woensdag 5 februari 2014

Honeymoon Island State Park en een fikse omweg terug...

Bedankt allemaal weer voor de reacties, zo leuk wakker worden! En ja, ik maak de foto's met Samsung Galaxy S3, ben erg tevreden over de camera, dus gebruik eigenlijk niets anders meer. Het voordeel is ook dat de foto's automatisch naar Dropbox gaan zodra mijn mobiel in de buurt van mijn laptop is.

Vanmorgen wakker van de wekker, had best nog wel even willen blijven liggen, maar hoppa eruit, op naar Honeymoon Island! Fikse rit van 1,5 a 2 uur. 9 uur op pad gegaan, ontbijtje bij Dunkin Donuts (vieze tosti, yuk, een een lekkere donut)
Het was mistig en bewolkt, maar later zou het zonnig worden, en dat klopte, heerlijk weer!

De rit ging fijn, behalve het stuk door Tampa, drukke weg, vol met stoplichten, bah! Schoot voor geen meter op, ook nog een opstopping door een aanrijding. Maar goed, zou later die dag met weemoed terugdenken aan deze weg ;-)

Ging weer over een prachtige brug met mooi uitzicht naar het Statepark. Daar aangekomen eerst een stukje van de Ospray Trail gelopen, op deze trail vind je allerlei nesten met zee arenden, hoog in de bomen. En een bordje met de melding dat er een bepaalde slangensoort zit. Het was erg stil, en hoorde continu geritsel hihi. Brrr.... De trail is 1.15 uur lang, maar heb maar een klein stukje gedaan. Was bijna midden op de dag, niet echt overdekt door bomen en bloedjeheet. Dus op naar het strand! Je hebt verschillende stranden, sommigen zonder voorzieningen, sommigen met, zoals een paviljoen met toiletten en een restaurant. Heb op verschillende stukken gezeten. Heb er een paar uur gelegen, en niks gedaan, beetje lezen, kijken naar het water (er worden soms dolfijnen gespot...) en vooral: GENIETEN!
Zou heel veel foto's maken, maar dat is er een beetje bij ingeschoten, heb echt vooral genoten.

Rond half 4 vond ik het verstandig om terug te rijden, om de files voor te zijn. Dus op weer naar Orlando. Gek, Garmin gaf nu andere route aan, hopelijk niet over die nare weg met al die stoplichten. Nee dus, een andere route, bij nader inzien door Tampa Zuid. Maar mistte daar een afslag, of ik nam eigenlijk een afslag te vroeg... Reed ineens op een brug richting St Petersburg, en die was lang! 20 km ofzo? Na die brug gekeerd en weer terug. Kwam toen in een behoorlijke file terecht. Maar het ergste was wel dat het daar zo druk was, en zo groots, zo veel banen, pfff... Heb bijna op het punt gestaan in janken uit te barsten. Tot ik ineens op de Garmin zag: over zoveel kilometer I4 Orlando. Yes!! En ja hoor, goed opletten, juiste rijbanen kiezen en ik zat weer op de I4. Al met al een uur langer over gedaan, en rond 18 uur terug bij het hotel. Nog nooit zo opgelucht geweest! Doodeng, maar trots op mezelf, heb het toch weer geflikt!!!
Toen ik in die drukte reed verlangde ik terug naar die weg met stoplichten dwars door Tampa heen haha!

Eenmaal bij het hotel even gekeken wat AZ had gedaan, en ja, weer gewonnen :-) Op naar Applebees, gelukkig had ik het juiste filiaal voor ogen, met behulp van Walter, bedankt nog!

Ik kon daar lekker buiten zitten ipv binnen bij de koude airco, dus dat lekker gedaan. Heb spareribs gegeten, en die waren zo lekker! Het vlees viel gewoon van het bot, heerlijk!

Daarna nog even bij de buren naar binnen geweest, Publix, lekker rondgekeken, niets gekocht. Daarna nog naar de overkant, Ross en TJ Maxx, ook niets gekocht, wel even gekeken voor een extra tas voor de terugweg (ben bang dat het toch niet allemaal gaat passen...) maar had iets gezien bij Walmart, kijk daar komende dagen nog wel even.

Morgen weet ik het nog niet, Wekiwa Springs State Park staat in de planning, 40 minuten rijden, dus lekker dichtbij. Maar ik ga eerst uitslapen, geen wekker, en daarna zie ik het wel! Wellicht ga ik gewoon lekker chillen en wat winkelen. Moet eerlijk bekennen dat ik inmiddels behoorlijk moe ben van die actieve dagen. Tijd voor wat rust, weet dat nog van vorig jaar, en bewust 1 dag niets gepland, de donderdag, maar wellicht keer ik dat om. Of ik neem 2 rustdagen ;-)

Morgenavond een eetafspraak met Anita en Tom, gezellig!

Fijne woensdag allemaal!

ps internet nu snel, uploaden van foto's ging supersnel!


Mooi!

Nog mooier!

Als je goed kijkt zie je in het midden een nest van een osprey

Hier wat duidelijker

Brrrrr....

Geen idee wat voor vogel dit is?

Strand vanaf het paviljoen gezien, met bruggetje er naar toe

Love it!

Veel zeewier wat is aangespoeld op een bepaald stuk


26 opmerkingen:

  1. Mooie dag weer. Tja de snelweg bij Tampa is niet fijn, maar het is je gelukt. Veel plezier morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een geweldige mooie fotos en verslag weer.. vind het erg leuk om het zo elke morgen te lezen voordat ik naar mijn werk ga.. dankjewel.. en nog veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk Cin! Keep calm en gewoon doorrijden!
    Die stranden zien er uitnodigend uit zeg....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij zaten afgelopen zomer een week jn Clearwater, ik heb dat stuk over de rivier wel 8 keer gereden, vreselijke weg... Ook een keer ' snachts met de melding dag ik low tire pressure had... Laten we zeggen dat ik not amused was... Die mooie brug reed ik ook! Leuk, herkenbaar en mooie plekjes heb je weer gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kan me voorstellen dat je niet echt vrolijk wordt als je een verkeerde afslag hebt genomen.
    Prachtige starandfoto met die knalblauwe lucht.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Petje af hoor dat je het toch maar weer allemaal geflikt hebt. Prachtige foto's van de blauwe zee en het witte strand. Ik kan daar nooit genoeg van krijgen. Nu lekker uitslapen en in de relaxstand. Veel plezier bij Tom en Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik blijf erbij Cindy dat ik het enorm stoer van je vind dat je op de eerste plaats alleen gaat en dan ook nog zoveel onderneemt.....petje af!!
    Wat een mooie stranden daar gaan we in de zomer ook van genieten. Veel plezier met je dinner date.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. oh die tosti bij dunking donuts heb ik ook gehad, was inderdaad niet lekker!!
    verder had ik al het idee dat je aan het genieten was aangezien je ( voor ons 's avonds ) niet online kwam haha .

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er niet verkeerd uit! De onbekende vogel is volgens mij een witte reiger (white egret). Ik ben ook weleens verkeerd gereden in Tampa, maar als je die grote verkeersknooppunten op de kaart ziet verbaast het me niet ;-)
    Geniet nog lekker, en een beetje rust op z'n tijd is ook niet verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super van je petje af hoor, in iedergeval heb je een prachtige dag gehad.
    Geniet van je rustige dag vandaag
    grtjes Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie foto's alweer !! Gelukkig is je internet weer wat sneller, want niks is vervelender om met vol enthousiasme foto's willen delen met mensen, terwijl het internet niet vooruit te branden is. Ik vind het toch klasse dat je helemaal in je uppie naar toe rijd. Wekiwa Springs is mooi, gewoon ook effe zwemmen daar, begin misschien beetje fris, maar daarna is het heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een dag ! Super mooie stranden en parken. Jammer dat het fout ging op de terugreis, maar je hebt het goed gedaan. Maakt toch niet zoveel uit dat je een "paar kilometer" bent omgereden. Zie het als een avontuur. Uiteindelijk kom je toch op de plaats van bestemming.
    Applebees is altijd lekker en de wifi is lekker snel. Fijn om foto's te uploaden naar je Dropbox hahahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lekker dagje, ondanks het ommetje..... wat een mooie blauwe luchten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Honeymoon Island ziet er ook leuk uit zeg, die schrijf ik ook even op mijn lijstje.
    Zoals Saskia hierboven zegt, echt stoer idd dat je alles zo zelf onderneemt in het grote Florida. Het alleen rijden op die grote drukke wegen lijkt me echt geen pretje!
    Veel plezier weer vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ook weer overleeft, zo'n omweg in the middle of nowhere is inderdaad niet leuk maar je ziet het, je komt altijd weer terug.
    Even een dag in de ruststand en je voorbereiden op je dinerdate met Tom en Anita, gegarandeerd dat je lekker gaat eten, leuk vooruitzicht !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Bloed zweet en tranen!!!! Maar toch weer een top dag.
    Morgen lekker relaxen en gezellig een eetafspraak veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie fotos weer Cindy, echt genieten als het weer zo heerlijk is en je op zulke mooie plaatsen komt.

    Ook lekker dat je op een terras hebt kunnen eten, de meeste amerikanen zitten liever naast een ijskoude airco.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat honeymoon Island ziet er mooi uit zeg. Gaat op ons lijstje en wie weet kunnen we er in augustus nog wat tijd voor vinden. Dat verkeerd rijden lijkt mij ook doodeng als je alleen bent, maar het is weer goed gekomen. Veel plezier met de diner date.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een geweldige dag weer met mooie foto's. Wat goed dat je zo rustig bent gebleven in die drukte in de file, zou niets voor mij zijn, echt stoer hoor. Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuke dag weer. Inderdaad super dat je dit in je eentje doet!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Kan me voorstellen dat je "lichtelijk" in paniek raakte, zou ik ook hebben hoor. Gelukkig bleef je kalm en ben veilig thuis gekomen.
    Nou lekker rustig aan doen, het is wel de bedoeling dat je ook uitrust in je vakantie.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een heerlijk verslag weer, ik geniet van je verhalen en je foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk genieten ook voor ons als lezers. Ben blij dat het internet sneller is. Ik zit ook te denken over dit hotel voor mijn vakantie, maar ik wil wel een goede internetverbinding. Geniet nog

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Leuk verslag weer! Petje af hoor, je doet het toch maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Stoer hoor zo in je eentje, balen als je dan verkeerd rijdt dat je niemand hebt om tegenaan te mopperen!
    Wat een heerlijke foto's van het strand je zou er zo zin in krijgen :)

    BeantwoordenVerwijderen