zondag 30 december 2012

Jaja, de titel van mijn blog is weer gewijzigd, van Tigaki (september 2012) naar Orlando, februari 2013
Juist, er zit wederom een tripje naar Orlando in het vooruitzicht.

De eerste keer, februari 2012, is zo goed bevallen, dat het weer begon te kriebelen. Al in september diverse sites afgespeurd naar mogelijkheden. Waar ik de 1e keer bij Arke heb geboekt, vond ik ze nu vrij duur.

Verder wilde ik nu wat langer dan 9 dagen, omdat ik in eerste instantie mijn katten wederom in het pension zou laten logeren waar ze in september ook een weekje hebben gelogeerd, dit beviel goed. Maar dat is gewijzigd, kom ik straks nog op...
12 dagen weg, met het idee dat ik mijn katten met een gerust hart in het pension zou onderbrengen, leek me erg fijn.

Uiteindelijk contact gezocht met Usa Fun Vacations, en een offerte opgevraagd voor vlucht, hotel en auto.
Deze offerte viel goed in de smaak. Uiteindelijk bij hen geboekt.

In eerste instantie zou ik weer in het hetzelfde hotel als de 1e keer logeren, International Palms Resort, maar op het moment van boeken was een aanbieding verlopen en een stuk duurder.
In overleg met UFV een ander hotel gekozen, Ramada Gateway Kissimmee. Niet luxe, maar dat hoeft voor mij ook niet, slaap er toch alleen maar. Zit in een soort van motel kamer. Het hotel heeft een prettige ligging.
( http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g34352-d123999-Reviews-Ramada_Gateway_Kissimmee-Kissimmee_Florida.html )

Tripadvisor geeft wisselende reviews, maar ben zelf niet zo moeilijk, dus heb er alle vertrouwen in. Als er maar wifi is, het schoon is, en een goede ligging heeft.

Ik vertrek op zondag 17 februari om 12.00 uur, met een vlucht van United. Ik zou een overstap van 2 uur hebben in Washington, alvorens door te vliegen naar Orlando. Deze overstap is inmiddels gewijzigd naar 4 uur, maar dat kan de pret niet drukken, ik vermaak me wel op een vliegveld in de US.
(de tijden kunnen overigens nog wel een keer, of meerdere keren, wijzigen, wacht het rustig af. Hopelijk komt er alleen niet een nog langere overstap, want dan land ik zo laat in Orlando...)

Ik land dan om ca 21 uur Florida tijd (6 uur vroeger dan in NL) in Orlando.

Bij Alamo heb ik een auto gereserveerd, Alamo beviel de vorige keer ook erg goed. Wederom een auto in de Economy klasse gehuurd, voor mijn uppie groot zat, en alle auto's vergeleken bij mijn 20 jaar oude bakkie zijn luxe haha.

Inmiddels heb ik ook een Tom Tom met een USA kaart aangeschaft, deze zal me naar het hotel toe moeten leiden. Ik zal de Tom Tom zodra ik ben geland aanzetten, zodat hij de satelliet kan vinden, en hij het doet op het moment dat ik wegrijd.

Woendag 27 februari vlieg ik weer terug, rond 14 uur, en ben dan donderdagochtend 28 februari rond 08.00 uur weer in NL, maar daar denken we nog niet aan ;-)

Dit is een reis van 12 dagen, waarvan de eerste en de laatste vliegdagen zijn, dus ik heb 10 echt volle dagen.

Voor woensdag 20 februari heb ik een ticket geboekt bij Discovery Cove, ik ga dan met dolfijnen zwemmen. Verder zit bij dit ticket 14 dagen onbeperkt toegang tot Seaworld, Busch Gardens (in Tampa), en Aquatica, een zwembad park.
Een groot deel van mijn 10 dagen zal hierdoor opgeslurpt worden.

De komende dagen ga ik een soort van reisschema maken, maar ik weet wel dat ik het schema niet zo vol zal proppen zoals de vorige keer. Er moet ook ruimte zijn voor zon en ontspanning.

Dit schema zal ik t.z.t. nog even plaatsen hier.

Om nog even op de katten terug te komen: ik heb de laatste maanden wat pech gehad met de gezondheid van de katten, Villo bleek blaasgruis te hebben, dat gaat nu verder okee, hij moet alleen de rest van zijn leven speciale brokjes eten. Hij eet nu blaasgruis oplossend voer, en over ca. 4 weken mag hij blaasgruis voorkomend voer. Dit mag Misty ook eten, dan hoef ik ze niet meer gescheiden eten te geven.

Bij Misty was in mei diabetes geconstateerd, 1 van de redenen waarvoor ze in september in het pension zaten (ze moest 2 keer per dag geprikt worden, en ze is schuw, dus kon het niet door mijn vader laten doen). Door prednisongebruik af te bouwen (voor een aandoening in haar bekje) is ze inmiddels van de diabetes af, maar de ontstekingen in haar bekje zijn weer teruggekomen. Om dit te verhelpen zijn eind november alle tanden en kiezen getrokken (behalve snij- en hoektandjes boven)
De tijd zal het leren of dit afdoende werkt tegen de ontstekingen. Wederom prednison was geen optie, want dan komt de diabetes 100% zeker weer terug.
Haar bloedsuikerwaarde is nog steeds mooi en stabiel. De operatie kreeg ik echter helaas niet vergoed (zit in aanvullend pakket wat ik niet heb...) en was vrij kostbaar. Nog eens een flink bedrag voor het pension zag ik niet zo zitten, en aangezien de medische noodzaak voor het pension er niet meer is, heb ik mijn vader weer gevraagd om mijn katten dagelijks eten te komen geven. Hij is zo lief om dat te doen.
Ze zitten dan wel 12 dagen alleen, maar ze hebben elkaar, dat moet goed komen.

Ben al een tijdje aan het aftellen, maar het gaat nu hard, vanaf vandaag nog exact 7 weken, ik heb er zin in, kan niet wachten!

Bij deze wil ik iedereen een fijne jaarwisseling toewensen, en een goed en gezond 2013!

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je weer gaat- en dat je vader voor de katten wil zorgen.
  Hopelijk zie je kans om af en toe te bloggen als je in het verre Orlando zit. Ben een beetje jaloers, want ik zou maar wat graag gaan shoppen in de US!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt heerlijk, zo'n zin in! En ja, vergat dat nog te vermelden, maar ik ga zeker weer bloggen vanuit Florida :-)
   Shoppen zit ook in de planning, maar niet zo veel als vorig jaar hoor. Ben een beetje verzadigd met make upjes en lakjes haha. Maar het is alleen al heerlijk om door die grote winkels te banjeren!

   Verwijderen
 2. Heerlijk vooruitzicht zeg !! Overstaptijd is wel jammer, je kan altijd United in de US bellen, die zijn vrij flexibel als zij iets hebben aangepast. Misschien kan je eerdere vlucht nemen via Chicago of New York, zodat je wat eerder aankomt. En ik zou maar niet te veel plannen, heerlijk relaxed als je genoeg dagen in Seaworld en Busch Gardens kan doorbrengen. Wat een top ervaring wordt dat bij Discovery Cove. Lekker aftellen, de tijd vliegt ongetwijfeld voorbij !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik ook nog aan zitten denken Robert-Jan, tijd is nu okay, maar als het nog ongunstiger wordt zal ik United even bellen. 21 uur arriveren is voor mij net de grens, moet daarna ook nog naar hotel rijden natuurlijk. En qua plannen ben ik er ook nog niet uit. Of een heel globale planning of helemaal niet. Heb wel een aantal "must sees" op mijn lijstje, maar kan daar altijd kijken wat voor weer de dag brengt en ter plekke beslissen wat ik ga doen. En het fijne van de onbeperkte toegang tot Seaworld is dat ik eens een ochtend kan gaan, een andere keer een middag, en een keer een avondshow kan bezoeken :-)

   Verwijderen
 3. Laten wij nu helemaal niet willen dat de tijd voorbij vliegt.....;-) Alles goed geregeld..:vlucht, accommodatie, auto en de tickets voor maar liefst 4 parken....dat wordt weer genieten met die Grote G.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt zeker genieten :-) En ik kan me voorstellen dat jullie niet willen dat de tijd voorbij vliegt, geniet ze daar!

   Verwijderen
 4. Heerlijk Cindy dat je weer gaat. Je krijgt al routine, auto, hotel en vliegreis geboekt. Zou even met United contact opnemen, 4 uur is best lang. Geniet van je verdere voorpret:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Heb gister al even op de site van United gekeken, maar andere vluchten op die dag, via andere overstapplaats, hebben ook lange overstaptijd, dus laat het maar lekker zo.
   Wat eten, drinken, en shoppen, en de tijd is zo voorbij volgens mij :-)

   Verwijderen
 5. Jaaaaa countdown!! Heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog maar 7 weken, dat is te overzien. Lekker hoor, succes met de laatste voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaa....bijna! Nog maar 1 weekje.

  Wat een gedoe altijd, he...met de kattenbeesten. Wij hebben er hier ook 2 rondlopen. Altijd een heerlijk vooruitzicht om op vakantie te gaan, maar ook weer dubbel omdat de katten dan alleen zitten. Ze worden goed verzorgd, hoor...maar toch...

  Succes met de laatste voorbereidingen!
  groet,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja altijd gedoe met de kattenbeesten haha, het liefst zou ik ze meenemen ;-)
   Alhoewel, even rust van alle zorgen voor ze is ook wel fijn hoor moet ik eerlijk zeggen, mijn handen aan vol gehad laatste maanden. Maar net wat je zegt, ze worden goed verzorgd, en die 12 dagen komen ze wel door met zijn tweetjes.
   Denk je wel!

   Verwijderen
 8. Hoi Cindy,

  Spannend zeker want over een week ga je. Nou ik ga digitaal met je mee hoor. En ik weet zeker dat het Ramada je zeker zal bevallen. Wij hebben er al vele malen gezeten en nog nooit iets negatiefs meegemaakt.
  Heel veel plezier in "ons aller" Florida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, jullie hebben daar gezeten he? Ook weleens in het motelgedeelte. daar zit ik. Lees zoveel wisselende reviews over wel of niet wifi, maar goed, wacht het wel af.
   Dank jullie wel!

   Verwijderen