoordenVerwijderen