zondag 9 februari 2014

De laatste dag, en de terugreis...

8 uur ging de wekker, de dag van de terugreis, boe... totaal nog niet aan toe haha! Maar evengoed wel blij omdat ik mijn katjes weer zou zien. Dat is altijd het fijne aan een terugreis.

Rustig aan gedoucht en de laatste spullen ingepakt, en om 10.30 uur uitgecheckt.
Het weer was prut, miezerig en slechts een graad of 13. Dat werd dus niet even lekker op een bankje ergens in het zonnetje zitten vandaag...

Eerst via de tolweg naar de Oviedo Mall gereden, de Garmin sputterde tegen want die wilde me uiteraard weer via de I4 daar naar toe leiden, maar dat ging niet door. Geen zin in. Helaas kan ik niet instellen dat ik via een tolweg wil, dus route op een papiertje geschreven. Op een gegeven moment riep de Garmin niet meer "turn" en ging de route voorspoedig. Wel eng, zo van een papiertje de route aflezen, maar ging gelukkig goed.

De Oviedo Mall is netjes, vrij klein, wat lege winkels, maar wel met een leuke Foodcourt. Hier wat gegeten en gedronken bij Chick-fil-A, en wat rondgelopen en winkels bekeken. Daarna door naar Seminole Towne Center Mall. Deze is een stuk groter, en ook allemaal netjes en een mooie Foodcourt, hier nog een taco gegeten bij Taco Bell om het af te leren (zooo lekker...) en wat rond gelopen. Niets meer gekocht. Behalve 1 dingetje van de wishlist van een vriendin.
Dit kon nog net in de koffer ;-)

Rond 16.30 uur naar het vliegveld gereden. Auto ingeleverd, en er stond een bedrag op het bonnetje. Bij Alamo even navraag gedaan, maar dit was voor het verschil van de tank benzine. Had een tank vooruit betaald bij het boeken, en omdat ik een gratis upgrade had gekregen naar een Compact auto ipv een Economy moest ik nu het verschil bijbetalen, niet meer dan reëel vind ik.

Binnen 5 minuten ingecheckt en door de douane, wat is het hier toch heerlijk rustig! Er was 1 restaurantje open want onze vlucht was de enige vlucht van die avond. Een tosti besteld, en deze was wel erg lekker. Wat rondgelopen (ben je snel klaar mee, 2 winkels hihi, en af en toe een sigaretje roken op het buitenterras, ook zo fijn van deze luchthaven.

Het toestel was op tijd binnen en we konden mooi op tijd boarden. Eenmaal in het toestel werd omgeroepen dat we moesten wachten op 2 mensen die onderweg waren van Amsterdam naar Miami, en problemen hadden bij Immigratie (als je naar Miami gaat ga je in Orlando al door de Immigratie).
Dit duurde een uur, balen! Maar de Amerikaanse autoriteiten verplichten een luchtvaartmaatschappij te wachten op de passagiers in dit soort gevallen.

Rustige vlucht in 45 minuten naar Miami, en oh wat is dat toch mooi vanuit de lucht, al die lichtjes!
Hier was het wel warm, om 22 uur nog 25 graden.

Ik weet niet wat er allemaal aan de hand was, maar er kwamen een stuk of 8 mensen van Immigratie(?) het vliegtuig in, en iedereen werd ondervraagd en het paspoort nog een keer gecheckt. Er werd gevraagd hoe lang je was geweest, wat je had gedaan, en waar je verbleef. En hoeveel dollars je bij je had. Nou, ik had welgeteld nog 1 dollar in mijn knip :-)

Een man achter mij, een Nederlander met Amerikaanse nationaliteit had wel veel geld bij zich, en werd meegenomen. Gelukkig duurde dit niet zo lang, en we gingen op tijd de lucht weer in. Tijdens deze stop in Miami moet je overigens gewoon in het vliegtuig blijven. Vind dat niet zo erg, je kon ook gewoon van het toilet gebruik maken in geval van hoge nood.

Er werd omgeroepen dat we fikse meewind hadden, en de vlucht zou 7.45 uur duren, dat is wel erg snel!

We kregen nog een warme maaltijd, keuze uit vegetarische pasta of kip met aardappeltjes en groente. De laatste gekozen, en was best lekker. Crackertje met kaas erbij, ook opgegaan. En een lekker toetjes. Daarna een melatonine tabletje genomen, maar helaas, verder dan doezelen en hooguit een half uurtje slapen kwam ik niet. Ik zat aan het gangpad in de middelste rij, en de middelste stoel was vrij, dat was wel heel fijn. De buurvrouw aan de linkerkant en ik konden zo dit tafeltje gebruiken voor ons drinken, en hadden zo onze benen vrij, en de stoel werd gedeeld met onze spulletjes. En je kon je benen eens lekker opzij doen zo.
Er zat ook nog een BN'er in het vliegtuig, Ruud Gullit, hij zat schuin achter me, ook in Comfort Class. Had wel verwacht dat hij Premium Comfort zou zitten, maar blijkbaar kost Estelle veel alimentatie ;-)
Hij ziet er schattig uit als hij slaapt :-)

2 uur voor de landing kon je nog iets bestellen, maar had niet echt trek ergens in, en had nog een stroopwafel, die niet op was gegaan op de heenweg, dat maar genomen. Rond 13 uur zijn we geland, desondanks de uur vertraging vanaf Orlando vroeger dan gepland geland.

Zoals gewoonlijk duurt het altijd even voor je de koffers hebt op Schiphol, maar toen ik ze eenmaal had was ik zo thuis, uiteraard niets aan te geven haha, en door naar het meetingpoint. De host van Tinker had me al gebeld en zei dat de taxi al bijna voor stond. Eenmaal daar kon ik ook meteen instappen. Eigenlijk zou ik een busje delen met nog 4 mensen, van dezelfde vlucht, maar hij kreeg deze mensen niet te pakken, en ze kwamen ook niet. Nu ging ik in mijn uppie weer in een luxe Mercedes, prima service weer van Tinker Travel!

Snel uitgestapt en naar binnen, taxi chauffeuse mee want ze moest nodig plassen, en aangezien de toiletvoorzieningen in NL een stuk minder zijn dan in de US mocht ze wel even bij mij. Ik stormde direct op mijn katje af, heerlijk om ze weer te zien! Ze zijn ontzettend goed verzorgd door mijn lieve buurvrouw (Inez: als je dit leest: ontzettend bedankt nogmaals!!!) dus ze hadden het prima naar hun zin, maar mis ze toch altijd.

Gelijk maar even de eindconclusie:

Vlucht: desondanks de kleine vertraging op heen- en terugreis weer prima verzorgd door Arke, erg fijn om rechtstreeks te vliegen op Orlando. Hoewel het een lange zit is, had heen en terug echt een houten reet bij aankomst, heb ik het er toch graag voor over om in Florida te komen. Heen vloog ik Economy, en terug Comfort Class. Comfort Class heeft 8 cm meer beenruimte, en dat merk je toch wel hoor. Voortaan dus Comfort op heen- én terugreis.

Hotel: prima verbleven in Ramada Gateway, ligging is perfect, kamers zijn simpel maar schoon. Lekker zwembad erbij, in een leuke buurt met veel restaurants. Maar dat internet... Het doet het wel, maar zo instabiel als wat, en ik heb daar gewoon geen geduld voor. Na een paar dagen ging het al beter hoor, dat geduld en de verbinding, maar wil gewoon snel internet, en altijd verbinding als ik dat wil. Voor mij een reden om een volgende keer toch iets anders te boeken. Heb vanmorgen een review achtergelaten op Tripadvisor, en dit ook vermeld.

Huurauto: geboekt via Alamo.nl, een Economy, maar deze waren niet voorradig, dus gratis upgrade naar Compact. Moest bij inleveren alleen het verschil bijbetalen voor een volle tank, niet meer dan reëel, vind ik dan.
Aantal gereden kilometers: 1263,30 kilometer, wow, best veel voor een week haha!

Shoppen: tja, had niet echt veel budget om te shoppen, maar had ook niet veel nodig. Heb mazzel gehad met de Converse schoenen en de Nikes, leuke prijsjes. Make up heb ik niet veel gekocht, heb echt mega veel thuis, en alleen gekocht wat ik echt heel mooi vond. Niet het zoveelste nagellakje of lipstick. Heb maar 3 lakjes gekocht :-)
Kleding kan ik nooit goed voor slagen in Florida, en nu helemaal niets gekocht. Verder veel mint M&M's gekocht, kan ik even genieten de komende tijd. Verder wel wat voorraad ingeslagen van Australian Gold zonnebrand, favoriet merk, en bijna de helft goedkoper in Florida.
Ben in ieder geval erg blij met alles wat ik heb gekocht!

* Hoogtepunten: het bezoek aan Honeymoon Island en Merrit Island, dit vond ik toch wel de leukste dingen. Het prachtige weer op de meeste dagen, de meeting met Tom en Anita, erg leuk!
En verder alles wat ik heb gedaan was eigenlijk erg leuk.

* "Diepte" punten. Niet echt natuurlijk, daarom tussen aanhalingstekens, iets minder was alleen het weer op de laatste 2 dagen, met op de laatste dag een temperatuur van 13 graden. Maar goed, als je in deze tijd gaat blijft het een gokje. Daarentegen was het op sommige dagen recordwarm, heerlijk! Het moment waarop ik de verkeerde afslag had genomen in Tampa, en in een chaos op een giga snelweg belandde, kon wel janken! Was zo blij dat ik weer terug was in Orlando!

Had een ticket voor een koopje, daarom kon ik nu toch een weekje naar Florida, het was of helemaal niet, of dit weekje op deze manier. Ik heb er van genoten, en er voor mijn gevoel alles uitgehaald wat er in zit!
Op zich was het wel een gehaast weekje, wilde zoveel doen dat ik niet echt mijn rust heb genomen, maar krijg er op een bepaalde manier ook wel weer energie van, dus dat valt tegen elkaar weg ;-)
Weet nu al niet meer wat ik op bepaalde dagen heb gedaan, juist omdat ik zoveel heb gedaan, dus erg fijn dat ik dit nu kan teruglezen op mijn blog.

Ik wil iedereen bedanken voor het meelezen en het reageren, en tot een volgende keer, en die komt er vast en zeker, wanneer weet ik alleen niet. Wil dan een ander deel van Florida bezoeken, welk deel ben ik nog niet uit, kan ik de komende tijd lekker over gaan nadenken.

Morgen ben ik nog een dagje vrij, dinsdag weer werken. Vandaag klokje rond geslapen, van 21 uur gisteravond tot 9 uur vanmorgen. Vanavond op tijd naar bed met een melatonine tabletje, dan zit ik weer in mijn ritme. Het duffe gevoel van vandaag verdrijf ik met wassen, en alles uitpakken en opruimen.

Tot blogs!!

Geen plaatje van de mooie blauwe lucht met witte wolken, maar een troosteloze en frisse parkeerplaats bij de Mall

Wat zijn die taco's toch lekker bij Tacobell!

Sorry, meer foto's niet gemaakt gisteren :-)







27 opmerkingen:

  1. Ik heb genoten van je verslag, wat heb je veel gedaan zeg! Geniet nog lekker even na en wie weet wanneer je weer een superdeal kunt scoren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Cindy, ik blijf het knap vinden dat je telkens dit avontuur alleen aangaat en zoals gezegd op FB, jij hebt het record Mall bezoek verbroken deze week!
    Deze zomer gaan er veel Forumers net als ons richting Gulfcoast dus wie weet ga je volgende keer dit deel met een bezoekje vereren.
    Sterkte met de jetlag en tot de volgende blog!
    Gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je, vind het ook wel dapper hoor stiekem ;-) En ja, Malls, had het rijtje wel op kunnen noemen haha! Zal even moeten teruglezen welke het ook alweer allemaal zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat grappig dat Ruud Gullit in het vliegtuig zat, hij was vast bij zijn vriendin in Miami geweest ;). Ik heb heel veel bewondering voor het feit dat je dit soort trips in je eentje onderneemt! Veel mensen zouden dat niet aandurven!!
    Verder hebben we weer genoten van je blog, succes met acclimatiseren...
    Groetjes,
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed thuisgekomen en een mooie vakantie gehad. Bedankt voor her gezellige verslag en je volhardendheid, ondanks de problemen met het internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer dat het er weer op zit, ik heb genoten van je blogs. Met je volgende reis ga ik je zeker weer volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer dat dit het laatste verslag is, lees je blog altijd graag. Voor tips over malls kunnen we inderdaad bij jou terecht en dat zonder kleren te kopen :). Nogmaals super stoer dat je dit doet, echt bewondering voor. We houden contact via FB dus als je weer boekt horen we dat meteen. Tot de volgende vakantie maar weer ( die van ons hahahah).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, leuk om het ook hier te volgen! Had je toch lekker dit weekje te pakken. HA!
    En je verslagen zijn aanstekelijk, ik wil ook!
    Die 13 graden waren om alvast aan het weer hier te wennen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heh, jammer dat het er weer op zit. Je hebt best een hoop gedaan in een week vind ik.
    Je zou idd verwachten dat Ruud Gullit premium comfort zou vliegen. Of met een andere maatschappij en dan first of business class.
    To het volgende blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb ook genoten van je verslag, dankjewel. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Welkom thuis!!! Ik heb genoten van je blog helaas is het alweer voorbij. Veel succes met de jetlag en geniet nog een dagje van je rust. Tot een volgende keer dan ga ik je blog zeker weer volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke tijd heb je gehad en wat een kilometers heb je afgelegd zeg, dat is inderdaad het uiterste uit je vakantie halen!
    Geniet van alle indrukken en vooral van alle foto's.
    Jammer van het weer op sommige dagen maar het was toch altijd beter dan hier te moeten zijn :)
    Welkom thuis

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk om al je verslagen te lezen Cindy...welkom thuis! Misschien volgende keer de Panhandle eens bezoeken?..

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Welkom thuis Cindy. Knap wat je allemaal in je eentje onderneemt, echt stoer! Snel weer terug en dan een weekje of zo in het zonnetje relaxen! Oh ik zie alleen maar leuke kleding! Ik heb genoten van je leuke verslag, dank daarvoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. En dan ben je weer thuis. Wat een heerlijke week heb je gehad Cindy. Echt alles er uit gehaald wat maar mogelijk was. Je kunt terugkijken op een geslaagde week en weer supertrots op jezelf zijn dat je dit toch maar weer gedaan hebt. Nu lekker uitrusten (hahahaha) en nagenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Bedankt voor je leuke en interessante blogs, geschreven via dodgy internet ook nog. Werk ze, en tot blogs!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Welkom thuis Cindy, dankjewel voor het mogen meelezen, ik zal je verslag smorgens missen hahahaha, super knap van je dat je dit hebt ondernomen, petje af, geniet nog van je laatste vrije dag vandaag en tot de volgende keer maar weer grtjes Mineke

    BeantwoordenVerwijderen

  18. Welkom thuis, sterkte met de jetlag.
    Je hebt een hele gave week gehad, aller eruit gehaald.!

    We hebben meegenoten !!
    Rick&Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fijn dat je er zo van hebt genoten, kort, maar je hebt inderdaad het maximale eruit gehaald. Super! Bedankt voor het mogen meelezen en tot een volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een heerlijke week heb je achter de rug. Wij zijn ook al 3 x een weekje zonder kids naar Florida geweest. Ik vind dat ook heel goed te doen, je stelt je er toch ook op in. Door de jetlag ben je lekker vroeg wakker, kan je het optimale uit je dag halen, uit rusten komt thuis wel weer…. Wel erg stoer van je dat je alleen op reis gaat! en zoveel onderneemt. Nu lekker nagenieten en nog een beetje bijkomen… Bedankt voor het meelezen en tot blogs!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lekker weer thuis! bedankt voor het schrijven van je blog, het was leuk om te lezen. Tot de volgende keer maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi cindy wat een heerlijke vacantie heb jij gehad ,en voor ons was het weer heel leuk om elke dag mee te kunnen genieten van jou blog.
    Erg leuk,en we hebben weer wat tips opgedaan voor komende zomer thanxx.
    Groetjes en tot de volgende keer!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Fijn hoor, zo'n vakantie in het begin van het jaar met zo'n ticketprijs! Heerlijk! Dat je genoten hebt, straalt van je blog. We vonden het leuk om je te volgen (via orlandofans.nl). Wie weet tot een volgend blog. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Lekker weer thuis " back to the basics ".
    Bedankt voor het meelezen en tot de volgende keer!
    Grz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Tsjee Cindy, wat een energie! Zoveel gedaan en gezien in zo'n korte tijd. En dan ook nog eens trouw bloggen, ondanks de matige wifi. En dat alles voor een spotprijsje. We duimen voor je dat er later in het jaar nog eens zon aanbieding komt. Dan zitten we misschien wel in het zelfde vliegtuig......;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Eindelijk je laatste blog gelezen. Wat een onwijs leuke week heb je gehad en wat heb je genoten. Jouw terugreis vanaf Miami duurde dus ook 7 uur en 45 minuten, lekker snel heh? Grappig dat je Ruud Gullit hebt zien slapen, haha. We vonden het erg leuk jou ontmoet te hebben, het was een gezellige avond. Hopelijk komt er later dit jaar weer zo'n aanbieding bij ArkeFly want dat was toch heel erg fijn. Groetjes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen