woensdag 20 februari 2013

Dag 3: Seaworld en Florida Mall

Hallo allemaal, wederom bedankt voor de vele reacties, maakt het zo leuk om de blog bij te houden!

Vanmorgen schrok ik om half 8 wakker, jetlag, welnee! Had er vorig jaar ook geen last van overigens.
Wilde om half 9 uiterlijk weg, naar Seaworld, dus moest nog even haasten. Niet ontbeten, zou wel wat bij Seaworld kopen.

Was er om kwart voor 9, de poorten waren al open, een lekkere croissant bij een bakkertje bij de ingang gehaald, en in het zonnetje opgepeuzeld. Om 9 uur begon het volkslied, geweldig! Al die Amerikanen hand op de borst en naar de USA vlag kijken, top om te zien.

Vorig jaar heb ik het dolfijnen voeren helemaal over het hoofd gezien, dus dat was mijn eerste missie. Helaas, gesloten voor onderhoud... Zou pas om half 11 ofzo weer open gaan. Toen langzaam richting de Blue Ocean show gelopen, die fantastische show met dolfijnen, papegaaien, etc.
Heb er weer van genoten, ben zo'n sentimentele trut, moet dan janken van ontroering ofzo...
Prachtig!  Ik zat lekker in het zonnetje, en heb zitten genieten.

Toen op naar de Pets Ahoy, een show met honden, katten, een zwijntje,en zelfs een rat.
In 1 woord: top!!! Had dit vorig jaar ook over het hoofd gezien. Dacht dat ik het zielig voor de dieren zou vinden, maar dat was niet het geval, ook hiervan genoten. Wat leuk in elkaar gezet zeg, en had niet het idee dat de dieren hier onder lijden.

Daarna rustig het park door gewandeld, overal een beetje gekeken, af en toe wat gedronken, op bepaalde aangewezen plekken waar je mocht roken een sigaretje gerookt, alles onder het genot van de blauwe lucht, een stralende zon,en later een heerlijk windje.

Was te laat voor Shamu, de show met orka's, maar heb die vorig jaar ook al gezien, en was er toen niet zo heel kapot van, vind Blue Horizon leuker. Rond 12 uur had ik het wel gezien (ga van de week nog een keer, heb toch onbeperkt toegang haha) en ben toen naar de Florida Mall gereden.

Hier lekker wat gegeten bij Taco Bell, wat heeft die toch lekker eten! De foodcourt (voor niet-Florida kenners: een ruimte met allemaal loketten van verschillende aanbieders, en in het midden allemaal tafels en stoelen waar je lekker kan gaan zitten) is echt wat voor mij. Ik ben alleen, dus vind eten in een restaurant niet leuk, heb daar ook niet echt geduld voor, en dan is dit perfect, je eet wat, en je bent weer weg, en het is lekker! Heb wat Japans geproefd, en ga van de week daar eens wat bestellen, heerlijk!

Toen wat rond gelopen, wat geshopt (voor de make up meisjes: palette van Too Faced, the Return of Sexy. MAC MSF (die was op) en een MAC lakje, van de Archie Girls (?) collectie.
En maar liefst 1 lakje (ja Pippi, 1 lakje maar haha)

Sephora is een heerlijk beauty walhalla, lekker rond gewandeld, en getest.

Tegen 17 uur was ik hier wel klaar, Publix opgezocht in de Garmin (wat een heerlijk navigatiesysteem!!!)
en daar wat boodschapjes gehaald, o.a. 2 lekker knapperige broodjes, en lekker vleeswaar, dit eet ik als avond eten, geen fut meer om ergens naartoe te gaan vanavond.
Vorig jaar geen Publix bezocht, heerlijke supermarkt, meer een "echte" supermarkt dan Walmart.

Toen richting hotel, Garnin gaf reistijd van 25 minuten aan, dat werd een uur en een kwartier haha. File, file en nog eens file, voornamelijk op de I4. Maar vandaag deerde het me niet.

Heb genoten van vandaag, het rijden ging me nu makkelijk af, de Garmin bevalt heel goed, geen raar gevoel meer in het verkeer, en de zon, wow!!! Wat een genot!
Zat buiten bij de Florida Mall, even rusten, en een geluksgevoel overviel me gewoon, top!

Nu lekker in de hotelkamer, beetje chillen, zo nagels lakken, broodje eten en op tijd slapen, want morgen....... naar Discovery Cove, yay! Zo'n zin in! Zwemmen met dolfijnen, weet nu al dat ik ga janken....
Ging net broodje maken, maar heb hier 0,0  keukengerei, gelukkig schaar bij me, daarmee broodje open geknipt haha!

Zet wel de wekker, want voor je weet wordt ik pas om half 8 wakker,en wil daar om half 8 zijn :-)








34 opmerkingen:

  1. Hé Cindy, nou was ik toch niet aangemeld op je blog, snap er niets van. Maar goed nu net alle drie je updates gelezen, ik vind je een bikkel hoor dat je dat zo in je eentje onderneemt, top! Je hebt al lekker gescoord bij de shops! Leuk dat je zo geniet, Blue Horizons heeft wel kippevel en weg pink traantjes momentjes hè. Zo mooi. Probeer de I4 te mijden, dat blijft deze week een drama, volgende week wordt het wat rustiger. Heel veel plezier morgen in DC, ben heel benieuwd naar je verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! En zou idd graag de I4 vermijden, maar weet niet hoe... weet zelf de weg niet, maar zal eens kijken of er op de navigatie iets zit waarmee ik dat kan instellen.
      En idd,spannend hoor in mijn uppie, maar ben toch wel trots dat ik het weer flik ;-)

      Verwijderen
  2. Leuk verslag weer en heel veel plezier morgen in de discovery cove!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kunt binnendoor naar DC, via de 535, rechtsaf World drive center, bij stoplichten links Int drive op, rechtdoor blijven, je ziet op ren gegeven moment links de premium, Vineland liggen, ook voorbij. Op een bepaald moment zie je bord Seaworld links, Central Florida Parkeay. In de Tom kun je voorkeuren instellen, dat zal ook in de Garmin kunnen, zal dan Preferences heten of zo. Dit is echt een heel makkelijke route. Mocht je nog iets willen weten pb dat even op het FF dan geef ik je ons telefoinnummer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief van je! Zal het even onthouden. Iemand gaf me op het FF idd de tip dat je op de Garmin ook bepaalde wegen kan ontwijken, zo even mee puzzelen.
      Het stomme is ook dat ik echt nooit weet waar ik ook maar rij, totaal geen richtingsgevoel en herkenningpunten, weet pas dat ik bij het hotel ben als ik het zie liggen haha!
      Als ik langs een Premium outlet rij weet ik ook niet welke het is, geen flauw idee...

      Verwijderen
    2. Binnendoor is een goeie tip. Je kunt op weg naar de World Center Drive een heel stuk afsnijden door voor Internatial Drive South te kiezen. En dat geldt ook voor de terugweg, richting 192 (W. Irlo Bronson memorial highway). De Int. Drive South is altijd zo stil en je kunt supervlot doorrijden. De I-4 is in de spits beslist geen aanrader, maar dat had je al gemerkt ;-)

      Verwijderen
    3. Dank je wel! Vandaag geprobeerd navigatie andere route te laten rijden, maar mislukte op een of andere manier, maar I4 was net lekker doorrijden. En uit mijn hoofd weet ik die route die je noemt niet...

      Verwijderen
  4. Cindy, top dat je dit zo in je uppie doet, maar ja vrouwenpowerrr:-), geniet lekker verder en ik geniet van je blog.

    Grtjes Toos FF

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor morgen alvast: héél veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik geniet met je mee! Zo heerlijk om te lezen wat je allemaal onderneemt- al krijg ik er af en toe wel trek van:) Aan de foto's te zien heb je het met het weer meer getroffen dan ik.

    Slecht 1 lakje? Dat moet dan wel een heel speciale zijn!

    Een hele fijne dag en ik lees graag wat je vandaag gedaan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een Milani Neon roze lakje, had geen nagellak mee, en moest nagels lakken. Slechtste lakje wat ik ooit heb gehad haha! Snel een andere halen ;-)

      Verwijderen
  7. Wat een heerlijk enthousiast verslag, je maakt me jaloers. Taco bell vinden wij ook erg lekker.
    Volgens mij kun je op Garmin "avoid freeways" instellen. Succes en veel plezier in Discovery Cove.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heb je nou uiteindelijk wel de dolfijnen gevoerd? Niet vergeten hè, is erg leuk om te doen. Heerlijk als ik lees hoe je aan het genieten bent en terecht!! Lekker met een croissant in het zonnetje, bakje koffie erbij en klaar hahahaha.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, niet meer aan gedacht 's middags haha! Maar heb vandaag van ze genoten in Discovery Cove :-)

      Verwijderen
  9. Ohw heerlijk door seaworld zonnetje erbij...
    En dan vandaag ... Discovery Cove wow je hebt een te gek schema !!!

    Heeeel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh dat heb ik ook altijd van die tranen-wegpink-momentjes, heerlijk toch!
    Erg benieuwd naar je DC dag...!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie foto's en wat een heerlijke dag! Ik voel je gewoon hier genieten!! Heel veel plezier in Discovery Cove! Dat is voor mij ook een tranenmoment!
    Groetjes Hylke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Weer een heerlijke dag! Zo tof dat je dit in je eentje doet. Ik durf dat echt niet,ben een checken shit wat dat betreft. Durf al niet naar Amsterdam te rijden, laat staan in Amerika rijden hihi.

    Veel plezier vandaag bij discovery cove! Lijkt me geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Seaworld is voor mij ook iets speciaals, op sommige plekken kun je heerlijk rustig zitten, is echt een park waar ik meestal tot rust kom. Veel plezier in DC, dit heb ik nu 2x gedaan (2002 en 2011) is echt de moeite waard. Heel veel plezier daar, zorg dat je optijd bent, dan sta je nl. niet lang in de rij bij de kassa's.

    Heel veel lol en plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijke dag weer, word er maar een klein beetje jaloers op. en morgen DC helemaal super geniet er van, dit zal een geweldige ervaring zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. We zijn weer bij. Alle dagen gelezen! Wat een leuke foto's! Enne...ik heb dezelfde gympies bij Nike gekocht...hihi. Heeeeeeel veeeeeel plezier vandaag in DC! Benieuwd n aar je verslag morgen! Enjoy! Gr. René en Silvia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha wat toevallig! Hopelijk jullie ook een fijne dag gehad!

      Verwijderen
  16. Wat een heerlijke dag weer. Moest wel lachen dat je de broodjes open moest knippen. Misschien een ( lekkere) tip, bij Publix kan je heerlijke subs kopen die ze ter plekke voor je beleggen je mag ook zelf aangeven of je er sla, uien, mayo etc. op wilt.
    Deze neem je dan kant en klaar mee naar je hotel of voor onderweg. Wij gaan zelf meestal voor de ultimate of de american, maar er zijn nog meer soorten:

    Specialty Subs
    half | whole | wrap
    ULTIMATE — Ham, Turkey, Roast Beef & Swiss
    DELUXE — Ham, Bologna, Salami & Swiss
    ITALIAN — Ham, Capicolla, Genoa Salami & Provolone
    AMERICAN — Ham, Roast Beef, Bologna & American
    CUBAN — Ham, Spanish Pork & Swiss

    Ben benieuwd hoe het bij DC was. Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag die broodjes, zag er goed uit! Ga dat van de week eens halen, handig voor onderweg inderdaad!

      Verwijderen
  17. Dat gaat helemaal goed daar,Joke vindt het knap hoor wat je allemaal doet.
    En al die binnen routes komen bij jou ook wel als je er 15 jaar kom.
    Ga zo lekker door en geniet,veel plezier in DC

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, en dit is pas mijn 2e keer, dan valt het wel mee toch, om dan de weg slecht te weten ;-)

      Verwijderen
  18. Hoi Cindy, wat een verhalen weer! Wij genieten met je mee en zijn ook zeker een beetje jaloers op de weersomstandigheden daar, niet zo koud als hier brrr. Leuk dat je naar DC gaat, wij zijn in 2011 geweest en gaan dit jaar weer, vonden het geweldig. Veel plezier nog en we wachten met smart op je verdere avonturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het gaat je allemaal goed af zeg zo in je eentje. Misschien wel een beetje dankzij de Garmin.
    Handig zo'n schaar, komt altijd van pas. Ik had een keer een mes van thuis mee genomen, die had ik op de terugweg per ongeluk nog in de handbagage zitten. leverde hilarische taferelen op bij de security. Officer: Do you have a knife in your bag? No offcourse not! En toen pakte hij het mes uit mijn tas. Mijn gezicht sprak boekdelen op dat moment.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Liep ik al meteen weer een dag achter maar inmiddels weer bij gelezen.
    Balen zeg van die oplader van de TomTom.
    Verkochten ze geen losse oplader?
    Misschien bevalt de Garmin wel zo goed dat je de TomTom verkoopt :-)
    Inmiddels ben je als het goed is al weer in DC geweest, ik hoop dat het leuk was.
    Ik ben benieuwd morgen naar je verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja wellicht wel, maar geen zin om naar op zoek te gaan, was al blij dat ik de Walmart bereikte, en heb de eerste de beste GPS genomen haha!
      Garmin bevalt heel goed!

      Verwijderen
  21. Zo ik zit even bij te lezen en na te genieten hoor Cin, hier terug aan de koude NL kust! Die ontroering bij die show, dat had ik ook! Wist niet wat me overkwam joh! Prachtig park he, ik was blij verrast eerlijk gezegd.

    Garmin is wel een erg fijn ding, hadden wij ook! Ik moet zeggen je kunt van Amerikanen vinden wat je wilt, ze zijn heel kalm en beleefd in het verkeer, echt een eyeopener vond ik dat. En de stoplichten op Int. Drive staan echt wel 100 jaar op rood! Hier ook één die een rood lichtje heeft gepakt....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! Heel vriendelijk en beleefd, heb al paar keer gehad dat ik plots ergens moest invoegen, richtingaanwijzer aan, en ze laten je er gewoon tussen. In NL wordt er gewoon pissig getoeterd...
      Oh en jullie ook??? Balen, he, zagen jullie ook een flits? Ik wel.

      En jij had die ontroering toch ook, maf he, maar het is gewoon zo mooi die show!

      Verwijderen