zondag 19 januari 2014

Alles geregeld :-)

Zo, daar ben ik weer! 1,5 week geleden te horen gekregen dat mijn verblijf in een leuk onderkomen via Airbnb niet door ging, daarop snel wat anders gezocht. En jee, wat kreeg ik een hulp via FB van mensen van het Florida Forum, heel erg bedankt daarvoor!

Ik had uiteindelijk mijn keuze gemaakt, en geboekt via Alpharooms, maar had, doordat ik door de bomen het bos denk ik niet meer zag, een verkeerd tarief aangeklikt. Op zich niet erg, achteraf, maar ik wilde er toch vanaf. Dat kostte nog aardig wat moeite... Maar het is goed gekomen, bedrag was van de CC afgeboekt, maar ook weer volledig bijgeboekt een paar dagen later.

Toen toch maar besloten om voor "veilig" te kiezen, en heb hetzelfde hotel als vorig jaar geboekt:

http://www.ramadagateway.com/

Vanwege het vertrouwde, en wetende dat het altijd goed geregeld is, geboekt bij USA Fun Vacations in Lelystad.

Dit hotel beviel me vorig jaar erg goed, fijne locatie, en je komt het terrein niet op zonder de portier te passeren. Geeft me ook een veilig gevoel, omdat ik alleen reis. Heb een kamer met garden/pool view geboekt. Heerlijk om op het zwembad uit te kijken als je de deur open doet.
Vorig jaar wel wat last gehad van een haperende internet verbinding, dus nu gevraagd om een kamer wat dichter bij de lobby, dan is het bereik wat beter. Zal het hotel de komende dagen ook nog even mailen.

Verder ben ik al een tijdje op zoek naar een andere auto, mijn huidige is gekeurd t/m 31-3 en komt de volgende keuring niet meer door, dat wist ik vorig jaar al. Afgelopen week reed ik toevallig langs de garage waar ik al had gevraagd naar een kleine, zuinige, auto uit te kijken, en ik zag een leuk blauw autootje staan, die was net binnen. Proefrit, onderkant bekeken, al dat soort dingen, en uiteindelijk gekocht. Hopelijk kan ik hem begin komende week ophalen. Er komt een nieuwe apk op, servicebeurt, en een nieuwe distributieriem. Hij is 7 jaar oud, dus kan een lange tijd mee (mijn huidige is 21 jaar oud haha)

Dit is hem:



Kan er nog net aan wennen voor ik weer aan de huurauto in Florida moet wennen ;-)


Nu het een en ander geregeld is, kon ik eindelijk rustig af gaan tellen, maar er was ook nog een planning te maken. Waar ik na het boeken vol zat met plannen voor allerlei activiteiten en de week zo vol mogelijk te stoppen ben ik daar van terug gekomen.

Mijn planning is nu als volgt (onder voorbehoud, e.e.a. is ook afhankelijk van het weer, en wie weet gooi ik het helemaal om als ik daar ben, of verander ik toch weer dingen haha)

Dag 1: Reisdag, vertrek rond 14 uur vanaf Schiphol en planning is rond 19 uur te landen op Orlando Sanford, de huurauto te halen en naar het hotel te rijden. Trip van ongeveer een uur. Weer even wennen aan de huurauto (automaat) en omdat ik daardoor vol adrenaline zit (spannend weer de weg op daar) ben ik wel wakker genoeg.

Dag 2: Lake Louisa State Park. Dichtbij, dus fijn om even aan het autorijden te wennen. 

Dag 3: Zondag = rustdag dus dat gaan we maar even doen, lekker bij het zwembad van het hotel luieren, en een deel van de dag een outlet of de Florida Mall bezoeken.

Dag 4: Merrit Island + Cocoa Beach

Dag 5: Wekiwa Springs State Park (evt combineren met Altamonte Mall)

Dag 6: Honeymoon Island State Park Zocht nog iets leuks in de richting van Tampa/Clearwater Beach, maar wist niet wat. Las op de blog van Renee en Jacky ( http://www.schoutenjanssen.nl/) vanmorgen hierover, en yes, spreekt me ontzettend aan!! Bedankt voor de tip!

Dag 7: Nog in te vullen, laatste volle dag, nog geen idee. Wellicht gewoon lekker zonnen en luieren, maar an ook iets heel anders bedenken, vind het prettig om een dag open te laten.

Dag 8: Laatste dag, reisdag, nog even niet aan denken... Vlieg om 19 uur geloof ik, even uit mijn hoofd. Dus na het uitchecken heb ik nog even. Denk dat ik dan een rondje malls ga doen.

De avonden zijn vooralsnog vrij, kijk wel even waar ik ga eten, wellicht combineren met een bezoekje aan een mall of een Walmart of Publix, altijd heerlijk om daar rond te kijken, dus zo her en der zal ik wel even een stop maken. En wie weet rij ik nog wel even naar Celebration, is dichtbij, en vond dat vorig jaar erg bijzonder, leuk om er nog eens rond te kijken, en eventueel een hapje te eten.

Heb vrijdag al mijn toiletspullen al gepakt, reisstekker, wereldstekker, e-reader, al dat soort dingen bij elkaar gezocht. Wat rest is mijn koffer pakken op de donderdag voor vertrek (ben 's middags lekker vrij) en nog even een instructielijstje te maken voor mijn buurvrouw, heb een hele lieve buurvrouw hier, en zij gaat voor de katten zorgen. Erg blij mee :-)

Oh ja, zal ook nog even wat dollars halen, ben komende zaterdag in Amsterdam, dus even wat wisselen voor de eerste dag bij een wisselkantoortje op het Damrak.

Zin in de vakantie!!!




















33 opmerkingen:

  1. Leuk hoor dat je ook naar Honeymoon Island gaat. Kunnen wij op jouw blog lezen hoe het er was, voor wij kunnen gaan. ;)
    Vergeet op Merritt Island vooral niet de Blackpoint Wildlife Drive te doen. Moet ook schitterend zijn. Wij gaan die ook doen en dan gaan wij richting Daytona Beach (met nog een hoop stops op de route).
    Nog even hè!!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dan kan ik alvast verkennen voor jullie :-) En zal de Blackpoint Wildlife Drive even onthouden, klinkt goed! Heb de link even opgezocht en bij favorieten gezet, als geheugensteuntje voor als ik daar ben.

      Verwijderen
  2. ha Cindy. Fijn dat je er nut uit bent, op het bekende adres, en dat het aftellen serieus aan de gang is. Ik krijg nu zelf ook zin ;-)
    Misschien nog een tip voor de avond: Downtown Disney. Lekker bootje varen, eten, drinken.
    En gefeliciteerd met je nieuwe (andere...) auto.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heerlijk, en lekker vertrouwd adresje. Downtown Disney vond ik vorig jaar ook erg leuk, wellicht dat ik dat ook nog even mee pik op een avond. En dank je wel :-)

      Verwijderen
  3. Geniet van je voorpret! Zie je zaterdag in ieder geval in A'dam.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent al lekker bezig met de voorbereidingen! Ik reken op een hoop prachtige foto's:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat het onderdak gelukt is. Ben benieuwd naar je avonturen. Geniet van de trip!
    Hoop dat de zon lekker schijnt maakt het toch extra speciaal in de winter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten! Ook 1 van de redenen waarom ik in deze tijd ga, even de winter ontvluchten, hoewel de winter gelukkig (nog) niet ijzig en sneeuwig is.

      Verwijderen
  6. Wat heerlijk dat alles geregeld is, en dat je een nieuwe auto hebt! Nog even geduld en dan mag je weer!! We gaan je volgen hoor.... Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn dat het nu allemaal geregeld is. En ook nog eens een andere auto. Veel rijplezier daarmee. Nu nog heel even doorbijten en voor je het weet........

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohh, het schiet nu echt op hoor. Wat een heerlijk vooruitzicht. Veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Top! Mag ik je volgen? Wil graag heel veel idee-en op doen voor onze zomervakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk mag dat :-) Wel heel erg benieuwd wie je nu bent, Anoniem geplaatst ;-)

      Verwijderen
  10. Mooie planning, de state parks zijn echt mooi die je uitgekozen hebt.
    We vonden het fijn om je te helpen bij het maken van een keuze voor het hotel, en dankzij www.usafunvacations.nl heb je nog een hele mooie deal kunnen sluiten.
    Het FloridaForum is idd het beste forum wat er is !! Daar vind je echt heel veel interessante dingen, beter dan de andere forums.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, jullie ook bedankt he! En heerlijk vertrouwd via USA Fun, weet ik zeker dat het goed geregeld is :-)

      Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk, Cindy, eindelijk is het dan zo ver! Leuke planning, ik houd erg van State Parks, daar heb je er genoeg van op je lijstje staan, leuk om naar uit te kijken. Wij zijn afgelopen zomer vlak bij Tampa naar het Lettuce Lake Park geweest, ook een erg mooi State Park.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb nog even op jullie blog gekeken, toen ik het stukje zag over Lake Louisa State park wist ik het weer: mede dankzij jullie blog heeft dit mijn aandacht getrokken :-) Zal Lettuce Lake Park ook even onthouden, en bekijken, die komt dan een eventuele volgende keer aan de beurt haha.

      Verwijderen
  13. Fijn dat alles nu echt geregeld is. Gezellig om weer met je avonturen mee te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fijn dat alles geregeld is, alvast een fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fijne indeling heb je gemaakt Cindy, leuk hoor wandelen in de state parks. Gefeliciteerd met je nieuwe auto en die huurauto is straks ook weer zo gewend. Zo makkelijk een automaat :) Nog effe ....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd met de nieuwe aankoop en hopelijk gaat hij net zo lang mee als de vorige. Je hebt weer een leuke planning en wij gaan gezellig meelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Echt aftellen en nu ook nog een andere bolide aangeschaft, goed bezig!!

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuke auto Cindy en dat hij minstens zo lang mag meegaan als je oude karretje :). Ik ben benieuwd naar al je verslagen vooral van de state parks. Louisa is erg mooi en lekker rustig, daar zijn we verleden jaar ook geweest.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke auto heb je gekocht, kun je weer even vooruit.
    De plannen zijn top, kan niks meer mis gaan nu.
    Have Fun!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  20. IK WIL JE HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL VEEL PLEZIER WENSEN!!! IK GA MEE GENIETEN.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Goede reis, en heb een geweldige tijd. Ik hou je blog in de gaten om lekker mee te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jaaaaa.... Je bent er! Ben benieuwd naar je eerste blog berichtje!

    BeantwoordenVerwijderen