vrijdag 13 februari 2015

Daytona Beach en Blue Springs State Park

Vanmorgen zowaar "laat" wakker, half 8. En er zat geen gang in, dus ging wat later weg dan ik bedacht had, rond half 10. Tegen 11 uur was ik in Daytona. Rit ging voorspoed, over de I4, wel even langzaam rijdend verkeer bij Downtown Orlando, maar verder ging het soepeltjes.

En ja, jullie zien het goed, wederom een strakblauwe lucht :-)




Eenmaal bij de strandafgang teleurstelling, want je mocht niet met de auto het strand op wegens hoog water. Tja, kan gebeuren. Dus de auto ergens geparkeerd en dan maar zonder auto het strand op. Het waaide best wel, dus stuifzand, maar de temperatuur was wel erg lekker, zo'n 22 graden. Zag op een USA weersite ook dat het 22 zou worden, geen 16.

Even een half uurtje in de zon gelegen, maar vond het te hard waaien, dus ben naar het nabij gelegen paviljoen gelopen, Crabby Joe's. Hier even de pier opgelopen, machtig mooi om die golven te zien. Even bij de vissers wezen kijken, en nog even in het zonnetje gezeten aan de zijkant.
Op het toilet stond een heerlijke scrub, die je in het winkeltje kon kopen, dus die maar even gekocht. Leuk aandenken aan deze mooie dag.

Enkele foto's:












Voelde het zonnetje aardig branden op mijn wintervel, dus na 2 uurtjes ging ik weer. Had bedacht dat ik geen zin heb om morgen weer die kant op te rijden, en dat ik net zo goed Blue Spring op de terugweg kon doen. Daar was ik rond 14 uur. En jee, wat een verwennerij, manatees (zeekoeien voor de niet-kenners) overal waar je keek! Zij komen in de winter naar deze Spring omdat het water hier lekker warm voor ze is. Wat een genot om naar te kijken, bij elk uitkijkje zag je er veel.

Hier enkele foto's:







Zo rond half 4 ben ik aan de terugweg begonnen. Het was drukker dan op de heenweg, en goed opletten. Had Garmin op The Loop gezet en moest op een gegeven moment bij afrit 80 links de I4 af. Toen duurde het denk ik nog een uur voor ik bij The Loop was. Jee, wat een drukte, en dat gewacht bij de stoplichten. En mensen die van links naar rechts die banen overschieten. Werd er narrig van. Heerlijk om in mijn eentje te reizen, alleen dat autorijden is echt een noodzakelijk kwaad om ergens te komen. Was bekaf toen ik bij The Loop aan kwam. Toen liep het tegen 17 uur.

Eerst even bijgekomen in de auto, toen een rondje gedaan. O.a. weer langs Yankee Candle, B&BW, Ulta. En even bij Petco gekeken, en oh wat zat daar een mooi katje!! Marshmallow heet ze :-)



Wilde nog steeds een keer Johnny Rockets proberen, en die zit bij The Loop dus daar gegeten. Lekkere hamburger, maar niets kan tegen Five Guys op!



Nog even rondgekeken bij CVS, en toen op naar "huis" na een lange dag. Alwaar ik om 20 uur aan kwam. Home sweet home. Voor nu even dan ;-)

Blog schrijven, en even lekker bijkomen van alles. Ogen branden van de zon en het strand vandaag. Wat was het weer heerlijk weer!!

Morgen blijf ik lekker dichtbij huis, ben dat autorijden echt even zat. Ik heb een kaart voor 2 weken onbeperkt toegang tot Seaworld, dus ga daar nog een keer genieten. Het wordt morgen dus wel koeler, 16 graden, maar wel zon en strakblauwe lucht, dus uit de wind wordt dat genieten in Seaworld. Tot morgen weer!

21 opmerkingen:

  1. Ik had op Facebook al een paar jaloersmakende foto's langs zien komen maar je hebt er nog veel meer zie ik ;)! Wat heb je weer een leuke dag achter de rug, en je tijd is goed besteed. Fijne dag nog en de groetjes van ons!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig...Blue Spring! Die Crabby Joe's hebben wij van de zomer ook gedaan, machtig mooi uitzicht...ook met donkere wolken op de achtergrond. Vind dat je het knap doet hoor Cindy! Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig...Blue Spring! Die Crabby Joe's hebben wij van de zomer ook gedaan, machtig mooi uitzicht...ook met donkere wolken op de achtergrond. Vind dat je het knap doet hoor Cindy! Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi gecombineerd zeg Daytona en het state park. Je zat gewoon op het strand he in februari, zo genieten. En wat leuk dat je zoveel manatees hebt gespot. Echt een top dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weer een heerlijke dag! En veel gezien ook, en dan die manatees in dat heldere water, echt een plaatje. Mooie foto's hoor. En morgen weer genieten in Seaworld.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw wat een geweldige dag! Ik wil zelf zo graag eens als er veel manatees zijn naar Blue Springs. Maar zulke mooie foto's om de dag mee te beginnen zijn ook fantastisch! Ik vind het ontzettend stoer wat je allemaal onderneemt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je weer een heerlijke dag beleefd, en leuke dingen gedaan. Gaaf dat je zo veel manatees hebt gezien, wat zijn het ook een aparte dieren. Ook de fotos van Daytona zijn mooi, mijn Facebook profielfoto is overigens ook op die pier gemaakt ;-)

    Persoonlijk vindt ik het altijd heerlijk om in de USA te rijden, ze zijn daar veel minder agressief op de weg...

    Tot morgen !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat wel ja, minder agressief dan in NL. Maar toch, de drukte... Ben thuis al geen held ;-)

      Verwijderen
  8. Heel erg leuk om zoveel Manatees te zien, je hebt een geweldige periode ervoor. Genieten ten top.. En dan ook nog Daytona, hmmm

    Hee; veel plezier in Seaworld!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan meepraten over dat autorijden!
    Jammer dat je niet zo'n katje mee kan nemen, denken wij vaak.
    En Johnny Rockets is idd niet zo lekker als de vijf jongens. Daar kan niets tegenop.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind het ook heel stoer van je dat je dit allemaal maar mooi in je eentje onderneemt. Wat een topdag heb je beleefd. Blue Springs state park komen wij ook zo graag, zo gaaf al die manatees.Veel plezier in Seaworld vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een onwijze dag ! Daytona.....heerlijk.... maar die Manatees....zo gaaf ! Ik ga zeker in oktober ook eens kijken daar, misschien zijn ze er dan ook. Erg leuke foto's gemaakt.
    Tja en dat verkeer, dat kan inderdaad erg druk en chaotisch zijn maar ik vind dat persoonlijk niet erg. Wij houden van autorijden. Heel veel plezier in Sea World

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hou thuis ook niet van autorijden, dat scheelt wellicht!

      Verwijderen
  12. Mooie strakke blauwe lucht,veel manatees gezien.
    Gewoon weer een top dag!!!!!
    Je haalt wel alles uit de dag,lekker veel gedaan vandaag.
    Morgen weer een heerlijk dagje sea world genier ze

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind je een kanjer dat je zo lekker door Florida tuft. Wat een prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat een leuke naam voor een kat.. marsmellow.. echt leuk.. vind het altijd zo zielig hoe ze daar bij zitten.. vorige keer gewoon daarna gehuild.. wat een mooie fotos van het strand en die bomen.. geweldig.. nog veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zucht......die blauwe luchten.....heerlijke combi dag Cindy, goed bezig!
    Vandaag Seaworld, heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat was wederom een geslaagde dag, strakblauwe lucht en veel gezien en gedaan, volop genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh zo jaloers, hier was vandaag ook een zonnetje en je voelt je meteen een ander mens ( alleen de temperaturen komen totaal niet overeen Hahaha)
    Mooie foto's heb je gemaakt zeg, en wat een bofkont met zoveel manatee's, had je wel verdiend na al die km rijden :)
    Leuk eten bij Johnny, ik persoonlijk vind de hamburger en zeker de sfeer beter dan five guy's, maar wie weet is dat ook per filiaal verschillend, in Bradenton vond ik de hamburger maar een slap geval :/

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooi weer zeg. Zag zover de route voor me die je gereden hebt. En ja dat Is een eindje. Maar super mooie foto's van Daytona zeg. Jij geniet echt wel. Veel plezier in Seaworld.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een prachtige foto's weer, en wat een strakblauwe lucht... het voelt hier gewoon ook een beetje als voorjaar, als ik naar jouw foto's kijk. Veel plezier weer morgen (zal inmiddels wel vandaag zijn? Hihihi!)

    BeantwoordenVerwijderen