zondag 21 september 2014

En aftellen maar weer!

Al maanden droom ik van wederom een tripje naar Florida, goh, wat is het daar toch fijn, de lucht, de geur, de zon, de winkels, de natuurparken etc.etc.etc.

Een tijdje had ik een weekje Griekenland in het vooruitzicht, Zakynthos, heerlijk van genoten. Maar na terugkomst had ik niets meer in het vooruitzicht, en je moet iets hebben om naar uit te kijken, toch?



Hou al een maand of 3/4 de ticketprijzen her en der in de gaten. Zie veel aanbiedingen voorbij komen op bv een Ticketspy, maar dat is allemaal last-minute. En ik hou van lekker lang aftellen, lekker lang voorpret.

De ticketsale van Arke bracht niet de stuntprijzen van vorig jaar. Dat was ook niet te verwachten nu ze samen zijn gegaan met Jetair. (tenminste, ik vermoed dat dat daardoor komt...)

Heb vaak naar Celebration Suites zitten kijken, pagina bij favorieten gezet, en een paar keer in de week checken. De prijzen varieerden wel iets, maar het scheelt nooit meer dan 2 tientjes.
Dan toch maar een los ticket boeken, en een los hotel erbij?

Nee, toch besloten voor een pakketreis van Arke te gaan. Celebration Suites gekozen omdat deze een apart slaap- en woonkamergedeelte heeft, en een keukentje. En een balkon of terras, en juist dat laatste mis ik altijd heel erg bij een hotel.
De ligging vind ik ook erg leuk, vlakbij Oldtown, aan een drukke weg in Kissimmee. Dezelfde weg als waar ik vorig jaar verbleef, in Ramada Gateway. Dat beviel op zich goed, maar het internet was niet bepaald betrouwbaar, en frustreerde me vaak.

Bij Celebration Suites moet je voor het internet betalen, maar het schijnt wel goed te zijn. Iets van US 14,= voor een week. Nou, dat heb ik er graag voor over als dat geen ergernis oplevert.



Dus van de week geboekt. 6 februari. Heerlijk! Ik hou niet van de winter, en dat is zwak uitgedrukt, en tegen deze tijd ben ik de winter helemaal zat. Januari en februari vind ik draaaaaama. En om dan in februari even naar de zon te gaan is super. Verder hou ik ook niet van kerst (de aanloop naar kerst vind ik nog wel gezellig, maar de kerstdagen zelf? Yuk...) Volgens mij snappen jullie inmiddels wel dat ik een zomermens ben ;-)



Nu weet ik dus dat het na die vreselijke kerstdagen nog maar een week of 5 a 6 duurt voor ik weer naar het geweldige Florida mag. En dat is een heel fijn gevoel.

In tegenstelling tot de vluchten voorheen van Arke, waarbij je als je een week boekt 9 dagen weg bent, zijn dat er nu 10, door een gewijzigd vluchtschema. Dus 1 dag winst, ook fijn! Er blijven zo 7 volle dagen over. De vrijdag van vertrek en de zaterdag van terugkeer niet meegerekend.

Op vrijdag 6 februari vertrek ik om 9.20 uur naar Orlando, om daar 14.30 uur plaatselijke tijd te landen. Als het nog licht is dus, super! En een rechtstreekse vlucht, wat bij mij de voorkeur heeft boven bv een United waarbij je een tussenstop hebt.

Nog even niet aan denken, maar vlieg op zaterdag 14 februari weer terug, om 20.20 uur, ook dan nog lekker de hele dag. Zondag 15 februari land ik dan rond 12.00 uur op Schiphol. Ook deze terugvlucht is rechtstreeks, waar je voorheen een korte tussenstop op Miami had.

Wat zijn de plannen? Weer zo'n volle planning als begin dit jaar, waar ik in 9 dagen ca 1300 km heb gereden? Nee, ben nog weken moe geweest haha! Heb er volop van genoten, maar ga het nu heel anders doen.

Uiteraard ga ik nog wel een huurauto boeken, even een leuke aanbieding afwachten, want ik wil gaan en staan waar ik wil.



Ik hou van de shoppingmalls in Orlando, en van de Walmart, en de Target, en de Publix, en...en..en...
Vorig jaar niet zo veel tijd voor gehad als dat ik wilde. Dus wil nu lekker de tijd nemen om daar te slenteren. Afwisselen met wat chillen aan het zwembad.

1 ding weet ik wel, en dat is dat ik weer een ticket voor Discovery Cove ga boeken. In 2013 ben ik daar ook geweest, en heb me (en dat klinkt heel gelukzalig, maar dat was het ook) nog nooit zo fijn gevoeld als op het moment dat ik in het water was met de dolfijnen. Voor 2013 had ik dat geboekt vanwege een extraatje in de CAO van de branche waarin ik werkzaam ben. En laat ik nu vorige week vernomen hebben dat datzelfde extraatje er dit jaar weer in zit. Dus de bestemming van dat geld was snel gekozen.



Een dag kiezen is wel lastig, omdat het weer heel wisselend is in die tijd. Het kan zonnig en 30 graden zijn, maar ook regenachtig en 15 graden zijn. Maar heb gelezen dat je je geboekte dag 1 keer kosteloos mag verzetten. Dus mocht er tegen die tijd baggerweer zijn voorspeld verzet ik het gewoon.

Met dit ticket heb je ook 14 dagen onbeperkt toegang tot Seaworld en Aquatica (zwembadpark van Seaworld, vorige keer niet geweest, wil dat nu wel gaan doen)



Busch Gardens kan je tegen een meerprijs erbij boeken, maar vond dat leuk om 1 keer te bezoeken, voor mij persoonlijk niet voor herhaling vatbaar, tenminste, niet op de korte termijn.

Dus de 7 volle dagen die ik daar heb zitten eigenlijk al behoorlijk vol, een middagje Seaworld, een ochtendje shoppen, weer eens een ochtendje Seaworld, een middag Aquatica etc.etc.
Wel wil ik 1 Statepark bezoeken, want daar ben ik dol op. Welke weet ik echter nog niet. Even goed de Florida blogs in de gaten houden de komende tijd.

Wat ik nog moet regelen:
* huurauto
* Esta (paspoort verloopt in januari, dus deze zal ik ergens in december verlengen, en daarna de Esta aanvragen)
* Roadside assistance (stel je voor dat ik een lekke band krijg ergens in mijn uppie, nooooo!!!)


En verder? Nu nog 138 dagen voorpret, heerlijk!

En ga ik bloggen als ik daar ben? Uiteraard! Ik hoop dat jullie weer allemaal gaan meelezen :-)




39 opmerkingen:

  1. Cindy heerlijk voor je, wat een vooruitzicht. Celebration suites ligt lekker centraal en dichtbij restaurants etc. Je hebt groot gelijk om je dagen niet vol te plannen. Met DC, SW en AQ heb je eigenlijk best al veel en met shoppen en een natuurpark zijn die dagen zo om. Maar niet te snel hoor, want eerst gaan wij 3 maanden en als we terug zijn vertrek jij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de ligging vind ik super, lekker veel in de buurt. En idd, eigenlijk zit mijn weekje al best vol zo, dus wellicht skip ik een natuurpark wel. En oh wat lekker zeg, 3 maanden! Dan hoef je je niet druk te maken of je alles wel redt in een weekje :-)

      Verwijderen
  2. Heerlijke plannen! Natuurlijk gaan we je blog volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uiteraard gaan we je weer volgen Cindy, heerlijk vooruitzicht voor je!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo cindy klinkt allemaal weer heel goed.
    En inderdaad wij hadden hetzelfde gevoel als jou in discovery cove.
    Het is daar zo heerlijk relaxt kost wel iets ,maar het is er echt geweldig...
    Wij gaan jou weer volgen.
    Veel plezier alvast met de voorpret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, DC is zo gaaf! Dat gevoel dat je daar hebt, onbeschrijfelijk. Dank je wel!

      Verwijderen
  5. Wat een heerlijk vooruitzicht en wat heb je alweer veel leuke dingen op je lijstje staan, je week is nu al bijna te kort!
    Zalig weer een blog te lezen in die druilerige maanden

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn om weer ergens naar toe te leven. Ik houd daar ook zo van. En ach kerst duurt maar twee dagen en die brengen je ten slotte weer dichter bij 6 februari. Veel plezier met voorpret. En natuurlijk lees ik mee 😀

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha idd, kerst duurt maar 2 dagen. De voorpret langer ;-) Dank je wel ook!

      Verwijderen
  7. Wat fijn voor je Cindy!!!
    En wat is voorpret toch geweldig!!!
    We gaan weer lekker meelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt helemaal gelijk, echt waar. En als je wat meer besteed zou ik voor Trainer for a day gaan Discovery Cove. 2x het water in met de dolfijnen waarbij je meer tijd krijgt. Het is echt top omdat te doen. Een kerst cadeautje voor je of zo. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanx voor de tip, ga daar even naar kijken! Dat lijkt me helemaal super! En idd, dat zou een leuk kerstcadeautje voor mezelf zijn :-)

      Verwijderen
  9. Supergaaf Cindy, ziet er heerlijk relaxt uit, ga heerlijk weer met je meelezen en genieten van je belevenissen, heel veel plezier van de voorpret, grtjes Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je hebt het weer voor elkaar hoor......!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Echt een fijn vooruitzicht Cindy. Ik wil ook altijd zo graag iets hebben om naar toe te leven en ben dan ook al druk aan het aftellen voor de kerst. We gaan weer een hoop restaurants proberen dus wie weet komt er voor jou ook nog wat leuks voorbij. Succes met alle voorbereidingen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja fijn is dat he! Jullie hebben ook zo'n heerlijk vooruitzicht. Ik ga jullie blog met nog meer interesse lezen, want de kans is groot dat ik mijn eetlijstje afstem a.d.v. jullie blog :-)

      Verwijderen
  12. Tuurlijk lees ik weer mee. Veel voorpret alvast!
    gr, Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ze heeft het weer voor elkaar! Topper!! Nou ik ga je ook absoluut weer volgen!! Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk!! Ik heb me net aangemeld voor je blog. Heel veel plezier en voorpret!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Kan me er goed voorstellen dat je in februari gaat, heb zelf ook een bloedhekel aan de winter. Hoe eerder die voorbij is hoe beter. Celebration Suites ziet er mooi uit en dankzij Arke die op zaterdag terug vliegt een extra dag, wat wil je nog meer? Heerlijk ook om weer naar DC te gaan, wens je vast veel plezier met alle voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! en ja bah winter... zei vanmiddag nog dat ik niet kan wachten tot het eind januari is en de dagen alweer wat langer zijn nu het alweer zo vroeg donker wordt. Heerlijke break dan!

      Verwijderen
  16. Hoi Cindy, heb je blog weer gevonden! Leuk in februari gaan…..wij gaan een weekje later en ook wij verheugen ons zo!!
    Veel plezier met alles organiseren en de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, en voor jullie dus ook een heerlijk vooruitzicht, ook veel plezier met de voorpret voor jullie!

      Verwijderen