maandag 23 september 2013

Ik mag weer!!

Daar ben ik weer! Mijn laatste blogpost dateert van 12 mei j.l., met de volgende tekst:

"Zo, titel alvast even aangepast. (had de titel aangepast naar Orlando februari/maart 2014)
Nee, helaas nog geen plannen, eerst moet er een ander autootje komen, dus wellicht skip ik volgend jaar, ben er bang voor...

Maar een mens mag dromen, en ik bedacht me dat als ik de titel aanpas, en er maar vaak genoeg naar kijk, het uiteindelijk misschien wel waarheid wordt :-)" 

En kijk eens, soms komen dromen nog uit ook!

Ben deze zomer verhuisd en dat autootje moet er ook nog komen, dus er zat geen reisje Florida in. Zou hooguit een weekje naar de Canarische Eilanden gaan (waar vrienden dan ook verblijven), ook fijn, en hield daarvoor aanbiedingen in de gaten. Had al wat gezien, maar op een of andere manier nog niet geboekt, terwijl ik daar normaal best snel mee ben. Weet nu waarom ik gewacht heb...

Zat afgelopen zaterdag even op het Florida Forum te lezen (lees het niet meer dagelijks, maar nog wel wekelijks, en dat is maar goed ook) en zag dat Arke supergoede aanbiedingen had. EUR 279,= voor een retourtje naar Orlando. Wow... Dat kan ik toch niet aan me voorbij laten gaan?

Afijn, de twijfel sloeg toe. Even een fietstochtje gemaakt en erover nagedacht, wat zal ik doen? Budget is niet zo heel groot, dus pretparken zitten er niet in. Nu heb ik vorig jaar en dit jaar Seaworld al gezien, dit jaar ook nog eens Discovery Cove, en de Disney parken en al die andere pretparken boeien me niet, dus dat kon ik skippen. De laatste keer heb ik geen 1 natuurpark bezocht, terwijl er minstens 2 op mijn lijstje stonden. Als ik nu eens alleen natuurparken bezoek? Kost me alleen benzine, en een paar dollar entree, en benzine is daar goedkoop. Shoppen, tja, de 1e keer is dat leuk, de 2e keer wordt dat al wat normaler, en nu bij een 3e keer zal ik alleen wat hoognodige dingetjes kopen. Dus even gerekend, en vond dat ik het maar moest doen.

Zo komt het dat mijn droom toch weer uitkomt, en ik voor de 3e maal naar Florida ga. Ik vlieg op 31 januari om 14 uur, en zal 19 uur landen. Terug vlieg ik om 20.00 uur, dus fijne vliegtijden. En met Arkefly, en ik vind dat rechtstreekse toch wel het fijnst. Afgelopen keer vloog ik met United met een overstap in Washington en ik vond het allemaal maar erg lang duren.

Heb nu even de tijd om te kijken waar ik ga verblijven. In eerste instantie keek ik in en rond Orlando, maar bedacht me dat ik ook wel wat zuidelijker kan gaan zitten, richting Fort Lauderdale, of meer richting Tampa. Heb nu alleen een ticket Orlando geboekt, en ben vrij om te gaan en staan waar ik wil. Maar aan de andere kant: ik ben er maar een weekje, en in het stuk tussen Orlando en Cocoa Beach en Daytona (en nog wat verder richting St.Augustine) is er nog heel wat te ontdekken voor mij, dus toch maar wel Orlando?

Omdat het deze keer toch wat low-budget moet zoek ik dus ook een goedkoop motel/hotel, heb al wat tips gehad van mede-forummers, dat ga ik nog even onderzoeken. Heb ook gekeken op Airbnb.nl en heb daar ook een erg leuk onderkomen gevonden, voor een prikkie, ten oosten van Orlando, in een ontzettend leuke straat. In een echt Amerikaans huis, top lijkt me dat! 
Deze: https://www.airbnb.nl/rooms/371435

Maar goed, heb nog even om daar over na te denken.

Verder moet er nog een huurauto geregeld worden, gewoon weer Economy klasse, goed genoeg voor mij (en altijd grotere auto's dan die ik nu heb, maar dat kan al snel haha), even kijken of er nog ergens kortingsacties komen.

Verder verloopt mijn Esta in november, dus die zal ik nog even opnieuw aanvragen, hopelijk mag ik de USA weer in ;-)

Nog 131 dagen, dan mag ik weer, blij!!!


13 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk voor je Cindy! Veel plezier met de voorpret!! Groetjes van de Biegjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie aanbieding heh Cindy, wij zijn er ook zo blij mee. We gaan lekker eerder dan gepland :)
    De omgeving van Marco Island en Naples is ook heel erg mooi, misschien is dat een leuke tip. Heb je al eens gekeken om te bieden op hotels op Priceline?
    Hopelijk komt er inderdaad ook nog een leuke actie voor autohuur voorbij.
    Veel plezier met de voorpret.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, fijn dat jullie ook geboekt hebben! Zal vanavond eens kijken naar die omgeving waar jij op doelt. En ja, had Priceline al eens bekeken, maar is niet rendabel voor mij, kan niet eens prijzen van rond de USD 30 invullen, dat is te laag ;-) En meer wil ik niet betalen. Priceline is leuk denk ik als je met zijn tweeën of meer bent.

      Verwijderen
  3. Fijn zo'n weekje Florida tussendoor. Op de 192 zitten genoeg budget hotels, maar die zul je wel gezien hebben, ca. $ 36,- per nacht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, zag ik! Gisteravond al even op zitten kijken. Maar denk dat het toch iets anders dan Orlando wordt ;-)

      Verwijderen
  4. Lekker hoor zo'n weekje!
    Kijk ook eens op trivago: hotels vanaf € 33 (incl. ontbijt) en op hotwire: hotels vanaf $ 36 (incl. ontbijt).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Trivago had ik gister al ontdekt, binnenkort eens even goed kijken (een avond is zo om haha) Hotwire kon ik nog niet.

      Verwijderen
  5. Toch even een nadenkertje voor deze supervoordelige reis; bedenk wel dat er in die periode niet altijd zeven zonnen staan...Hoezeer wij je ze ook gunnen! Strand en natuurparken zijn, als de wind hier uit het noorden komt, niet de meest voor de hand liggende opties. Zorg dus wel dat je, just in case, een plan B hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat bedacht ik me ook al Teleton, was helemaal enthousiast door wat Anita opperde, Naples en omgeving. Tussen de middag al even snel naar prijzen voor overnachtingen gekeken, maar dat is beduidend duurder dan in de buurt van Orlando. Verder is die omgeving natuurlijk prachtig, wil heel graag een keer naar Sanibel, maar als het raar weer is heb ik een probleem... Dus maar eens goed overdenken allemaal ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Cindy het is je van harte gegund, heerlijk hoor zo'n vooruitzicht!! Nu even mee duimen voor ons....dat de tickets voor het hoogseizoen ook maar mogen zakken hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Saskia! Ik ga voor jullie duimen dat jullie ook nog voor een leuke prijs wat kunnen vinden!

      Verwijderen
  8. Heerlijk en wat een super aanbieding!!
    Groot gelijk dat je weer lekker gaat genieten in florida.
    Wij gaan weer lekker meelezen.
    Gr de moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen