dinsdag 4 februari 2014

Merrit Island en Cocoa Beach

Vanmorgen om 2 minuten voor de wekker ging wakker, om 7.28 uur. Wilde om 9 uur weg, en nog even de reacties op de blog lezen, bedankt weer allemaal!

@Walter: merk iets verschil nu, maar niet heel veel. En heb juist geen zin om dan 's avonds weer op pad te gaan. Bij de receptie staan vaste PC's die je gratis kan gebruiken, heel snel internet, maar kan mijn foto's daar niet uploaden. Doe ik vanaf laptop vanaf schijf, maar kan daar natuurlijk niet. Kan wel inloggen op Dropbox, waar ze staan, maar krijg ze dan niet in Blogspot. Kan alles uploaden naar Picasa, maar moet ook vanaf laptop, en dan is de verbinding dus weer traag haha. Nou ja, verklein ze nu eerst ipv normaal formaat van ruim 1 MB per stuk, dat helpt al veel. En het door elkaar gooien ligt idd echt aan Blogger, maar goed, het moet maar zo. 
@Biegjes: Ja, ik wist het! Wist alleen niet meer wie, jullie dus, prachtige buurt!
@Marja: heb nooit echt witte benen, dat scheelt ;-)
@Richard: reed gister langs de Publix bij Celebration, twijfelde nog om te stoppen, had ik het nu maar gedaan, ben nu nieuwsgierig haha!
@Shamugirl2014: thanx, zal het onthouden! Voor nu maak ik het hier af, op Blogger, maar stop er wel mee een volgende keer.

Afijn, het verslag :-)

Rond 9 uur weggereden, op naar Merrit island, het zonnetje scheen lekker. Het was niet superdruk op de weg, alleen in het begin een beetje. Lekker relaxt gereden. Rond half 11 was ik in Titusville, spookstadje haha. Wat een dooie boel daar. Had nog niet ontbeten, ben niet zo'n ontbijter, maar had nu wel trek. Het enige bekend was Burgerking. Daar maar kipnuggets en een Cinnabon genomen. Toen door naar Merrit Island. Kwam al snel de afslag tegen voor de Wildlife Refugee. Deze gereden, prachtig! Hier zitten heel veel vogels. Veel mensen met camera's met grote zoomlenzen. Neem altijd foto's met mobiel, dus mooie foto's zaten er niet in vandaag. Te ver weg die vogels. 

Genoten van de rust en de natuur daar. Toen zag ik een bordje met Manatee Deck, dus vol verwachting daar naar toe. Nou, het is niet mijn week qua wildlife, want ik zag niets... Er zat helemaal niks! Toen even naar het Visitor Center geweest, daar even rondgelopen, niet ver, want wilde nog naar Cocoa Beach. Tja, ben er maar een weekje, dus kan er helaas geen hele dag van maken. Langs de kust naar Cocoa Beach gereden. 

Eerst nog even voor de eerste keer getankt in Titusville Wat zijn die prijzen van benzine toch geweldig! Weer een relaxte rit. Geluncht met donuts bij Dunkin Donuts (jaja, gezond allemaal haha). Buiten in de schaduw opgegeten, er was alleen nog een plekje aan een tafel bij een wat oudere man. Even leuk mee gekletst. Zijn vrouw was in Nederland voor een fietstocht. En zijn grootmoeder was Nederlandse. Wat zijn de mensen hier toch sympathiek en altijd in voor een praatje.

Op naar het strand. Had Ron Jons surfshop ingesteld als eindpunt, daar kon ik ook gratis parkeren zag ik, en daar het strand op. Even lekker gelegen, en een duik in de zee genomen, heerlijk! Wel eng, je bent alleen, en je laat toch al je spullen achter op het strand, maar wilde dat toch even doen.

Kreeg na een uurtje last van de warmte van de hele dag, tja, niks gewend natuurlijk zo midden in de winter, en besloot naar de Florida Mall te gaan. Was daar rond 16 uur, zou een gedeelte doen, maar heb toch de hele mall gedaan, weinig in winkels geweest hoor. Kom ook niet echt om groots te shoppen, en ben qua make up (heb een eigen "winkel" thuis) toch echt verzadigd, dus bij Sephora ook snel uitgekeken.

Op naar de foodcourt, het was half 6 en lustte wel wat. Twijfelde tussen orange chicken en Taco Bell, toch weer gezwicht voor Taco Bell. Orange chicken komt nog wel een keer. Dat is het "probleem" als je er maar een weekje bent, zo veel lekkere dingen en restaurants, zo weinig tijd haha!

Zou nog een toetje in de vorm van een lekkere shake ergens, maar dat is er niet van gekomen. Op naar huis, het hotel. Daar zit ik nu de blog te tikken onder het genot van mijn dagelijkse flesje Budweiser.
Het is nog steeds lekker warm, dik boven de 20 graden, en het is hier nu 21 uur, genieten!

Op tijd slapen, ben moe, mijn ogen branden gewoon van de zon, had er ook echt last van op de terugweg vanaf de Florida Mall, donker en al die autolichtjes op de I4.

Morgen naar Honeymoon Island! De meest verre bestemming van deze week. Zou eigenlijk woensdag, maar volgens mij is morgen het weer beter dan woensdag, en ik wil zon daar :-)
Een lange rit van 2 uur, dus wil weer rond 9 uur vertrekken.



Fijne dinsdag allemaal! 

Ps foto's nu wel gelukt :-)


Ik hou van rijden over bruggen in Florida, geen idee meer welke dit was :-)

National Wildlife Refuge, prachtig!

Manatee Deck, niets...

Weer een brug :-) Volgens mij die voor Cocoa Beach, waar de cruiseschepen liggen.

Strand in Cocoa Beach

Hmmmmm ;-)






26 opmerkingen:

  1. Leuk verslag Cindy. Durf jij die foto's gewoon onderweg te maken terwijl je rijdt, hihi.
    Wat een heerlijke dag.
    Ik zit hier in het hotel ook met supertraag internet, wat een hel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo wat een mooie foto's maak jij met je telefoon. Wat is het daar mooi hè. Tja die warmte pakt je wel, daar moet je echt even aan wennen. Geniet morgen, het wordt weer heerlijk weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker dagje weer gehad zie ik :). Ik maak ook vrijwel alle foto's voor mijn blog met de Iphone, werkt prima en de foto's zijn over het algemeen prima! Have fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat was weer een heerlijke dag. Je doet eigenlijk best veel voor zo'n tussendoor week, goed hoor. En die minder gezonde ontbijtjes is een van de leuke dingen van vakantie, calorieën tellen doe je daarna maar weer;-)
    Geniet van de komende dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oo weer heerlijk om te lezen.. geweldige fotos weer en geweldig mooi weer.. have fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Meid wat ben je druk. Maar heerlijk hoor. Ik snap dat je zoveel mogelijk uit die week wilt halen. Uitrusten doe je thuis maar weer. ;-) En de foto's zien er prima uit hoor. Erg mooi die blauwe lucht, blauwe zee en het witte zand......zucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er allemaal goed uit, je komt gewoon tijd te kort. Ga lekker door met genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker genieten daar! Ziet er prima uit. Ik lees je blog met veel plezier. Inmde stemming komen voor onze vakantie over eem paar maanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je haalt er weer alles uit, heerlijk verslag, wij genieten mee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lekker dagje mooie foto's en lekker zon

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is weer een heel mooi dagje zeg, geweldig mooi strand!

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie foto's weer he, en dat met je mobiel. Nog heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Klinkt als een mooie en leuke dag. Dan heb je toch een goede camera op je mobiel zitten, foto's zien er stralend blauw uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Moet je wel even zeggen dat ik jou erg stoer vindt dat je in de usa overal heen rijd!!
    En ja als je een week gaat wil je ook heeeeel veel doen,maar dat lukt jou aardig..
    Weer een top dag.
    En mooie foto's wij maken ook steeds meer foto's met mobiel zo makkelijk..
    Morgen veel plezier bij honeymoon island.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er uit als een heerlijk relaxed dagje. Een week is inderdaad heel erg snel voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een ontzettend leuke dag weer. Jammer dat het internet niet zo mee wil werken. Ben erg benieuwd naar Honeymoon Island, ben daar nog nooit geweest.
    Veel plezier !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie dag weer, was weer genieten zo te lezen.
    Nog veel meer plezier!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  18. heerlijk dagje weer je benut de dagen goed, veel plezier morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. yay , wat ben jij aan het genieten zeg! zo leuk om elke morgen wakker te worden met een verslagje van jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dat was weer een mooie dag. Jammer dat er geen manatees waren, wij zijn in 2012 met manatees gaan zwemmen in crystal river, was echt een geweldige ervaring. Veel plezier morgen bij Honeymoon Island.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Weer een heerlijke dag, jammer van de wildlife :D En uit je vakantie moet je het uiterste halen toch :) Hou ik wel van!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wij waren in december bij het manatee deck toen was er maar 1 manatee!!
    Dat ken ik dat je te weinig dagen hebt om overal te gaan eten waar je zou willen.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik wil ook zo'n, warmte en Florida...huhuhuh....

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Leuke verslagen CIn! Lees ze met plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Leuke verslagen CIn! Lees ze met plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat heb je weer veel gedaan! Leuk, die verslagen en mooie foto's! Het weerbericht voor morgen is ook weer ok, dus geniet ervan! Gr Bea

    BeantwoordenVerwijderen