dinsdag 19 februari 2013

Dag 2: drukte, chaos en paniek... ;-)

Allereerst: iedereen bedankt voor de reacties, leuk om te lezen!

Vanmorgen lekker op tijd wakker, blog geschreven,en daarna zou ik met de auto naar Ihop, en van daaruit naar Lake Buena Vista Outletcenter gaan.

Tom Tom gepakt, adres ingesteld, en ojee, leeg. En hij laadt dus ook niet op. Gister geen erg in gehad omdat ik hem thuis helemaal had opgeladen. Het lampje brandt wel van de oplader, maar de Tom Tom laadt niet op, paniek... Want ik weet totaal de weg niet in Orlando, heb ook totaal geen richtingsgevoel hier. Heb het wel geprobeerd, maar ben weer omgekeerd, was veels te bang dat ik ergens belandde en ik echt de weg niet meer zou weten. Stom, want thuis wel de gekochtte Tom Tom getest, maar niet de oplader voor in de auto... Het blijkt dus dat het stekkertje wat in de Tom Tom moet stuk is, had dus mijn eigen oplader, van de NL Tom Tom, mee kunnen nemen.

Toen lopend naar Ihop, even over nagedacht tijdens ontbijt.
Wat nu? Opladen aan laptop? Maar heb dat kabeltje niet mee. Oh wacht even,heb Duracell mobiele oplader mee, even in etuitje kijken, en ja hoor, er zit een verloopstukje bij wat exact dezelfde aansluiting heeft als de Tom Tom. Dus die aangesloten, eraan vast laten bungelen en adres Walmart opgezocht. Daar met gezwinde spoed heen.
De goedkoopste GPS was van Garmin, dus die gekocht (verkoop hem thuis wel weer, voor de Tom Tom heb ik dan mijn eigen oplader weer)
Gelijk gemonteerd aan de zuignap, en weer terug naar hotel, Tom Tom met het beetje energie er naast, want moest even wennen aan het scherm van de Garmin.

Afijn, dat was opgelost. Toen alsnog naar die outlet mall. Jemig, kwam toch in files terecht... Ergens rechtsaf gegaan om te ontwijken, ergens gestopt en adres van Premium Outlet Vineland erin gezet, daar wel redelijk kunnen komen. Alleen, 20 minuten rondgereden voor een parkeerplek, zonder resultaat, wat een chaos daar! Honderden met mij aan het zoeken.

Okee, ik gaf het op, ben naar het hotel gegaan, en heb lekker in de zon bij het zwembad gelegen. Had geen rust in mijn kont, dus later weer poging gedaan om bij Buena Vista te komen. Nu wel met resultaat, even rondgekeken, en hét koopje van de vakantie gedaan, een kleurig paar Nikes, voor het gigantische bedrag van USD 16,=. Er stond een sticker op de doos van USD 39,= en er was een extra korting van 30%, alleen vandaag nog. Bij de kassa bleken ze USD 21 te zijn,en daar ging nog korting vanaf, top!!

Later nog naar Premium op Int.Drive gereden, jee, wat een drukte op de weg, maar ben er gekomen, had ook zo een parkeerplekje,  was tegen 18 uur dus lekker een burger bij Five Guys gegeten in de Food Court, en mijn favo spulletjes van Bath&Body Works gekocht.

Toen naar het hotel, en weer chaos, paar kilometer langzaam rijdend verkeer gehad, en zo ontzettend druk overal... Moet hier toch echt weer aan wennen.Zal ook wel te maken hebben met Presidents Day vandaag, een feestdag, maar ik mag toch hopen dat dit niet alle dagen zo blijft, dit is niks voor mij haha!
En als klap op de vuurpijl ben ik volgens mij geflitst... Ergens voor Int.Drive, had oranje licht, en zag ineens flitsen, maar was zo gefocust op het drukke verkeer dat het me niets zou verbazen als ik net rood heb meegepikt, balen... Geen idee hoe dat hier in zijn werk gaat, wacht het wel af.
Was dus echt een dagje om even te wennen zeg. Vorig jaar had ik ook zo'n moeite met het verkeer, maar ging later stukken beter, dat zal nu ook wel zo zijn.

Nou, weer lekker lang zitten typen, pfff, leesvoer voor jullie, hopelijk ben ik niet te lang van stof ;-)
Morgen staat Seaworld op de planning, heb 14 dagen onbeperkt toegang,en heb nog geen idee of ik hele dag ga, of alleen een dagdeel, zie het wel, heb vakantie :-)


De Nikes :-)



De hotelkamer


De simpele, maar voor mij voldoet dit, badkamer.


De wifi in het hotel is overigens erg instabiel. Tot nog toe lukt het wel elke dag om online te gaan,maar moet soms ook even wachten en geduld hebben, vliegt er ook zomaar ineens uit, morgen even wat vragen over stellen bij de receptie. Waardeloos als je net foto's aan het uploaden bent...
EDIT:net naar receptie geweest, hij zou de technician vragen om de boel te resetten, zou niet zo slecht mogen werken, we wachten het af.




Het uitzicht toen ik vanmorgen de deur open deed om 7 uur! Heerlijk toch?



En de prachtige auto haha

28 opmerkingen:

  1. Het is helaas al het hele weekend druk in de malls, komt omdat de kinderen lang weekend vrij hebben en de ambtenaren.. Maar ach zo te horen vermaak je je ook prima.. Alleen duurd het iets langer! Probeer rustig te blijven, de mensen hier op de weg zijn gelukkig veel minder aggresief dan in Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De drukte zal ongetwijfeld aan Presidents Day hebben gelegen, dus je had meteen je vuurdoop in de megadrukte! Maar...je hebt je er kranig doorheen geslagen en toch nog in de malls beland en een megakorting gekregen. De aanhouder wint moet je maar denken ;-)
    Leuke auto heb je, niet te groot dus die past in elk parkeergaatje, handig! Wat wifi betreft, als het bagger blijft kan je overwegen om een mobile broadband USB stick (van Virgin bijvoorbeeld) te kopen met een beltegoed erop. Dan ben je onafhankelijk van je hotel wifi en kan je in de hele regio op internet (net gelezen). Walmart verkoopt ze.
    Geniet lekker door zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de tip! Internet is nu stabieler, maar als het weer minder wordt zal ik dat even onthouden.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  3. Ik krijg de kriebels van die zonnige foto's. Laat de zomer maar komen!
    Ik vind je noodoplossing heel technisch! Nou kun je weer lekker vooruit! Veel plezier! Geniet van de zon! Maar dat hoef ik tegen jou iets te zeggen haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hee, zelfs ik vind je nieuwe schoenen leuk!
    Ik kan niet autorijden en weet dus niet hoe het aanvoelt, zo'n megafile en lange zoektochten naar een parkeerplaats, maar ik weet wel dat mijn man ervan ontploft- dus jij hebt het erg netjes gedaan hoor.

    Heerlijk, die hotelkamer- twee bedden maar liefst. En mijn badkamer is echt niet groter:)

    Veel plezier in Seaworld en ik hoop dat het goed komt met de wifi voorziening, want ik wil wel graag lezen wat je daar doet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kan me voorstellen dat je geen rust had, lekkere hotelkamer, hmmmmm.
    Hopelijk ben je niet geflitst, nu maar verder met genieten, maar dat zal geen moeite kosten !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou de kou is uit de lucht, je hebt 2 GPSSen en niets staat het grote genieten dus nog in de weg. Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat heb je toch mnooi maar geflikt Cin! Uiteindelijk kom je overal en je hebt vast de drukste dagen nu gehad. Goede aankoop die schoenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Top gympen hoor!! Ik vind het super stoer van jou dat je alleen op vakantie bent en inderdaad je daar in de drukte gooit, TOP! Voor een volgende keer zou je kunnen denken aan valet parking, kost bijna niets en je auto wordt voor je weggezet, heerlijk.
    Veel plezier in Seaworld......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh is dat zo? Zag dat wel maar dacht dat dat heel duur zou zijn... Even onthouden ;-)

      Verwijderen
  9. Leuk verslag en mooie auto zo voor in je eentje! Die schoenen zijn ook leuk en voor een heel mooi prijsje!! Hadden ze die niet in het wit of zwart liggen? Dan had je voor mij wel een paar mogen meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een avontuur... Maar je hebt je er maar mooi doorheen geslagen!
    Veel plezier bij Seaworld! Hopelijk nu beter te doen op de weg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw wat een vuurdoop! Vanaf nu kan alles alleen nog maar meevallen ;-) Veel plezier in Seaworld!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je eerste volle dag zit erop en je hebt je al goed vermaakt, knap om je toch in de drukte te begeven!! Maar met twee GPS's zal het wel lukken, haha. Hoop dat je niet geflitst bent, maar goed, niets meer aan te doen, afwachten dus. Leuke gympies!!
    Veel plezier in Seaworld!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Knap hoor Cindy, en uiteindelijk toch een paar mooie Nikes gescoord! Morgen veel plezier in Seaworld.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dank jullie wel allemaal! Geen last van jetlag, werd pas om half 8 wakker haha, dus even voortmaken, wil met openingstijd bij Seaworld zijn, wil het even zien als het volkslied wordt gezongen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo Cindy, is je toch mooi gelukt in de drukte! En waarschijnlijk was dit een van de drukste dagen op de weg! Komt helemaal goed dus. Mooie schoenen, wat een koopje! Have fun in Seaworld!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. de kop is er af... veel plezier de komende dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Respect Cindy! Erg knap dat je alles zelf uitvogelt. Enjoy, we lezen gezellig mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Stoer hoor toch er op uit ondanks de enorme drukte en gelijk een paar gave gympen voor heel weinig gescoord, super! Geniet lekker van het mooie weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zo, moest even bijlezen, en met een glimlach (sorry hoor ...) zitten meelezen !! Schoenen kan je voor dat bedrag eigenlijk niet laten staan zeg, ongelooflijk ... En heerlijk zo de hele dag een beetje op pad zijn. De drukte is echt dramatisch met alle US feestdagen, maar zal vast wel wat rustiger worden. Lekker genieten nog, maar gaat je goed af zo !

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een leuke sneakers Cindy!! Zo te horen vermaak jij je wel. Geniet van het zonnetje daar want hier is het nog steeds ver te zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die sneakers zijn tof! En goeie prijs ook.
    Oehh i hop! Lekkerrrr. Zo jammer dat we hier in Nederland zulke dingen niet hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. "Leuke" dag was dit. En die drukte, ach joh geef je er aan over en laat maar gebeuren. Gelukkig is het alleen op feestdagen. De rest van de dagen zal gegarandeerd rustiger zijn.
    Je moet zeker vaker daar naar toe gaan dan leer je de weg vanzelf kennen. En die kamer en uitzicht zien er wel heel bekend uit ! Leuk ! Dit jaar zitten fijn in het hoge gebouw, vind persoonlijk het uitzicht over Disney ook heel leuk en 'gratis' elke dag meerdere vuurwerk shows.

    Geniet van je vakantie !

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik schrok zelf even toen ik las dat je Tom Tom het niet deed. Goede oplossing dus met je Garmin.
    Leuke aankopen ook!
    Echt heel leuk dat we mee kunnen genieten met je vakantie! Geniet er nog lekker van.

    BeantwoordenVerwijderen