zondag 15 april 2012

Nog 138 dagen...

Ik was nog maar amper een week terug uit Orlando, en het kriebelde alweer...
Ja, het liefste zou ik weer teruggaan naar Florida, om andere plaatsen te ontdekken, maar helaas heb ik daar voorlopig even geen geld voor. Wellicht volgend jaar...

Een simpel weekje zon lijkt me heel erg lekker.
Voorgaande zomers had ik altijd 2 a 3 weken vrij in de bouwvak, en 3 achtereenvolgende jaren ben ik geloof ik eerder begonnen met werken vanwege het slechte weer. Aangezien ik niet aan de bouwvak vastzit, besloot ik het dit jaar anders te doen.
Ik heb nu de 1e weken van september vrij, en wilde dan binnen die 2 weken een weekje naar de zon.
Ik heb zitten twijfelen tussen Canarische Eilanden, Spanje, of toch maar Griekenland. Ik heb Turkije ook nog even overwogen, maar op een of andere manier trekt me dat toch niet zo.
Vaak zit je op een resort, kilometers buiten het centrum.

De onzekere situatie in Griekenland heeft me een tijdje tegen gehouden om daar iets te boeken.
Tot ik op een gegeven moment wel iets heel leuks tegenkwam. Een heerlijk appartementje pal aan het strand. In Tigaki, Kos.
2 of 3 jaar geleden heb ik een weekje zon gehapt in Kos Stad. Ben toen op een gegeven moment een stuk gaan fietsen, en in Tigaki beland. Een heerlijk rustig dorpje, met slechts het strand en een hoofdstraat met wat winkeltjes en restaurantjes.

en de prijs ook nog binnen mijn budget lag (het moest goedkoop, aan het strand, en goede recensies hebben, jaja...) hoefde ik niet lang na te denken.

E.e.a. heb ik bekeken in het weekend na mijn terugkomst uit Orlando. Toen ik op maandag 19 maart goed nieuws kreeg m.b.t. een onderzoek, een onderzoek wat ik al 3 jaar elk half jaar moet doorstaan, en waar ik nu dus voor een jaar vanaf ben, dankzij de goede uitslag, hoefde ik niet langer na te denken. Ik boek het!
Maar goed ook, want een week later was alles op de door mij gekozen datum volgeboekt.
Dit moest zo zijn ;-)

Van 2-9-2012 t/m 9-9-2012 verblijf ik dus in Tigaki. Mijn vluchttijden zijn ook al bekend (onder voorbehoud natuurlijk) en heen vlieg ik om 6.05 uur, en terug om 21.30 uur met Transavia. De volle 8 dagen dus.

In Tigaki ga ik op zich niet zo heel veel spannends doen, voornamelijk relaxen op een ligbedje op het strand, maar wellicht dat ik toch mijn mini laptop meeneem voor de paar uitstapjes die ik daar ga doen.
Bij Tigaki schijnt een opgedroogd zoutmeer te liggen, waar veel mooie vogels verblijven, waaronder flamingo's.
Kos is hét fietseiland, dus een enkele keer een uitstapje op de fiets hoort er ook bij.
De bushalte naar Kos Stad ligt naast mijn appartement, en ben van plan om daar ook 1 a 2 keer naar toe te gaan om even lekker rond te kijken, of ergens een hapje te eten.

De laatste keer dat ik er was heb ik leuke mensen ontmoet in Kos, zij hebben een restaurantje aan het strand, en het zou natuurlijk erg leuk zijn om hen weer op te zoeken.

Afijn, niet veel spannende activiteiten in de planning, en nog niet zeker of ik dan een blog ga bijhouden, maar vond het tijdens mijn reis naar Orlando zo leuk om te doen dat ik wellicht toch mijn laptop meeneem en aldaar beslis of het de moeite waard is om een blogpost te schrijven.

En nu maar hopen dat het komende zomer niet tot wilde stakingen komt in Griekenland ;-)


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk! :D
  heerlijk toch om een weekje weg te gaan!

  ik ga zelf 11 dagen alleen naar Turkije, ik ken het er erg goed, ken de mensen en ik had echt zin om even weg te gaan :)

  Alvast veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Jij ook alvast veel plezier in Turkije!

   Verwijderen
 2. Leuk, weer een fijne vakantie die hopelijk een lekker bruin kleurtje oplevert!
  Het lijkt me leuk als je daar ook gaat bloggen, want ik vond het erg leuk om je belevenissen in Orlando te lezen:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Vond het ook leuk om te bloggen :-)
   Er was nog wat onduidelijkheid over wifi in het appartement, maar er is wifi bij de receptie, dus anders daar maar even zitten met laptop haha.

   Verwijderen