vrijdag 7 februari 2014

Blue Springs State Park

Vanmorgen toch maar even de wekker gezet, en dat was maar goed ook, had anders best wel lang uitgeslapen, dat komt thuis wel weer ;-)

Op mijn gemakje gedoucht en aangekleed en de reacties gelezen, leuk weer!

Ontbeten bij Golden Corral, had wel zin in een buffet, maar niet mijn ding... Kon een omelet laten bakken, die was wel erg lekker, maar de rest, worstjes, en zelfs hamburgers enzo, zijn echt niet mijn ding 's morgens vroeg. Maar goed, wilde dit ook eens proberen.

Daarna terug naar het hotel, want het was wat frisjes, 18 graden, en ik was mijn vest vergeten. Maar goed ook dat ik die heb opgehaald, want toen ik na ongeveer een uurtje rijden, voornamelijk over de I4, aankwam in Orange City bij Blue Spring State Park gaf de thermometer in de auto nog maar 55 gr.F. aan, zo'n 13 graden, brrr...
Onderweg zag ik in de verte allemaal knipperende alarmlichten van auto's, ojee, maar niets aan de hand, er reden zo'n 10 auto's met alarmlichten achter elkaar, en voorop een knoeperd van een lijkwagen, een soort Hummer. Ah, een rouwstoet dus, dat doen ze dus zo hier. Weer wat geleerd :-)

Toen ik de parkeerplaats opreed zag ik het al, gele schoolbussen, oh no... En ja hoor, allemaal schreeuwende kinderen, daar ging mijn rustige dagje in dit zo serene park.
Ben gaan lopen, en werd echt gek van het gekrijs, en het gepiep met gympies op bepaalde stukken, daar gingen ze dan soort van "glijden" aarrrrggghhh.... bij de souvenirshop zit een soort van koffietentje, daar iets te drinken gehaald en gevraagd of de man wist wanneer de kinderen weer zouden vertrekken. Jawel, dat wist hij, ze gingen nu lunchen bij de picknicktafels en daarna terug. Dat zou over ongeveer een half uur zijn. Thank god!!! Zag mijn dagje park al de mist in gaan, heb niets tegen kinderen hoor, maar alsjeblieft geen gekrijs in zo'n mooi park...

Gelukkig was het inderdaad na een half uur rustig, ze waren allemaal weg. Yes! Rondje gelopen, en jawel, manatees!! Maar liefst 2 haha! Meer heb ik er helaas niet gezien, maar ze waren er dus nog wel. Hoeveel totaal weet ik niet, niet nagevraagd.
(ter info voor de niet-kenners: ze overwinteren hier omdat het water hier warmer is in de winter, en vanaf ongeveer februari trekken ze weer verder, 2 jaar geleden waren ze dus net weg toen ik daar een dagje was)

Helaas doet de zoomfunctie op mijn mobiel het niet, geeft elke keer aan: deze functie niet mogelijk in deze modus. Geen idee in wat voor modus het dan staat, tja, op "geen dataverbinding" maar ja, moet toch niet uitmaken? Normaal doet ie het wel. Helaas geen goede foto's dus, als je goed kijkt straks zie je ze.

Omdat het weer niet lekker was was ik snel uitgekeken, heb ook de schattige eekhoorntjes niet gespot die hier 2 jaar geleden in grote getalen aanwezig waren, jammer! Verder ook niets van wildlife gezien. Het is dus echt niet mijn week qua dieren spotten geworden, maar goed, heb evengoed genoten.

Omdat ik toch in de buurt was even gestopt bij Altamonte Mall, leuke mall, niet te massaal, met leuke winkels en ook een foodcourt. Wat rondgewandeld, weer gezicht bij Yankee Candle, zucht... nu 2 roomsprays, tja, als je er dan toch bent ;-)

Toen op naar het hotel, heel erg druk op de I4, met zelfs wat files, hier even lekker gechilled achter de laptop. Het internet doet het zowaar beter dan gisteren, nog niet optimaal, maar toch. Denk echt dat ze mijn klacht serieus hebben genomen, en dat er iemand naar heeft gekeken, maar kan ook toeval zijn natuurlijk.
Op de laptop doet ie het nu prima, het belangrijkste uiteraard, en zelfs de foto's uploaden gaat supersnel. Enige probleem is nog verbinding maken met mijn mobiel, dat wil niet altijd.
(EDIT: op het moment dat ik dit bericht wil publiceren vliegt alles er weer uit, grrr... gelukkig had ik de foto\s al kunnen uploaden daarvoor, en plaats ik het bericht nu op de vaste pc bij de lobby)
Als je snel internet wil: boek dan niet hier!Ga morgen ook bij de receptie melden dat ik dit heb geadviseerd aan mijn lezers ;-)

Had niet echt honger, en geen zin in een complete maaltijd (en verlang, zoals gewoonlijk, weer naar de Hollandse pot haha) dus wat pizzapunten gegeten bij Cici's, omdat ze hier van die heerlijke kaneeldingen hebben als toetje, weet niet hoe ze heten, maar yum, zo lekker!

Om het af te leren nog even gesnuffeld bij Walgreens, me vergaapt aan alle make up die ze hier hebben, het verschil t.o.v Nederland, en terug naar "huis". Nu lekker de laatste Budweiser, en de koffers gepakt
De koffer weegt nu 17 kilo, denk dat er nog max 5 kg aan laatste spulletjes zoals opladers en toiletspullen bij komt, en de tas weegt 7,5. Ik mag totaal 35 kilo, dus dat is best netjes :-)

Morgen moet ik uitchecken om 10 of 11 uur, weet het niet precies, dus morgen even lekker douchen, laatste spulletjes inpakken en alles in de kofferbak van de auto. Ga als eerste naar Oviedo Mall, en daarna door naar Seminole Town Center Mall, dat laatste ligt vlakbij Sanford Airport, ik wil daar alvast in de buurt zijn. Wil om 17 uur inchecken voor mijn vlucht van 20 uur, en heb zo geen zin om in de file te belanden op de I4 rond die tijd. Vandaar. Geen shopplannen ofzo, maar ik vermaak me altijd wel in de malls, lekker rondwandelen, foodcourts binnen handbereik, mensen kijken, heerlijk!

Heb er nog even aan gedacht om toch nog naar Wekiwa Spring te gaan, ook vlakbij de luchthaven, maar het kan te gek ook deze week ;-)

Ik heb genoten, er alles uitgehaald wat er in zat deze week, kom moe maar voldaan thuis. En uitrusten doen we thuis wel weer. Heb maandag nog vrij, dus even bijkomen van de reis.

Mijn volgende update zal dus pas thuis zijn, ik denk zondag. Morgenavond vlieg ik dus om 20 uur naar Miami, hier heb ik een korte stop, waarna we doorvliegen naar Amsterdam. De verwachte landingstijd is 14 uur, maar hopelijk hebben we wind mee. Verwacht uiterlijk 16 uur thuis te zijn, als alles mee zit. Dan katjes knuffelen, wat boodschapjes doen, en wakker blijven tot rond 21 uur, zal naar verwachting morgen weer niet slapen in het vliegtuig. Zondag zal ik dan updaten.

Tot zondag!! En iedereen weer ontzettend bedankt voor het lezen en het reageren!



Wat plaatjes van Blue Spring State Park


Als je heel, heel, goed kijkt, zie je een manatee. Rechts zie je een soort tak met een wit uiteinde, daar ligt hij of zij.



Hier zie je hem of haar ook, achter die lange tak.

File op de I4, bah!

Deze zijn zo lekker!!

26 opmerkingen:

  1. Wauw, je hebt ze gezien! En wat is het snel gegaan!
    je hebt je tijd zeker goed benut, echt heel leuk wat je allemaal gedaan hebt.
    Op naar de andijvie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gaaf dat je manatees hebt gezien! Zwom er nou ook een links van die andere? Je hebt een heerlijke week gehad (zo te zien) en ik heb genoten van je blog!
    Goede reis !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig dat ze er nog zijn, twee manatees is beter als niets !!
    Wat een topweek !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ging dat weer snel om zo'n week, waar je met veel plezier op kan terugkijken. Zijn die lekkernijen geen cinnamon buns (cinnabuns)? Ik vind ze ook zo lekker.
    En wat het hotel betreft, jammer van het onbetrouwbare internet! Dat kan toch niet zo moeilijk zijn vraag ik me af. Misschien wordt het management langzaam wakker na jouw herhaalde klachten. Nog een hele fijne laatste dag, en een voorspoedige thuisreis!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ooo wat gaaf dat je manatees gezien hebt..leuk! wat heb jij een super week gehad. dankjewel voor de blog en fotos

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Yes toch twee manatees gezien. Mooie afsluiter van een heerlijke week. Je hebt inderdaad alles er uit gehaald hoor. Ik denk dat je moe maar voldaan terug kunt kijken op deze week en er weer even op kan teren. Alvast een hele goede reis terug naar Nederland en kom dan maar lekker bij. Dank je wel dat je je blog zo trouw hebt bijgehouden. Het was er leuk om mee te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke week heb je gehad en wat heb je genoten!! Een hele goede reis terug en dat laatste verslag houden we tegoed van je....:).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De tijd vliegt echt zeg......Goeie reis terug en geniet van de laatste uurtjes.
    Wat ik me herinner zijn de malls die je noemt is dat die op sterven na dood zijn, maar ik weet niet zeker of ik de goeie voor de `geest`heb.
    Fashion Square is wel nog redelijk gevuld met winkels, maar die is ongeveer 15 min vanaf het INT vliegveld. Mogelijk te ver uit de richting...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een hele goede reis en bedankt voor je leuke verslag!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jammie die vinden wij ook zo lekker.
    Zijn de dagen nu al weer voorbij, dankjewel voor je leuke verslagen, konden we ook heerlijk meegenieten. Fijne reis terug.
    grtjes Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jeetje je week is omgevlogen.
    Wat een prachtig park zet ik op op mn lijstje.
    Geniet nog van de laatste uurtjes in florida en een goede reis terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Cindy ik heb weer genoten van je reisverslag! :) Ik wens je een hele goede vlucht toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Manatees.......eindelijk ! Wat gaaf zeg ! Bedankt dat ik mee mocht met je op reis maar mijn favoriete hotel. Jammer dat ze nog steeds niet het internet in het motel gedeelte goed hebben. Misschien volgende keer in het hotel gedeelte een kamer met uitzicht op Disney. Daar blijft wel verbinding al is het soms wat langzaam.

    Goede terugvlucht !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jammer dat het alweer bijna voorbij is. Heb je blog met veel plezier gelezen! Goede vlucht alvast!

    En gaaf dat je toch Manatees gespot hebt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jammer dat het weer voorbij is maar een goede terugreis gewenst. Bedankt voor het meelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gave dag weer en toch nog manatees gespot echt super. Goede terugvlucht!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Was leuk om te lezen! Over die zoomfunctie bij mij kwam dat goed toen ik instelde dat hij foto's moest maken met iets minder pixels/kleiner formaat!

    Groetjes,
    Iman

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Top dag, Cindy, gelukkig heb je deze keer manatees gespot, dat maakt het weer extra geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat leuk voor je dat je manatees hebt gezien! Wildlife zien is toch wel de kers op de taart ;-). heerlijk dag heb je achter de rug!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Fijn dat je nu ook weet hoe manatees er uit zien, haha, alleen jammer dat het er maar 2 waren terwijl er een paar dagen 116 geteld waren :(
    Nog een leuke laatste shopdag vandaag. Er kan nog meer bagage in je koffers toch, je zit nog niet aan het gewicht! Alvast een voorspoedige vlucht en hopelijk kun je zo nu en dan toch een beetje wegdommelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat jammer dat het alweer voorbij is, maar weer een leuke dag gehad!
    Geniet nog even van je laatste dagje en goede reis terug.
    Gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De lekkerste cinnamon roles die er zin. Bij CiCi's echt jammie...daar alleen al voor gaan we daar eten!! Mooi dagje weer! Jammer dat het er weer bijna op zit...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Was weer leuk om me te lezen. Het zit er voor jouw al weer op, goede reis terug en tot een volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een heerlijke week heb je achter de kiezen, fijne vlucht terug en op naar de volgende vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Super dat er toch nog manatees waren. Heb genoten van je verhalen en foto's goede reis terug en tot een volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Helemaal weer bij gelezen. Ik blijf het stoer vinden dat je alleen zo rond rijd in Florida.
    Gaaf dat je Manatees hebt gezien, ik hoop dat wij ze volgende keer ook zien.
    En ja die cinnamonrolls zijn overheerlijk. Alleen al daarvoor gaan wij ook steeds terug vaar Cici's . Inmiddels ben je alweer veilig geland. Ik ben benieuwd naar de afsluiting van het blog.

    BeantwoordenVerwijderen