zondag 6 april 2014

Nog een terugblik, nadat alles is bezonken, en nieuwe plannen ;-)

Het is nu bijna 2 maanden geleden dat ik thuiskwam van een heerlijke week Florida. Goh wat heb ik genoten! Had mijn blog nog niet teruggelezen, en heb dat net even gedaan. Wat is het toch leuk om al die reacties terug te lezen!

De laatste paar weken werd ik vaak overvallen door heimwee, zo erg dat ik er af en toe gewoon verdrietig van word. Wat voel ik me toch fijn als ik in Florida ben, wat hou ik van de blauwe lucht met witte wolkjes, de geur, de natuur, het eten, de winkels, de...de...de... wat niet?

Terugkijkend op mijn weekje moet ik nu toch concluderen dat ik veels te veel heb gedaan in die ene week. Vorig jaar was ik er 11 dagen, kwam toen geloof ik op een dinsdag thuis, en had de rest van de week nog vrij.
Nu kwam ik op zaterdag thuis, moe, en moest op dinsdag weer werken. Een volgende keer zou ik dat toch anders doen. Ben weken moe geweest, had echt last van een jetlag, en dat in combinatie met mega drukte op het werk. Heb dit weekend voor het eerst sinds de vakantie een extra lang weekend, was 4 dagen vrij, en kan nu pas zeggen dat ik even ben bijgekomen haha.

Het voordeel van het snel weer beginnen is dat ik nu in juni een weekje vrij ben, en daarna 2 weken in september. Anders had ik alleen die 2 weken in september gehad. In juni blijf ik lekker thuis, en ga midden in die week 2 dagen naar Oberhausen. Lekker even shoppen in Centro, ben daar nog nooit geweest. Heb een simpel hotelletje geboekt, na wat gemail over en weer of ze nu wel of niet een bad hadden (stond niet duidelijk op Booking.com) en heb nu een kamer met een bad gereserveerd. Heb thuis geen bad meer sinds mijn verhuizing, en in Florida gunde ik mezelf de tijd niet om een bad te nemen.
Dit hotel wordt het: http://www.booking.com/hotel/de/stadt-gut-zum-rathaus.nl.html

In september heb ik een weekje Griekenland geboekt, ik ga naar Agios Sostis, op Zakynthos. Lekker een weekje chillen en op een strandbedje liggen, het tegenovergestelde van mijn drukke weekje Florida ;-)
Wel wil ik daar een paar dagen een scooter huren om het eiland te verkennen, op zoek naar prachtige baaitjes en strandjes.
Dit appartement heb ik geboekt: http://zon.sunweb.nl/griekenland/zakynthos/agios_sostis/appartementen_lithakia_beach.htm

Genoeg dus weer om naar uit te kijken!

En tja, wil in 2015 toch ook weer heel graag naar Florida. Zou de rest van het jaar thuis kunnen blijven, dan zou ik mijn ticket al hebben, maar ik ga graag 2 keer per jaar op vakantie, je moet iets hebben om naar uit te kijken, toch? ;-)

Het wachten is nu dus weer op een leuke aanbieding van Arke, vorig jaar zag ik die aanbieding (EUR 279,= voor een retourticket) in september, dus tegen die tijd maar even goed de site in de gaten houden.

Wel zou ik nu graag iets langer gaan, 12 dagen ofzo, langer niet, want financieel niet haalbaar, en als ik langer ga krijg ik heimwee naar mijn katten, kan daar echt niets aan doen, vervelend, want zo kan ik nooit wat langer weg. Het zal dan weer januari of februari worden, een heerlijke tijd om weg te zijn uit NL qua weer, maar wel met een kleinere kans op mooi weer in Florida. Maar het zij zo.

Maar wellicht wordt het toch ook weer een weekje. Wel zal ik dan een minder druk programma hebben. Zoals afgelopen keer doe ik het niet meer, heb 200% genoten, maar belachelijk natuurlijk om zoveel te doen in 1 week. Heb genoeg inspiratie opgedaan op de blog van Renee en Jacky (http://www.schoutenjanssen.nl/) om nog een keer een week in Orlando te verblijven, en in de buurt van Orlando weer prachtige natuurplekjes te bezoeken. In een minder snel tempo dan de afgelopen keer ;-)
Wil ooit nog een keer naar een ander deel van Florida, wat meer zuidelijker, en dan ook de Keys bezoeken, maar dat komt nog wel een keer. Dan moet ik er echt wat langer zijn.

Het is jammer van het internet in het hotel waar ik nu voor de 2e keer was, maar op zich beviel het hotel me weer prima, vooral omdat als je in het motelgedeelte zit je lekker aan het zwembad zit, 's ochtends de deur open en lekker even buiten zitten.
En was het internet nu zo heel erg slecht? Ja, soms wel, maar omdat ik als een razende tekeer ging in mijn afgelopen week, had ik geen geduld hiervoor. Hoe zal ik dat de volgende keer dan doen? Me minder druk maken, meer tijd hebben voor het bloggen door een minder strak programma, en lukt het niet, dan lukt het niet, ben op vakantie!

Dus duimen maar voor een leuke aanbieding bij Arke over een paar maanden :-)




20 opmerkingen:

  1. Ik geef je gelijk hoor. Niet alles in een week proppen (de verleiding is groot), maar dan is er genoeg over voor een volgende vakantie moet je maar denken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, grappig Cindy dat jij van die ene week nu pas bent bijgekomen, wij gingen na ruim 5 weken veel doen, lekker uitgerust naar huis :-)
    Hopelijk vind je een mooie aanbieding en kun je gaan genieten van de prachtige natuurparkjes!! Het is je gegund.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik snap je helemaal hoor, je wil in zo'n week alles eruit halen. Gelukkig kun je in september wel in de relaxstand. En nu maar duimen dat er weer een superaanbieing voorbij komt zodat je volgend jaar weer kunt gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelijk heb je Cindy, volgende keer rustiger aandoen en niet iedereen is hetzelfde dus een vakantie doe en ervaar je allemaal anders!! Je hebt het Florida virus te pakken dus je zult nog vaker teruggaan en dan is er steeds iets nieuws te doen.
    We duimen mee voor mooie ticketprijzen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helemaal gelijk, gewoon een lekker rustig tempo, Florida opzuigen..!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik snap het helemaal, vakantie is doen waar je zin in hebt, niets moet!
    En tja, dat Florida virus....gewoon weer wachten op die mooie ticket aanbiedingen, dan komt de rest vanzelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij kennen dat heimwee gevoel maar al toe goed.
    Jammer dat je niet wat langer kan gaan, juist die relax dagen tussendoor zijn zo lekker. Nu duimen voor een goede aanbieding.
    Tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die heimwee, ik snap het helemaal. Wel heerlijk hoor een weekje Griekenland, lekker relaxen. Hopelijk komt er een mooie ticket aanbieding voorbij zodat je volgend jaar weer naar Florida kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie plannen, Nancy. En dan vooral vanaf het begin in de relaxstand, dan komt het helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zal voor je duimen dat Arke weer gaat stunten voor volgend jaar.
    Zakinthos is ook geen slechte keus, lekker relaxen op je strandbedje.
    Zal aan je denken aan " mijn" pool en inderdaad niet alles tegelijk willen doen, hoe verleidelijk ook. Het virus raak je toch niet kwijt, is geen kruid tegen gewassen;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik hoop ook inderdaad dat je dan in de relax stand gaat, want er is zo veel te zien en te beleven.
    Maar dat heimwee gevoel is voor velen volgens mij erg bekend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat heimwee gevoel klinkt erg bekend. Je hebt inderdaad enorm veel gedaan in een week, dus volgende keer meer tijd nemen om ook te relaxen, is immers vakantie!
    Ik duim voor je voor goede ticketprijzen! Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Begrijp je heimwee helemaal, het is er zo heerlijk. Je hebt mooie plannen, Griekenland is ook fijn. Goed de site in de gaten houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heb je het heerlijk gehad en wat een geweldig verslag heb je weer bijgehouden. Ook hier herkennen we de heimwee heel goed, op het moment dat we terug moeten naar huis slaat de heimwee al weer toe. Hopelijk lukt het je om volgend jaar weer te gaan! Groetjes !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heerlijk vooruitzicht lekker naar griekenland ff niets doen!!
    En ja rustig aan doen in florida gaat toch niet lukken ,is ook zoveel te doen..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuke vooruitzichten heb je op de planning staan, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nouuuu Cindy, het is echt bizar hoe wij dezelfde vakanties plannen! Net als jou ga ik dit jaar weer naar Florida. Vorig jaar ging ik net na jou naar Kos, mijn hotel zat verderop in dezelfde straat. En nu zie ik tot mijn grote verbazing dat jij ook naar Lithakia gaat op Zakynthos! Daar ben ik twee jaar geleden geweest!!
    Was een leuk en gezellig appartement/hotel! Het zwembad is niet heel groot, maar je kijkt bijna uit over de zee. Wel kiezel helaas. Je kan er ook een bootje huren, dat is echt een aanrader. En met het huren van een auto kan je super leuke bezienswaardigheden bezoeken, en natuurlijk de stad Zakynthos. Lopend kom je helaas niet heel erg ver vonden wij.
    Je reisverslag was erg leuk om te lezen. Hopelijk volgend jaar weer! Alvast veel plezier met je vakanties.

    PS maar ik vind het wel een beetje eng worden hoor, alle vakanties hetzelfde haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha dat is zeker toevallig! Wij houden gewoon van dezelfde dingen :-)
      Fijn te horen dat Lithakia goed beviel! Wil ook zeker wat huren, denk een scooter, alleen even goed navragen hoe dat zit met rijbewijs/brommerbewijs, en anders een auto. Zag al dat het zwembad niet groot is, maar de ligging aan zee lijkt me perfect, net zoals in Tigaki in Kos, heerlijk!

      Verwijderen
  18. Heerlijke vooruitzichten. En ik heb je blog van Florida met veel plezier gelezen. Wij proberen ook altijd zo veel mogelijk uit een vakantie te halen. Maar ik lees ook duidelijk op de blogs dat een rustdag zo af en toe ook nodig is. Ben nog even nieuwsgierig naar de afloop van de klacht die je hebt ingediend bij de vliegmaatschappij betreft je handbagage die je werd afgenomen. Heb je daar nog iets van gehoord ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Yvonne! Dat van die handbagage was bij May, al die blogs ook ;-) Dit is haar blog: http://mayaorlando2011.blogspot.nl/

      Verwijderen