zaterdag 1 februari 2014

Reisdag

Hoi allemaal, ik ben er!

Na een fijne rit naar Schiphol met Tinker Travel, zat alleen in een luxe Mercedes, op Schiphol aangekomen Had thuis al gezien dat er 25 minuten vertraging was, dus ingecheckt, wat gegeten, en rond gelopen en op naar de gate. Een collega van mij, Joe, zou naar Ierland vliegen, en kwam ik ook nog tegen bij toeval, zo'n groot vliegveld met zoveel mensen, en hem dan toch nog treffen, leuk.

Lekker op tijd bij de gate, 13.30 uur zou het boarden beginnen. Helaas om 14 uur nog niets, toen werd er omgeroepen dat het verbinden van de brug niet was gelukt door een Schipholstoring, en dat we rond 15 uur zouden vertrekken. Dat werd uiteindelijk 15.30 uur. Viel uiteindelijk mee maar heb een broertje dood aan wachten. De vlucht ging erg voorspoedig. Eerst leek het er nog op dat ik een lege stoel naast me had, maar er kwam toch een dame naast me zitten, een Belgische vrouw, leuke vrouw, en ze is verkoopster van cosmetica van beroep, tja, moet je net mij treffen haha!

Rustige vlucht, bijna geen turbulentie, fijn! Af en toe wat lopen, naar het toilet, weer verzitten, weer lopen, wat lezen, wat films kijken. Heb 4 afleveringen van the Blacklist gekeken op tablet, heerlijke serie is dat toch. Zo ging de tijd wel voorbij, vond het wel een lange zit al met al. Rond 19.30 uur USA tijd geland, en heerlijk dat je er dan ook meteen bent, geen tussenstop, maar direct op de eindbestemming.

Wachten in de rij voor customs, dat duurde wel vrij lang. Koffer was er al toen ik bij de bagageband was, dus op naar Alamo. Save time heb je daar niets aan, moest toch via de balie, daar stond ook een flinke rij, maar dat ging vrij snel allemaal. Op het parkeerterrein geen Economy auto te bekennen, had nog gehoopt op een fiat 500, maar helaas. Medewerker aangesproken en ik mocht er 1 zonder extra kosten uitkiezen uit de Compact rij. Wat een grote bakken allemaal... Ben dat niet gewend haha, de mannen van het Florida Forum zullen zeggen, is dat al??? Heb er nog geen foto van, zal ik straks even doen bij daglicht, ook geen idee welk type auto het is, volgens mij Mazda.

Het rijden ging lekker, wel even kijken hoe alles werkt, het is een automaat, maar toch moet je deze pook links en rechts wat schuiven, maar had het snel door. De rit was 1 lange weg vanaf het vliegveld, vlak voor het hotel exit 64, en ik was er al bijna. De portier bij het hotel herkende me nog van vorig jaar. Even alles gecheckt, en ik mocht door, erg fijn dat niet zomaar iedereen het terrein op mag. Inchecken was binnen 5 minuten gebeurd. Ik heb een erg fijne kamer, heel dicht bij de lobby, begane grond, en aan het zwembad, maar had een room with garden/pool view geboekt. Het is overigens in Ramada Gateway, waar ik vorig jaar ook verbleef en goed beviel.

Snel alles uitgepakt, even lekker buiten een sigaretje gerookt, erg zacht, 16 graden, dat is al zo lekker! Toen alles even verbonden met internet, laptop ging in eerste instantie niet, toch gelukt. Maar had geen puf meer voor de blog, het was ook al 23 uur (NL tijd 5 uur) dus vond het welletjes en ging slapen!

Geen foto's gemaakt, alleen van uitzicht van mijn kamer, het volgende verslag zullen er foto's komen, ook van mijn auto.

Straks ga ik even langs de Walmart, mijn favo zonnebrand was op, dus even inslaan Dan ontbijten en daarna naar Lake Louisa State Park. Dat duurt geen hele dag, wat ik daarna ga doen weet ik nog niet, ik denk langs een shopping mall. Wellicht Florida Mall, gelijk daar een hapje eten vanavond.

Tot de volgende blog!!


17 opmerkingen:

 1. Je bent er, nu kan de vakantie echt beginnen. Veel plezier toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woehoe, let the fun begin! Wat een welkom als de portier je herkent, leuk!
  Nu nog een foto van die bak van je, want ik hoor de mannen al denken, hoe kan ze nu niet weten waar ze in rijdt...!?!?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lange dag, lange reis, maar je bent er. Zo te lezen al plannen genoeg voor vandaag. Dus ik zou zeggen shopse en geniet er lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, je bent er! Al ge wend aan de nieuwe auto?
  Ik ga je verhalen weer lekker volgen en hoop op een heleboel mooie foto's:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een bekende heer om je uit te wuiven, en nog eentje om je welkom te heten in het hotel. Het zit je mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat de reisdag voorbij is. Mooi toch zo'n upgrade van de auto.
  Een fijne dag vandaag, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, de kop is eraf. Nu kan het grote genieten beginnen. Fijn dat de auto bevalt. Veel plezier de komende tijd en ik hoop dat de zon zich veel laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HEEEEEEEEL VEEL PLEZIER. geniet ervan en ik ga je blog volgen.. Ik ben straks erg benieuwd met arkefly, volgens mij is dat rechtstreeks vliegen echt geweldig. En voor mij is een auto altijd al gelijk groot want ik heb maar een fiets en daarvoor een smart gehad. hahahaha Welke zonnecreme gebruik je altijd? Ik ben benieuwd naar je blog.. have fun in the sun.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik Australian Gold, spuitbus met bronzer voor extra bruining, en spf15, maar ik verbrand niet snel. In NL niet te krijgen deze versie ;-)

   Verwijderen
  2. Ik gebruik Australian Gold, spuitbus met bronzer voor extra bruining, en spf15, maar ik verbrand niet snel. In NL niet te krijgen deze versie ;-)

   Verwijderen
 9. Zo je vacantie is goed begonnen in een mooie auto naar schiphol en in een mooie auto in florida.
  Relaxte vlucht en fijn als je ergens komt wat je herkent en waar ze jou herkennen!!!
  Ga er maar lekker van genieten.
  Have fun

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig is dus alles goed gegaan, en heb je voor jouw doen een heule grote auto mee gekregen. Lache dat ze je herkende bij het hotel, dan voelt het echt als "thuis" komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klinkt allemaal goed Cindy, en zon rechtstreekse vlucht wil ik ook wel een kwer, klinkt relaxt. Veel plezier in de Florida zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel plezier, het genieten kan beginnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaah door jou wil ik ook naar Florida! veel plezier Cindy!

  BeantwoordenVerwijderen