donderdag 21 februari 2013

Dag 4: Paradijs

Vanmorgen wakker van de wekker om half 7, mezelf uit bed geschopt, want het zou een mooie dag worden, Discovery Cove! Kijk er al maanden naar uit.

Even voor half 8 was ik er (via I4, Garmin anders instellen lukte op een of andere manier toch niet, maar het was rustig)
Aangemeld, en kreeg een mooi pasje aan een keycord. Mijn sessie met de dolfijnen zou om 9 uur zijn, lekker op tijd, dan zou ik daarna de dag voor mezelf hebben.

Eerst maar eens ontbijten. Simpel, maar lekker ontbijtje. (voor de niet-kenners: eten en drinken is inbegrepen bij een dag Discovery Cove, evenals handdoeken, zonnebrand, snorkel, wetsuit/vest en zelfs shampoo en conditioner)

Toen richting Sand Dollar gelopen, waar ik me moest melden. Daar aangekomen een formulier ingevuld waarmee ik accoord ging met alle risico's, en toen een filmpje over dolfijnen gezien en er was gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op naar de dolfijnen. Ik zat toevallig in een groepje zonder Amerikanen, t.w. Duitsers, Engelsen en Canadezen.

We maakten kennis met de 1e dolfijn. Daarna liet de dolfijn zien wat ze allemaal kon. Erg leuk! Je mocht de dolfijn ook aaien en aanraken.Grappig, het voelt als rubber.
Toen kwam de 2e dolfijn, zijn naam was dacht ik CJ, 1e weet ik niet meer, de 2e dolfijn was in ieder geval de vader van de 1e, dat was een vrouwtje.

Toen mochten we 1 voor 1 wat verder het water in en werd je een stukje mee door het water getrokken. Supergaaf! Ik vond het geweldig om mee te maken, en moest gelukkig geen traantje laten haha.

Daarna mocht je uit een serie foto's de leukste kiezen, en kon je alvast bestellen wat voor set foto's je wilde. Ik heb de goedkoopste set genomen (die is al USD 89,=) met 4 foto's, 2 sleutelhangers, en daarbij kreeg je nog een foto van diegene op de sleutelhanger, en 2 mini foto's. Ook gezwicht voor een tas van Discovery Cove, leuk aandenken!

Daarna had ik de tijd aan mezelf, en ben ik lekker door het park gewandeld, en af en toe gestopt om even lekker te dobberen in het water, of om even lekker te zonnen. 's Ochtends was het erg bewolkt en frisjes, maar vanaf een uur of 10 kwam het zonnetje wat beter door, gelukkig maar! Toen was het erg lekker. Eind van de middag trok het weer dicht, maar was het nog lekker warm.

Ook gezwommen in het Grand Reef, gelukkig ging dat, want krijg het altijd benauwd van zo'n snorkel,maar moest dit van mezelf doen. Prachtig om te zien, van die supergrote roggen die onder je door zwemmen, sommigen hadden wel een doorsnede van een meter.

In de middag nog even geluncht, en her en der lekker wat gedronken.

Het was een topdag, ietwat verbrand desondanks de suncreen factor 30 die je daar krijgt, maar dat mag de pret niet drukken.
Het park is prachtig, en geweldig onderhouden, overal lopen schoonmakers, de boel wordt aangeveegd, de toiletten worden de hele dag door schoon gemaakt, goed verzorgd!

En de bomen en planten en bloemen, in 1 woord: Paradijs! Evenals het mooie water en het witte zandstrand.

Dit is echt een aanrader voor mensen die ooit die kant op willen.

Rond kwart voor 4 gedoucht, voordat het al te druk zou zijn, toen nog wat gedronken en even rondgekeken en rond half 6 was ik weer in het hotel, ook weer over de I4, ook nu geen files.

Daarna even wat gegeten, daarvoor met de auto op pad geweest, en ben weer bij Taco Bell gestopt, had niet zo'n honger door late lunch, en dan is dit net een mooi hapje.

Nu even relaxen en nagenieten. En even een handwasje doen en bedenken waar ik het op moet hangen om te drogen, niet echt faciliteiten hiervoor op de hotelkamer...

Morgen staat Busch Gardens op het programma, ligt in Tampa, ongeveer een uur rijden vanaf Orlando. Vanmiddag auto even volgegooid, was inmiddels half leeg, voor het gigantische bedrag van USD 18,= ;-)

Wil het morgen rustig aan doen, kan wel weer de wekker zetten en vroeg op pad maar moet ook een beetje vakantiegevoel qua slapen hebben, dus dan maar wat later daar arriveren. Hopelijk kan ik er dan nog in.

Kortom, dit was een heerlijke dag, zo moet paradijs voelen!











27 opmerkingen:

  1. Cindy jij weet wat genieten is, wat een superdag was dit en hoe intens heb je ervan genoten, zo leuk om te lezen. Geweldig de dolfijnen en heel stoer om met een snorkel op te zwemmen. Prachtige foto's. Fijn dat het niet zo druk was op de I4. Veel plezier morgen in BG.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie ervaring is dat geweest, en een hele speciale foto samen met een dolfijn als souvenir. Je benut je dagen volop, en gelukkig zonder jetlag. Staat Downtown Disney ook op je programma? Gratis toegang, en heel gezellig. Heel veel plezier donderdag in Busch Gardens. Ben er zelf nooit geweest en heel benieuwd naar je ervaringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad paradijselijk- wat een schitterende foto's. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die alleen op vakantie gaan om op het strand te liggen en wat te shoppen- jij hebt de ideale lokatie uigekozen voor een droomvakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een topdag. Ziet er allemaal erg verzorgd uit daar.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er geweldig uit, mooie foto's. Wie weet gaan we dit ook ooit nog eens doen.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige dag, het is een hele belevenis, leuk te lezen hoe je zit te genieten !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Cindy,
    Wat een heerlijk verslag weer ;-) Optimaal genieten!! Bush Garden is ook echt heel erg leuk! Heel veel plezier daar!
    Groetjes Hylke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hee Cindy, wat heerlijk om te lezen dat je de hele dag zo genoten hebt!! Ja DC hebben we daarom al 2 keer gedaan, het is precies een Paradijs zoals je zegt. Het begint toch weer te kriebelen.....
    Veel plezier vandaag in BG. Ook heel mooi hoor!
    Groetjes, Jacky en Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je weer genoten Cindy, knap van je, maar niet al te moeilijk als je je in het Paradijs bevindt!! Mooie foto's maken het verhaal compleet. Geniet in Bush Gardens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hi Cindy,

    je hebt weer een dag lekker genoten. Herkenbaar de foto's van het 'paradijs' en de dolfijn. Wij vonden het ook een heerlijk relaxed park. Veel plezier in BG!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is weer een heerlijk verslag om te lezen....wat ben jij aan het genieten!! We willen volgend jaar ook met de kids naar DC om te zwemmen met dolfijnen.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een geweldige, paradijselijke dag. groot gelijk dat je de foto's hebt gekocht, dit soort plaatjes zijn toch onbetaalbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een ervaring zwemmen met de dolfijnen, je geniet op en top dat is ook te lezen en te zien aan de foto's. voor morgen veel plezier in Bush Gardens, staat voor ons dit jaar ook op het verlanglijstje ben benieuwd naar jouw verslag!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een heerlijke dag Cindy! Om jaloers op de worden! Ik had ook nog naar de kaartjes gekeken. Helaas waren ze allemaal uitverkocht voor de dagen dat we hier waren. Maar nu ik jou verhaal zie wil ik toch echt een keer! Dus voor de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is dat geweldig he, en je ziet er niks van vanaf de straat kant, zo rustgevend, je hebt weer mooie foto's gemaakt vind ik, veel plezier nog !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Helemaal met je eens, het kost wat, zo'n dag, maar is het zoooo waard!! Wat is dat Reef ook leuk he, en de vogeltjes! En fijn dat het helemaal verzorgd is, je hoeft alleen maar te komen eigenlijk haha! Ben benieuwd hoe je BG vindt, die hebben wij niet gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ziet er uit als een perfect dagje...veel plezier morgen in bushgardens kangaroo.s voeren is een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. En zo vliegen de dagen in het paradijs zo maar voorbij......dit was iig weer een topdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuke dag weer ! Wat een geweldige ervaring is die Discovery Cove. Wij vinden het een beetje te prijzig. Prachtige foto's heb je gemaakt hoor.
    Op je kamer is inderdaad weinig mogelijkheid om je was te drogen maar er zijn toch wasmachines en drogers in het hotel ? De laatste keer dat ik er was kostte het maar $1 om je was te drogen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat zag ik, maar moest alleen een paar onderbroeken wassen haha! En mijn bikini uitspoelen. Nu wel mijn bikini gedaan, denk dat ik as weekend toch even ga wassen, gooi er dan wel wat andere dingetjes bij om het te vullen ;-)

      Verwijderen
  21. hey cin je hebt het naar je zin lees ik.
    moet je nog een dagje vissen? haha
    nou nog veel plezier en geniet er van want voor je het weet ben je weer thuis ;-)

    gr cok

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee Cok, dat zit niet in de planning haha! Wel veel grote vissen gezien, net nog in Busch Gardens, moest nog aan je denken, zou een mooie buit voor je zijn, helaas mocht je die niet vangen ;-)

      Verwijderen
  22. Wat een heerlijke dag! Prachtig, Discovery Cove! Veel plezier in Bush Gardens!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een topdag moet dit zijn geweest. Om te lezen al super en het te beleven nog leuker natuurlijk!
    Je dolfijnenfoto had ik al voorbij zien komen, maar met het hele verhaal erbij is het compleet!

    Stoer hoor dat je alles onderneemt!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Inderdaad een top dag en mooie foto's.
    Wat een belevenis, daar zal je nog vaak aan terug denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Moet nog wat inhalen, was zelf nogal druk. Maar dit was een fantastische dag, wat een ervaring daar !!! Leuke foto's van dat prachtige park. Ga binnenkort snel verder lezen !

    BeantwoordenVerwijderen